Wednesday, April 1, 2015

Persiapan bersalin


Tu diaaaa...x sabaq dah cheq nak bersalin ni...kali ni entry pasal persiapan dan perkakasan sblm bersalin la ye..x byk masa dahhh..skrg pun sye dah stat cuti..mmg kali ni cepat betul letih nye..so..i just need to rest at home....doakan semua dipermudahkan..aminnn


Botol tommie timmie..botol ni sye grap.mase maternity expo kat midvalley baru2 ni..

Drying rack..sgt penting Ye..esok nak basuh botol nak kasi kering..senang ada benda ni..xde la sepah2 botol tu kan..

Hasil rembatan di booth tommie tippie

Mase peknen 5 bulan..sye sempat ushar di lazada..manual breastpump..sblm ni x penah lagi guna..sbb dah ade electric pump spectra 3 tu..saje beli utk back up je..lazada offer rm109 je..so grab!


Ni la botol2 yg Ada..utk simpan stok ebm nanti..semoga ada rezeki si baby utk menyusu badan selama 2 tahun..insya allah..aminn

Bengkung lilit..ni pun penting woo

Rm50 ..boleh beli on9..sye beli kat kedai kelengkapan berpantang kat giant tmn permata sebelah atas tu.

Set bersalin saya..cuba ni pulak kali ni..

Yg ade di dlm nya..yg best nya..semua bahan2 ni terkandung ayat Alquran ye..so jgn kasi anak3 langkah pulak.

Jumpa storage ni kat DIY..bekenan trus amek..sementara ni letak bj2 baby la..

Mood terajin..sya jahit sendiri bantal cute ni..



Beg saya nak bwk ke hospital..beso bak hanggg

Ni beg baby


Ok baby..when u are ready to see the world..plz let me know.sila bg tanda2 awal ye baby..jgn trus contraction..pengsan makkk..hahhaha


sekian..x lalu nak taip byk2..nyilu rase perut..seramm pun ada..hahahah...doakan segala nya dipermudahkan..saya sihat..anak sihat...amin..aminnn

Tuesday, March 17, 2015

Buah kundang yg manis

Kisahnya..saya nampak ade friend kat fb post gambar buah kundang yg kuning..debab..menawan tuu..trus mata ni terbeliak..hahahha..kalau dah mengandung tu..mcm2 kan..smalam balik dari makan mkn mlm...ajak en.zul pi chow kit..sbb saya tau..kat sana je saya bley dpt buah tu..tempat lain xde..


dlm kul 1030 kot..amp chow kit..mak eh..ranum2 kundang ni..rm30 sekilo koo...mau x ranum..baby dlm perut punye pasal..saya beli jugak laa..lepaskan ngidam org kate...
Smp2 umah...basuh...trus ngap 3 bijik!Ya Allah sedap kemainnn...lahap saya mkn..size sebijik tu sama besar dgn size buah plum tu..beso kan?tu je la kisah buah kundang dari saya..hahahaha



Monday, March 16, 2015

3rd trimester


As Salam..fuh..tadi dah penat menaip.ter delete pulak entry pasal 3rd trimester ni..kahhh...sabo je la..nampak sgt dah lama x ber update blog ni!!hantu betul!!!

Ok, x byk masa dah..nak cite skrg dah 34weeks..condition x bape ok, sbb slalu nak pitam, pening, x larat, malas, mengantuk, sakit punggung,sakit semua sakit laaa..huwaaa..pregnant kali ni betul2 menduga ibu mengandung la...mcmane pun..kena harungi jugak la..


takde apa yg saya harapkan selain dari doa2 dari org2 yg saya sayang..kawan2.. saudara mara..sahabat saya..doakan semoga semua nya di permudahkan..amin..aminn...lain anak, lain pengalaman bersalin nya..kali ni x tau la mcmane nasib saya.. 

Insya Allah, kali ni saya akan berpantang sendiri..memandangkan kedua org tua saya sudah tiada..tapi dlm minggu pertama, maybe akan duduk rumah mertua kejap..huhuhuh..menumpang kasih skit la kat mertua..sbb tu la sye berharap sgt semoga proses kelahiran kali ini di permudahkan...agar mudah saya nak uruskan semua nya sendiri..Insya Allah...

