Tuesday, December 2, 2008

SUBHANALLAH...TERPEGUN AKU!!

Terlebih dahulu..mintak izin tuan punye gambar.. http://noreen-bulan.blogspot.com/
reen,akak copy gambar yg menarik ni utk di tepek kat blog akak..nak cite skit ni...

Mlm tadi..aku balik dari tesco,ampang..singgah la umah mil..pastu..kami nak balik rumah..mase tu dlm kul 830mlm la..keluar simpang rumah tu..aku terlihat langit..nampak bulan dan bintang..tapi yg aku pelik skit..bintang tu ade 2..slalunyer kan bersebelahkan bulan..hanye ade satu bintang yg paling bersinar kan??planet musytari yg paling hampir dgn bulan.sape blajar sains mesti ingat..whkakaka..tapi mlm tadi.aku perasan..ade 2 bintang..kalau x silap aku...planet yg lagi satu tu..zuhrah(ni aku dpt info dlm paper yer)

Yang satunyer teranggg sgt..yg satu lagi kecik skit...tapi!!!aku x perasan pulak kedudukan bulan tu mcm condong skit..aduss..nape la aku x focus!!!kalau x..aku dah snap dah gambar..aku borak dgn dina dlm kete "dina..tgk tu..moon dgn star la!!!nampak x..ade 2 star!"

Tapi aku x perasan pulak tentang bulan(mcm cite kat tv lak) tu..hehehe..dah balik rumah tu..cousin aku mai umah..kecoh dia cite pasal bulan senyum..bulan senyum!!aku heran la..bulan mane lak senyum ni...rupa2 nye dlm kul 8lebih tadi..semua terlihat ke langit..semua nampak dgn jelas...bulan tersenyum....kedudukan bulan tu seolah2 menyerupai mulut..dan 2 bintang tu menyerupai mata ..subhanallah..aku terkedu jap..nape la aku x tgk betul2 tadi..huhuh..rupa2 nye dah keluar berita..

Pagi ni bukak surat kabar..ade la cite pasal bulan senyum ni...Jadi..same2 la kite amek iktibar dari kejadian alam ini yer..
















10 comments:

kirana-ummikmal said...

time tu aku tgh drive..nape aku x pasan!!! huhhhhhhh
bukan rezeki aku la tu...
lagipun sini susah nak nampak bulan..wkakakak..pokok keliling...

Nur Syafawati said...

tu la kak kir..aku yg nampak ni pun leh x focus tul2 kedudukan bulan tu.huhuh...rugi tul..

~~ciklinn~~ said...

lor mlm tadi aku kuar apasal tak pasan lak.... hishh rugi2....

kuasa ALLAH kan...

mek sihat ker/ lama tak dgr kaba..cewah mcm dah berbulan aku tak sembang dgn ko..

ai said...

Ya Allah...rogi betul la aku tak tengok betul2 bulan ni. Aku nampak dia separoh je..adoiiiiiiii :(

Eda said...

cantiknya... bulan...bulan heppy yer smalam..hehe

noreen-bulan said...

reen mmg hari2 cari bulan....
sayang akid tido awal.....kalo tak mesti dia ckp..moon..moon..smpi anak pun den tarik suka kan bulan...heheheheheheee
kak sya reen pun cilok kat blog org..
tak ingat blog sape...
hehehhe

nasz said...

subhanallah...
tapi aku tak de rezeki nak tgk. time tu aku dok bergurau senda ngn asben aku dlm bilik la. wakakaka!!!

KV said...

akak pun kagum tgk dlm buletin utama mlm tadi.
nway, salam kenal. Hik hik

ellydanish said...

aku lg terer igtkan depa tgk rmi2 kat luar rumah smlm tgk anak bulan ari raya aji..kahhh rupanya tgk bln tgh senyum...subhanallahhhh...kiutkan

mummy teha said...

ala,korang koi 8mlm aku br koi 3 tghari,,wkakakkak..xde rezeki akulah nk tgk nehh..