Sunday, December 20, 2009

GATHERING AKHIR TAHUN M.COM

Penutupan tahun 2009..kami sekali lagi mengadakan gathering utk mak2 hayam..bertempat di titiwangsa,portluck mcm biase..wat skali ngan beday alya(anak suraya).kami wat breakfast time...9am-12noon..cuaca mula2 baik...pstu ujan turun..tapi alhamdulillah..tempat kami lepak tu ade bumbung...hehhe..tgk gambo je la..aku malas nak bebel panjang2...x de idea mau cite aper...:D

the bapaks...



reen bwk aiskrim malaysia..i likeee..
ni la yg paling laris


izz



aku nyer turn bulan july..huwaaa..lambatnyer
ade sape2 nak tukar x??aku nak bulan 5..kahhh


k.ai nak gerak awal..so,dia tapau dulu..


korang teka la tgn sape yg bulat chubby ni..kahhh


yies dgn riaknyer cabut kutu dpt dua2 bulan feb..ada onggg



rakus gile budak2 ni cabut kutu..


korang mkn la dulu..aku amek gambo eh..






ainul mardhiah..anak yana..dah beso lawo anak ko yana


anak dara aku..


smilee :D


dah..dah..tapau..tapau.nak balikk

daku,

Thursday, December 17, 2009

APE NAK BWK EH????


dina tgh fikir nak bwk ape nanti la..think..think..

Aku tengah fikir ni..ape nak bwk utk gathering closing 2009 momies.com jumaat pagi ni eh??hurmm..minggu ni sibuk lak kat ofis..x sempat nak chit chat ngan mak2 ayam tu..kahh..tapi korang x kisah kan kalau aku bwk ape2 je?janji makanan eh??still thinking nih..pada masa yg same..tgh x leh tido..sakit pinggang plak..saje wat entry ni..padahal xde idea (nak ngelak org ckp blog aku dah bersarang) ahaksss...

eh, korang..korang xde mention nak kena pakai baju ape kan???bukan pakai baju momies.com kite ke??pakai la..pakai la..rindu nak pakai baju itu...dah jadi mcm uniform kite la kan..tiap kali gath beso2 je kena pakai..i likeeeeeeeeee....

pada yg jauh di mata ..jgn risau..anda2 semua tetap dekat di hati kami2 yg semukim2 ni..hehehe..pada yg main kutu tu..harap2 cabut undi dgn adil yer..jgn ade yg nak sailang2 lak..aku cincang nanti...kecuali nak tukar suka sama suka eh??eh??uhuk...benor nyer aku x sabo nak jpe korangggggg mommies!!!!

Harapan aku persahabatan kite yg mulanyer dari alam maya trus ke realiti ni berkekalan la hingga ujung nyawa eh...dah bercicit2 esok pun kite still kawan..aku sayang korang semua..tempat ku curah suka duka..:D
kite jpe di sane nanti yer semua...:D

Tuesday, December 15, 2009

KOKE @ WANGSA WALK MALL WITH FAMILY



Tgh aman kat ofis ni..aku mencilok2 la haplod blog ni..pun cite dah basi gak..bulan lepas..kahhhh...tapi aku tetap nak upload jugak!x kira!nak gak!nakkkk!

hehehe..outing ni sempena mengepau duit gaji pertama adik ipor aku..zuhaili..hehehe..dia baru dpt keje bank..so, ni gaji pertama..lanje kami ke koke!!i likee!!!!ngeh..ngeh..walaupun sore aku sumbang sumbing...haku peduli ape??ade aku kisah!?!?janji aku puass..ahakss

sila la layan gambo kami di sana...mase ni kami x ramai..so,bilik kecik sudehhh...4 org je..pastu dtg sedara mara aku lak..tapi dorang bilik lain..4 jam kami dlm tu..9-12mlm..dina relax je plak..x sangka dia leh betahan smp 4 jam dlm tu..sejuk lak tu...trus aku belikan dia sweater kelabu tu kat FOS..hehehe..takut dia kejung nanti..!!!





bergambo depan koke


ni kak ipar aku ngan anak buah aku..



budak ni bergaya ngan sweater baru di beli :0


syahmi tgh duet ngan laki aku ni...
lagu letto, ruang rindu..ngeh.ngeh(lagu fav dina)


wah...mcm model masing2 posing...leh wat wallpaper ni..hehhe
yg tudung itam tu la lanje kami...tu adik..yg tudung ijau tu akak..:)


video

Monday, December 14, 2009

baru nak upload???sgt lembab!!


