Monday, April 20, 2009

KELAKAR KE MARAH EH??

Salam..
mcmane aku nak mulakan cite ni eh..utk entry kali ni xde picture la..sbb x lalu nak snap gambo..nak tau ape sbb nyer??hmm..moh kite bace sinopsis kisah kali ini...

hari : Sabtu
waktu : 9am
destinasi : kuala kangsar,perak
tujuan : Kawan ayah aku kawin
menaiki : proton persona
yg pergi :aku,anak aku,adik,ayah&mak

BUDAK2 M.COM NI DAH MENGAJAK AKU UTK JOINT MAIN BOWLING PADA HARI TERSEBUT..TAPI AKU TERPAKSA BATALKAN SBB AYAH AKU AJAK TEMAN DIA..SOWIE YE ILA..SBB X DPT JOINT KORANG BERBOWLING..MAYBE NEXT TIME

Tepat kul 9am..kami memulakan perjalanan dgn melalui highway duke susur keluar ke karak...kemudian masuk ke mrr2 menghala ke Tol Sg.buluh sbb nak ke UTARA tanahair..hmm..kira2...2 jam lebih perjalanan..kami smp la kat TAPAH...time ni dah kul 12lebih yerk..benti kat RnR..ntah apsal tetiba ayah aku tergerak nak tgk map dia...map tu ada pada aku..aku yg tgh mamai2...bagi la kat mak aku..pastu.mak aku tgk2 kat kad kawin tu..hmm..begini la dialog mereka :-

mak : akak,bak sini kad kawin tu
aku : ha..jap(mamai)
mak : mane waktu jamuan makan dia ni?
ayah : ade situ..tgk la betul2
mak : ha..ni dia..jamuan makan , 8 - 12tgh malam..mak oi..lame nye jamuan mkn dia.dari kul 8pagi smp 12tgh mlm..
aku : ha?????(aku dah rase mcm ade yg x kena je!) bak sini kad tu mak!!
mak : nak..tgk la...awal betul dia wat jamuan mkn!!
aku :ASTARAFIRULLAHALAZIMMM...mak,ayah.. ni bukan 8pagi -12tghmlm ler!!!!NI 8MALAM - 12 TGH MLM!!ADOILAAAAAAAAAAAAA...kite dah salah tgk waktu ni!!!!adoi...ayah x pasan ke sblm pegi...
kami semua : kahhhhhhhhhh..whakakakka..kuang..kuang...berdekah..
berdekah...kahh...kihhh.kihh....kahhhhhhhhhhhhh
mak : dah la yah..kite balik kl la...patah balik..buang masa je...ingatkan tghari..rupa nyer MALAM!!!!hahahaha...
ayah : ala..ape salahnyer..kite pegi jela..singgah..
mak : ahhhh..x payah la!!wat malu je nak pegi...dah..balik2..patah balik!!
aku : diam je ..x moh campur..mak dah panas..ayah dah malu...hehehe
ija : ntah ayah..watpe nak pegi..kenduri malam..jom la balik kl jer!!!!

kesudahannyer....ayah aku pun pasrah...setelah di pujuk berkali2..dia pun fed up gak..kami masuk exit tapah..u turn balik berhenti di RnR TAPAH..untuk MAKAN LAUK KENDURI kat RnR tu...dlm kul 130 gitu...zul tepon:-

zul : yang,kat mane dah?
aku : tapah..
zul : la..tapah lagi..lambat nyer?
aku :eh.x lambat la..dah nak balik dah...tgh mkn ni ha!
zul :aik..kenduri kat tapah ke kat kuala kangsar?
aku : hmm..kuala kangsar..tapi kitorang decide nak mkn kenduri kat RnR JE..
zul : haa??apsal??
aku :nanti balik sye cite...(nak gelak besar..tapi cian kat mak ayah aku)
zul :ha..okla..bye..
aku : bye...kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ILA...ITU LA SBB NYE AKU SMS KO MASE KAT TAPAH..MASE TU DLM KUL 2PTG GITU...KONON2 NYER..SEMPAT LA NAK SMP KL..JOINT KORANG KUL 3 BOWLING TU..HUHUH..TAPI TIME TU LA "HP KESAYANGAN" AKU TU WAT HAL!!!#$^#$% TUL..

kesudahan cite ini...dlm kul 4lebih..aku smp la umah mak aku..lepak2...tido2..sbb sakit pinggang..dok dlm kete lame sgt kan??kahhhh...pastu tension hp rosak!!!huh..tido lagi bagus!!!!ok..tu je cite aku...salam...







9 comments:

nasz said...

N NAK GELAK... ADOI, SUDAH NYE KORANG PEGI TAK KENDURI MLM TU??

eLYies said...

nak tergelak pun ader..wakakkaa...sure tang malam ngan pagi tu kat dlm kad tu tak CLEAR..tu yg ayah ko tak pasan...

ai said...

kahhhhhhhhhhhhh...siannye wei. Dah macam criter pak lebai malang pulak! tapi kalau aku hangen gak la kot. letih la wei..dah le jauh. huhuhu..takpe la. dah takde rezeki kowang..

FaizAmYAirieL said...

Astaghfirullahalazim..salah tgk time..ekekeke..tp pelik gakkan kawan ayah ko ni punye kenduri kawin? slalunye kawin tghhari tp die wat mlm lak..eekeke..cian korg weh...tp knape x singgah je utk ucap selamat ke? ehheee

fazilzura said...

AYOYOO... apa la punye hei nye tu ..
mcm2 ler ko ni sya... kalau kul 4 tu kiteorg baru jek start tau ..
g la public phone.. kahhh

MUMMY ILA said...

wakakakakak...aku gelak...wakakakaka...aku ketawa...wakakakaka...aku girang...wakakakaka..

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...enpon kawan aku rosak..uwaaaaaaaaaaa..aku x dpt sms ko...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa..xdpt main boling dgn ko..

elly @ suely said...

kahhhhh berdekah dekahhhhhhhhh...
kahhhhhhhhhhhh.... tu je aku nk komen... kahhhhhhhhhh

Bibu said...

musykil...ade ke kenduri kawen start kol 8 -12 mlm?pelik tebangun!

♥ Eda ♥ said...

aku consider cerita ko ni spesifikasi kelakar... wakakakaka... pengajaran nya disini..plan n stadi sebelum memulakan perjalanan k!..sambung gelak balik...wakakakkakakaka kakakakakakakakaka