Mak , ayah, nanti nak dekat2 branak, akak ziarah kubur mak dan ayah ye..x lama lagi cucu mak dgn ayah lahir ke dunia..Al fatihah buat kedua org tua saya..rindu bertandang lagi..bila melihat wajah kedua arwah..air mata ni x boleh di tahan dari jatuh..bersabar la..bertabah la wahai hati..sesungguhnya, Allah ada perancangan Nya yg kita sendiri x tau..


Tuesday, March 3, 2015

Tahniah cousin, Shahrul Fadhil Anuar!!

Nikah sudahhh wahai cousin ku fadhil..x sangka jugak secepat ni dia mendirikan rumah tangga..jodoh dah sampai kan..ape nak di kata..Umur fadhil ni boleh dikatakan muda lagi la.. baru 23 tahun..dlm kami ramai2 cousin2..dorang ni sebaya ada 4 org...jodoh dia ni yg sampai dulu..alhamdulillah..suke3!

Majlis akad nikah berlangsung di Kota Tinggi, Johor.. agakkk jauh la rumah bakal isteri dia..hahaha..masuk ke dalam2 felda nun..tapi satu pengalaman baru buat saya la..dpt berjalan ke kampung2 org..tgk budaya org kan.. mase nikah / persandingan blah perempuan, suami saya x dpt join..sbb dia kerja..jadi..kami menumpang aje la kereta kakak si fadhil ni..dia sewa kete alphard..waaa..selesa jugak la..dgn keadaan saya tgh buyong2 kann..perjalanan jauh lak tu..dpt lak kete beso..best lerrr..hehehe..


tenang aje bakal pengantin..
Alhamdulillah..lajuuu..sekali lafaz..sah bergelar suami isteri..Aminnn

Ke esokan nya..majlis bersanding..kami bwk perut je la kan..semua tuan rumah dah sediakan..hahaha..ni la masa nya mak buyong isi perut..ade 2 mak buyong masa ni..cuba la cari kalau pandai..hahahaha


happy tul pengantin tu..hehehe


anak syurga saya ni..


Sebulan lepas kenduri rumah pengantin perempuan..berlangsung pulak blah pihak pengantin lelaki..keluarga kami la tu..buat kat sentul aje..sonang.dekat dgn rumah kan..alhamdulillah..semua berjalan dgn lancar..meriah!!dewan besar..selesa sgt..makanan pun cukup..semua happy terutama pengantin la..kami memeriahkan aje..


tema yg di pilih. coklat n cream kot eh..
anak2 bidan terjun..jadi pengiring..blasah je la nak




org Melbourne pun turun uolsss..hehe



with makcik n cousin



mak yong 1..



mak yong 2..



nenek kesayangan kami..comey sgt nenek!!!



family abg saya..anak lelaki dia ilang mana ntah..


Tahniah sekali lagi fadhil..semoga rumahtangga fadhil dan eira akan sentiasa utuh dan dilimpahi rezeki..amin..amin..cepat2 dpt baby ye..ramai kan cicit tok deris..hahaha..akak tgu masa nak meletop je ni haaaa...

Sunday, March 1, 2015

SUKAN PASTI CAWANGAN GOMBAK 2015

Salam..harini saya sukan..skolah saya wakil rumah kuning!!!motto rumah kuning adalah "KUNING,KUNING, BARU LA PENING, ALLAHUAKBAR!" HEHEHe



 sye dapat 3 meddle harini..
ni uncle fendi saya..bukan cikgu saya tau.


panas pun saya tetap happy


 dgn kawan2.


mmg meriah sukan PASTI cawangan gombak ni


perbarisan rumah kuning dapat tempat ke 3..alhamdulillah!!


somelnyer anak mak nii..

Tuesday, December 9, 2014

Un expected !!

Alhamdulillah..berita gembira yang x terduga dan x dijangka..saya akan menerima kehadiran cahayamata lagi tahun depan..insya Allah..harapan dan doa saya semoga saya sentiasa tabah..diberi kekuatan sepanjang kehamilan..dan di beri hidayah dan ketenangan hati dalam melalui hari2 mendatang..amin...aminn..itu saja..ntah bila lagi nak update blog ni..hahahha