Assalamualaikum...salam semua.maafla pada yg ternanti2 entry terbaru aku..kahh..perasan..mcm la ade yg ternanti2 kan..ngeh.ngeh.. arghhhhhhhhhhhh..malas...sgt malas..dan malas!!!! entry ni patut aku upload 28hb november..skrg dah 15hb disember..huhuh..dah nak 1 bulan..tapi aku upload gak la.entry ni sempena hari raya haji AKA birthday suami tercinta aku..zulhairy muhamad yg ke 32 tahun..

aku wat suprise cake utk dia..actually dia keje ari ni..di balik2 keje je..aku suruh dia dtg umah nenek aku.tiap kali raya,kalau x balik kg.mmg kami berkumpul umah nenek aku kat gombak.patut nyer laki aku balik keje kul 4ptg.tgu punye tgu..kul 630 baru dia smp..xde org katenyer..kena stay kejap..cian pulak..

aku wat kek choc moist je..ntah sedap ntah tidak..dorang mkn jer..hehehe...aku x de bagi ape2 hadiah kat laki aku..so aku wat la suprise kek utk dia...ok kot eh???




seronok kan kami di hari raya haji??
hahha..ni semua penyeri keluarga ni..cucu2 nenek :D


ni la nenek kesayangan kami...hjh khadijah

birthday boy..happy 32nd beday sayangkus..kus..
dap x kek sye wat???:D


mereka bersaudara
syaza irdina & syahmi darwishy(anak buah aku)


posing dulu la sementara tgu ayak ko yg x balik2...kahhh


tadaaaa...jeng.jeng..ni la kek yg aku wat utk laki aku..simple je
kek choc moist..aku xde lak loyang mcm ellysyok tu..luv2 dia wat utk hubby dia..kahhh..nanti aku beli eh el..tingin gak nak wat kek luv2 mcm ko tu.. :)

Thursday, November 26, 2009

ARIGATO GOZAIMASU...



Salam..
ni laki aku la ni..tetiba nak mkn jepanggg..kahhh..aku x kisah.ikut ajer..smalam laki aku coti..dia amek aku balik keje..pastu singgah care4 wmaju dia nak cari seluar keje...dah tu gi pulak ampang point..nak cari pouch bag utk keje gak..hmm..pastu tetiba dia ckp lapar...atlast..ke shushi la kami...ha..dina???dina kat umah mil aku laa...hahaha..cian dina..kena tinggal sbb kan bapak nyer lapo sgt...

Hmm..aku benornyer x bape pandai mkn jepun ni...ni laki aku la dulu..masa bercinta dia rajin bwk mkn jepun..aku ikut je..mcm biase la..x membantah.kahhh..smp skrg pun..aku x tau nak order ape utk mkn kat sushi king tu..slalu aku order KODOMO BENTO SET je..tu pun dah kenyang gilosss...sgt2 kenyang yer...laki aku lak mlm tadi mkn chicken pari2..ape ntah..konon2 mcm peri2 sos la..pedas2 gitu..layannzz..pastu set tu dpt air yakult...dpt la 2 botol kecik tu..aku ckp "ni la simpan bwk kasi dina"(mesti nak ingat dak kecik tu)kahhhh...pastu...trus balik amek dina...


ni menunyer...

suasana di sushi king ampang point

Tapi tgh2 mkn pun kami selit2 gak cite dina ..laki aku ckp "cian anak aku x makan..."xpela...kite bwk dia gi pasar mlm karang.."kahhh..tu la..bile xde anak..sunyi pulakk...bile ade tu..asyik wat kite sakit jiwa je..ahahhaa..


ni la kodomo lion aku..
eh..kodomo bento!!!


ni timun kot..aku telan je

lapar sungguh ko ye yang??

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

smp2 umah je..mandi2..keluar balik.bawak dina gi pasar mlm..seperti yg telah di janji kan..bile tanyer "dina nak beli ape kat pasar mlm?" jawapan dia mcm biase "nak beli belon!"(ahhh..x yah..rugi je..tiap2 minggu nak beli belon..smp2 umah..dia biar je belon tu) kite beli buah je!!!!ahaksss...

tgh2 jalan tu..nampak la org jual dvd(cetak rompak la of course) rm8-1keping...cina tu ckp..amek 3 la kakak rm20!wah2..pandai ko yer..aku nak amek 1..ko suruh beli 3...tapi xpela..aku amek cite PAPADOM,JENIFER BODY , 2012..huhuh..mlm tadi sempat tgk papadom je..sedih gak la ending nyer..tapi cover..cover..x menitis air mate lagi..kahhhhh...mlm ni maybe nak sambung tgk cite 2012 lakk...layannn.... :D


DVD
PAPADOM,JENIFER BODY&2012

Wednesday, November 25, 2009

DAPNYERRRRR....

