Friday, April 10, 2009

TIG TAG TIG TAG!!!

TAG INI DATANGNYER DARI NASRAH @ MAMA INSHE...TQ NAS..SOWIE LAMBAT JALANKAN TUGASAN..BERSAWANG2 BLOG AKU!!KAHHH...

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.



hmm..nak cite pasal gambo ni skit..ni mase aku betul2 lepas push!!nurse dah bersihkan dina..bedung cantik2...sejukk sgt pewot dpt tgk anak sediri weh!!!keluar dari rahim aku!!Alhamdulillah..sempurna aku sebagai seorang kaum Hawa..
tapi yg memusykil kan aku..smp ke saat ini..waktu ini..jam ini..aku x pasti ape kah fungsi BALUTAN DI KEPALA anak aku tu???ade kah untuk menunjuk kan yg anak aku pempuan so,nurse wat gitu utk beza kan lelaki ke pempuan??mcm reben lak..huhuh..andaian aku je tu..tapi tu la..aku x tau la ape fungsi nyer..
SGT2 RAMAI YG TANYE AKU "EH SYA,AMENDA YG BERIKAT KAT PALE DINA TU?"
maaf la kawan2..aku tiada jawapan..aku x tau nape ..nanti la..tgu aku branak no 2,aku tanye nurse tu ape fungsinye yer..(KALAU LA JPE NURSE TU..KAHH)


2) Letakkan butir ini :

Nama penuh : NUR SYAZA IRDINA BT ZULHAIRY
Nama Panggilan : DINA / ADIK /SAYANG
Jantina : GIRL
Tarikh Lahir : 06.06.07
Tempat Lahir : HUKM, CHERAS
Berat Lahir : 3.16KG
Cara Kelahiran : VIA NORMAL

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?

Setiap ibu bapa mesti mengharapkan kejayaan anak2 nyer..mcm tu gak la aku laki bini..harapan aku nak dia berjaya dlm idup dia..membesar mcm budak2 lain..patuh ckp org tua,hormat org tua,jaga pekerti,pokok pangkalnye yg baik2 la semuanyer..Utk masa depan dia pulak..aku x letakkan harapan terlalu tinggi mengunung untuk pendidikan dia..ape dia nak jadi esok,ape kerja yg dia nak lalukan..biarla yg elok2,x susahkan org lain...pendek kate..JANJI PANDAI JAGA DIRI DAN PANDAI BERDIKARI!!(MCM MAK DIA..NGEH..NGEH)

8 comments:

ai said...

ye! aku pon musykil gak..tak penah lak aku nampak baby yg kene ikat pala dia.. ;P

semuga dina menjadi anak yg baik k..

nasz said...

geram nye tgk pipi dina, sgt cembung, gebu... geram!!!

MUMMY ILA said...

aku pun musykilll~~
aku ada gambo dina dlm pantang pp merah cam baby doll.. tembammmmm

FaizAmYAirieL said...

pada firasat aku la kan sya..nurse tu pakaikan ikat kepale kat dina tu adelah utk memberitahu bahawa dina ialah seorg baby girl kerane ko tgkla dina kan pakai bedung kaler biru tu..bedung kaler pink dah habis kot..kahhh...tu yg die bedung dina dgn bedung kaler biru pastu pakaikan mcm scarf utk bgtau yg dina adelah gegirl..uhuhuhuh...mcm utk membezakan laa sbb bedung pink dah habis so itula alternatif die meletakkan scarf kat dina tu..itu pada make sense aku laa kan..ekekeke

Nur Syafawati said...

kak ai...tu la..aku mak dia ni amat2 musykil!!kahh

nas...aku pun geram gak..nasib time tu ehem2 tgh di jahit..kalau x dah ku gigit2 dia..kahhh

ila..sudah2..x yah ko keluarkan gambo2 time pantang aku..aku fire ko mcm otomen krg!!

paehh...ade bernas gak firasat ko tu!!!aku x tau la pulak kalau kat HUKM bb girl bedong dia pink, lelaki bedung biru..bukan same jeke..kahhh..

virusatu said...

geramnye tgk dian..cute miut..geram nak gigit2..bolat cm i jgk..hehehehe

shi3la said...

hermmm betull..tak pernah lak nampak ikat cenggitu..tapi dina sgt chomel dimaser kecil nyer..dimaser besor pon..moga dina jadi anak yg baikk..nanti perut ibuu sejukk jerkk manjangg..

FaizAmYAirieL said...

sya..manela aku tau hukm tu bedung baby boy dgn biru baby girl dgn pink ke hape..aku x penah banak kat hukm..better ko gi cek balik..kaahh..mcm importtant n urgent things je kan??