Tuesday, March 17, 2015

Buah kundang yg manis

Kisahnya..saya nampak ade friend kat fb post gambar buah kundang yg kuning..debab..menawan tuu..trus mata ni terbeliak..hahahha..kalau dah mengandung tu..mcm2 kan..smalam balik dari makan mkn mlm...ajak en.zul pi chow kit..sbb saya tau..kat sana je saya bley dpt buah tu..tempat lain xde..


dlm kul 1030 kot..amp chow kit..mak eh..ranum2 kundang ni..rm30 sekilo koo...mau x ranum..baby dlm perut punye pasal..saya beli jugak laa..lepaskan ngidam org kate...
Smp2 umah...basuh...trus ngap 3 bijik!Ya Allah sedap kemainnn...lahap saya mkn..size sebijik tu sama besar dgn size buah plum tu..beso kan?tu je la kisah buah kundang dari saya..hahahaha



Monday, March 16, 2015

3rd trimester


As Salam..fuh..tadi dah penat menaip.ter delete pulak entry pasal 3rd trimester ni..kahhh...sabo je la..nampak sgt dah lama x ber update blog ni!!hantu betul!!!

Ok, x byk masa dah..nak cite skrg dah 34weeks..condition x bape ok, sbb slalu nak pitam, pening, x larat, malas, mengantuk, sakit punggung,sakit semua sakit laaa..huwaaa..pregnant kali ni betul2 menduga ibu mengandung la...mcmane pun..kena harungi jugak la..


takde apa yg saya harapkan selain dari doa2 dari org2 yg saya sayang..kawan2.. saudara mara..sahabat saya..doakan semoga semua nya di permudahkan..amin..aminn...lain anak, lain pengalaman bersalin nya..kali ni x tau la mcmane nasib saya.. 

Insya Allah, kali ni saya akan berpantang sendiri..memandangkan kedua org tua saya sudah tiada..tapi dlm minggu pertama, maybe akan duduk rumah mertua kejap..huhuhuh..menumpang kasih skit la kat mertua..sbb tu la sye berharap sgt semoga proses kelahiran kali ini di permudahkan...agar mudah saya nak uruskan semua nya sendiri..Insya Allah...

Mak , ayah, nanti nak dekat2 branak, akak ziarah kubur mak dan ayah ye..x lama lagi cucu mak dgn ayah lahir ke dunia..Al fatihah buat kedua org tua saya..rindu bertandang lagi..bila melihat wajah kedua arwah..air mata ni x boleh di tahan dari jatuh..bersabar la..bertabah la wahai hati..sesungguhnya, Allah ada perancangan Nya yg kita sendiri x tau..


Tuesday, March 3, 2015

Tahniah cousin, Shahrul Fadhil Anuar!!

Nikah sudahhh wahai cousin ku fadhil..x sangka jugak secepat ni dia mendirikan rumah tangga..jodoh dah sampai kan..ape nak di kata..Umur fadhil ni boleh dikatakan muda lagi la.. baru 23 tahun..dlm kami ramai2 cousin2..dorang ni sebaya ada 4 org...jodoh dia ni yg sampai dulu..alhamdulillah..suke3!

Majlis akad nikah berlangsung di Kota Tinggi, Johor.. agakkk jauh la rumah bakal isteri dia..hahaha..masuk ke dalam2 felda nun..tapi satu pengalaman baru buat saya la..dpt berjalan ke kampung2 org..tgk budaya org kan.. mase nikah / persandingan blah perempuan, suami saya x dpt join..sbb dia kerja..jadi..kami menumpang aje la kereta kakak si fadhil ni..dia sewa kete alphard..waaa..selesa jugak la..dgn keadaan saya tgh buyong2 kann..perjalanan jauh lak tu..dpt lak kete beso..best lerrr..hehehe..


tenang aje bakal pengantin..
Alhamdulillah..lajuuu..sekali lafaz..sah bergelar suami isteri..Aminnn

Ke esokan nya..majlis bersanding..kami bwk perut je la kan..semua tuan rumah dah sediakan..hahaha..ni la masa nya mak buyong isi perut..ade 2 mak buyong masa ni..cuba la cari kalau pandai..hahahaha


happy tul pengantin tu..hehehe


anak syurga saya ni..


Sebulan lepas kenduri rumah pengantin perempuan..berlangsung pulak blah pihak pengantin lelaki..keluarga kami la tu..buat kat sentul aje..sonang.dekat dgn rumah kan..alhamdulillah..semua berjalan dgn lancar..meriah!!dewan besar..selesa sgt..makanan pun cukup..semua happy terutama pengantin la..kami memeriahkan aje..


tema yg di pilih. coklat n cream kot eh..
anak2 bidan terjun..jadi pengiring..blasah je la nak




org Melbourne pun turun uolsss..hehe



with makcik n cousin



mak yong 1..



mak yong 2..



nenek kesayangan kami..comey sgt nenek!!!



family abg saya..anak lelaki dia ilang mana ntah..


Tahniah sekali lagi fadhil..semoga rumahtangga fadhil dan eira akan sentiasa utuh dan dilimpahi rezeki..amin..amin..cepat2 dpt baby ye..ramai kan cicit tok deris..hahaha..akak tgu masa nak meletop je ni haaaa...

Sunday, March 1, 2015

SUKAN PASTI CAWANGAN GOMBAK 2015

Salam..harini saya sukan..skolah saya wakil rumah kuning!!!motto rumah kuning adalah "KUNING,KUNING, BARU LA PENING, ALLAHUAKBAR!" HEHEHe



 sye dapat 3 meddle harini..
ni uncle fendi saya..bukan cikgu saya tau.


panas pun saya tetap happy


 dgn kawan2.


mmg meriah sukan PASTI cawangan gombak ni


perbarisan rumah kuning dapat tempat ke 3..alhamdulillah!!


somelnyer anak mak nii..

Tuesday, December 9, 2014

Un expected !!

Alhamdulillah..berita gembira yang x terduga dan x dijangka..saya akan menerima kehadiran cahayamata lagi tahun depan..insya Allah..harapan dan doa saya semoga saya sentiasa tabah..diberi kekuatan sepanjang kehamilan..dan di beri hidayah dan ketenangan hati dalam melalui hari2 mendatang..amin...aminn..itu saja..ntah bila lagi nak update blog ni..hahahha

Tuesday, August 12, 2014

Salam aidilfitri 2014



Selamat hari raya aidilfitri buat semua..tahun ini saya beraya sederhana saje..asalkan anak2 happy..adik2 happy..sye happy..tahun ni asben decide.beraya ke kuala pilah..kampung asben..kebetulan dia dpt cuti 1st n 2nd raya..ape lagi..ke pilah la kitaaa...so..sye angkut la adik bongsu sye skali..xkan dia sorang2 plak kat kl kan..yg adik lelaki tu kerja..x dpt la nak join..



my small family..amoi suke spoil gambar tauuu

yg blakang tu adik bongsu saya..



family mertua

gangster posing amoi

suwittt la konon..kahhh

Sehari sebelum raya..kami ziarah pusara kedua ayah dan emak..tahun ni tahun yg amat sunyi la bg aku..bahagiakan diri demi suami dan anak2 aje.. selamat hari raya semua!!!


Arwah ayah..Shamioon Bin Hj Zakaria

arwah emak..Sabariah Binti Hj Idris

insya Allah dik, selagi akak bernyawa..akak jaga ija mcmane akak jaga diri akak dan anak2 akak ye
Jgn sedih2..:)