Mood!!plz coming..plzz..plzzz...semua kawan2 aku dah sibuk2 dah nak masak2 nihh..x leh jadi..aku pun kena rajin gak..whakakaka..tetiba terkenang saat2 dulu mase aku sgt rajin membaking,cooking,dan mcm2 king lagi..kahhhhhhhh..maklum la..anak dah semakin besar ni..susah skit nak baking2 ni.Hurm..mcmane pun..mane yg dan la aku masak.kalau lame x upload tu..paham2 la..malasssss..tapi ade ke yg jengok blog aku ni??ahakss..x kisah la..janji aku bahagia kan..kan..

actually ni gambo minggu lepas..mase kat ofis..sblm balik..aku sms laki aku..tanye nak mkn ape mlm ni..dia reply..ape2 je!hurmm..lagi la aku buntu!!!arghhhhhhh...haaa...masak spagetti la..dina mesti suka..hahah..fikir dina je kan.harus la..anak beb!!!

so, aku smp2 umah je..trus mulakan eksperimen aku.rebus spagetti..aku masak 2 version..1 spagetti seafood..satu lagi spagetti tomato(khas utk dina yer).sbb x pedas..yg seafood tu aku potong2 cili padi campakkk kan je dlm koli..ahakss..sodap beb...tapi laki aku ni nak tokok tambah resepi lakkkkk..dia ckp ngan aku "kalau awk bungkus dgn telur dadar mesti lagi sedap yang!" arghhh..jgn mcm2..org penat ni..gi goreng sendiri!!!!(dia trus gi goreng ko..)kahhhhhhhhh..x baik kan aku..

ini la hasilnyer...dap wooo...



jgn salah sangka..ni bukan aku wat..
ni air kat restoran arab Al-rawsha ..hehe
halal tau..rase mcm limau2 gitu..ade gas



saje je aku nak nyelitkan nasi arab ni..nama nyer
Chicken Mandy..sedap gilosss


ha..ni baru betul aku wat...simple je..utk dina..



hurm..ni special skit la..utk aku ngan zul..
spagetti seafood..tapi kalau tabur cheese lagi sodap..
umah aku xde cheese lak..tapi sodap gak.


aku paksa dina mkn dlm ni..kalau x berterabur ,lecak2 kapet aku..x shukeerrr...dina pun suke je..sbb dia mmg merindui zaman2 bb dia..kahhh




Tuesday, November 17, 2009

JANGAN!!!!



Saje letak video ni...beno nyer dah x tau nak hapdate ape..kahhh..

ni mase kami dlm flight ..on the way ke langkawi..dina 1st time nak flight..abis di kaji nyer semua yg ade dlm flight tu..Aku baca la buku keselamatan Airasia tu..hmm..mcm2 andaian yg dia wat..layankan aje la yer...hurmmm..





video

Saturday, November 14, 2009

dina...dina...

Adeh...tangan dah kebas nak update blog..kahhh..sibuk nauuu kat buku muka tu..hehehe..mcmane pun..aku xkan biarkan blog aku ni bersawang mcm sesetengah blog kawan kita..ahaks..kali ni aku nak cite pasal perkembangan dina..anak dara aku sorang tu..

Pada yg mengenali aku..korang tau la mcmane perangai anak aku ni kan..mulut dia..adeh..pokpekpokpek..bebel2 je(mcm aku ke??ramai ckp mcm aku)hmm..what ever la kan..sonok gak dpt anak pokpekpokpek ni..sedap melayan dia..hehehe..

6hb Disember ni..genap la dina 2tahun6bulan..wow..kejap je dina dah nak
3 tahun!!!mcm x caye ni weh...korang caye x??tapi ramai kawan2 aku yg dah advance dari aku..anak dah berderet2 dah walaupun anak 1st same baya ngan anak aku!!!kahhh..sila jgn terasa ye kawan2ku sayang...:)

Alhamdulillah..dlm umur 2tahun setengah ni..mcm2 menda dah dina explore..aku tgk..perkembangan dia sgt memberangsangkan aku..alhamdulillah..Skrg ni aku tengah berusaha keras ajar dina buang air besar kat toilet bowl!!hahaha..syukur sgt2 dina dah pandai buang air kecik kat bilik air..aku ari2 pesan.."dina..kalau nak kencing,bgtau mak..kite gi bilik air cepat2 eh"..dina pun"ok"..lega aku mendengarnyer...

Ada satu hari tu...kot dia teringat2 kot aku pesan kat dia suruh bgtau kalau nak kencing..dia pun jerit "makkkk..nak kencing!"aku yg kat dapur ni..kelam kabut la berlari bwk dia ke bilik air..smp2 bilik air..dia cangkung..aku pun tgu la dgn kesabaran..mane x kuar2 air kencing ni...skali "prootttttttt"OMG!!!dinaaaaaaaaaaa...nape kentut kat mak ni???!?? pastu dia jawab.."kencing x kuar..dina kentut la..!!"


kAnak aku mmg ratu kentut ok!!!x kira di mana pun dia berada..tgh tido,tgh mkn,tgh mandi,tgh berlari,dan mcm2 tengah lagi la !!!adeh..adeh..sgt kurang sopan nak...nasib kamo kecik lagi..dah beso esok sila behave yer..malu mak ni sayang...kamo tu anak dara..kahhhhhhhhhh

kebetulan...smalam tengok kat blog moon(cyberphotog)..dia post cara dia ajar anak dia buang air besar dlm toilet bowl..huhuh..agak menarik la dia belikan potty letak atas toilet bowl tu..cantik2 lak tu coraknyer..pasti akan ku cari nyer nanti kat jj..sbb nyer..dina x berani buang air atas toilet bowl biase tu..penah skali aku try letak dia..dia sound aku
"makkkkkkk...ape mak buat ni..dina jatuh karang!!!masuk kaki dlm lobang ni karang!!!eeeeee...angkat la dina mak!!!!(di sound nyer aku)..barangkali dia gayat eh???

so,aku pun rase..better try beli potty sit tu..kalau x cuba..kite x tau kan..hmm..bile misi kali ni dah berjaya...baru la leh start fikir misi akan dtg..2010!!!!kahhhhhhhhhhhhh...ape lagi..bagi dina adik lerrrr...kuang..kuang..kuang...korang mesti suke kan.kan.kan..x sabo2 nak tgk aku tembam mcm dulu kan..kan..caittttt...

tu je la entry kali ni..lain kali..aku cite lagi pasal anak dara aku ni eh..tata..


Your Name

Wednesday, November 4, 2009

happy birthday to me :)

Salam...
hari ni hari lahir aku yg ke 27 tahun!!!!
adehhh..
rase dah tua lak ni ha..

cepat sgt mase berlalu rasenyer..

tapi kehidupan kan kena di teruskan..
Utk tahun ni..xde ape yg aku mintak dari mu Ya Allah..

*
*
*
*

Kau beri la aku kesejahteraan dan kesihatan yg baik

Kau lindungi la aku dan keluargaku dari segala bencana dan penyakit

Kau beri la kami sekeluarga rezeki yg halal

Kau beri la kebahagiaan buat Suami,anak,keluarga dan teman2 ku semua

Kau pelihara la Iman ku Ya Allah..Kau panjangkan la Umur ku semoga dapat aku melihat dunia ini lagi pada harijadi ku yg ke 28

..insyaallah...

Amin..:)


ni la wajah aku mase 26th beday celebration!!


mcm kurus lak aku mase ni eh??

adeh..mase ni dina masih berputing..kahhh



Tuesday, November 3, 2009

DAY THREE and LAST DAY..


Hari ke 3 pulak..kami mmg dah planning nak jalan2 tanjung rhu..pastu laki aku dah janji ngan kakak angkat dia nak jpe kat Haji Ismail Group(ala..tempat korang2 beli coklat2,pinggan mangkuk murah tu..)kat pekan kuah..

dah settle beli2 bagai..akak tu ajak ke rumah dia..kami pun singgah la jap..x sangka aku org2 langkawi ni ramah tamah belaka..huhuh..kami bwk dia pegi mkn..then dia lak ajak kami ke air terjun..kat lubuk semilang (kot)..perghhh...pakat aku x bwk baju je..kalau aku tau nak ke situ..mmg dah slamat dah terjun..baju xde..so,main2 air je la eh...

pastu kul 7mlm kami gerak dari air terjun tu..pegi pulak pasar mlm..beli mknan kat pasar mlm..truss berdesub balik bilik..siap2 packing semua..esok nyer nak balik dah...flight kami kul 12.40 tghari..smp lcct kul 2ptg..Sonok rasenyer skali skale dpt naik flight ni..x sempat nak lelap..tetiba je dah smp...huhuh...pada sape2 yg nak bercoti tu..rancang la percutian korang semua elok2 eh...maklum la..nak2 coti skolah ni..harga semua naik..kena pandai memilih la...HAPPY HOLIDAY PADA YG NAK GI HOLIDAY.. :)



X PEGI PUN TGK BERAS TERBAKAR NI..
PEGI BELI KAIN BATIK NGAN KAFTAN JE..


NI KAT TANJUNG RHU..CANTIK SGT PANTAI NYER


DATARAN LANG


SUNGAI LUBUK SEMILANG..SEJUK WEHH

SBLM BALIK KITE SARAPAN DULU YER...
BYE2..