Friday, December 19, 2008

MARBLE CHOC CAKE WITH ALMOND NIP


Salam....
Malam tadi balik keje singgah care4 dgn dina...gi beli buah2an...sbb kat dlm peti ais aku kekurangan buah buahan la..hehehe...dah la anak aku susah buang air besar..so,aku beli la mcm2 buah...pisang,anggur,epal...hmm..pastu ..balik la umah..sampai2 umah..bersih2kan diri..terus bukak resepi kek...rase mcm nak wat kek..tapi x tau nak wat kek aper...kek choc dah bosan..cheese cake pun dah try..nak wat kek yg simple2 tapi sedap...kek aper yer...??? TADA......MARBLE CHOCOLATE CAKE WITH ALMOND NIP...wah..nama x hengat....va..va..va...hmm..alhamdulillah..jadi gak kek aku..walaupun siap kali aku wat kek or ape2 masakan aku..RUPA MMG OUTTT!!tapi the taste..insyaallah...x mengecewakan..boleh di makan..hehhe...cuma tu la..dia merekah tengah2..aku rase sebab oven panas sgt...aku pakai api atas bawah...maybe api atas tu lebih POWER berbanding api bawah..hehehhe...dlm 1jam gak aku bakor...pastu dlm kul 1130mlm..TING!!!oven berbunyi..dah siap!!!!tgu la sejuk jap..baru potong...sementara tu..tgk cite INTAN..sambil2 tgu laki aku balik keje gak..dah kul 1230 pun laki aku x sampai2 lagi..nak dkt kul 1am baru dia sampai..hm..minggu ni dia ari2 balik lewat..bz la tu.laki aku masuk2 umah je...dia ckp "ha..beday abg ke ari ni?"(mentang2 aku wat kek..nak perli aku jerk..huh)
so, ni jela entry aku kali ni...daa....nak rase kek aku..meh la umah..ahahahaha...salam..

9 comments:

Mummy ILa said...

Wahhh...kek.. marvelesss!rupa x penting janji sedappp

eLYies said...

huwaaaa..ko buat aku meleleh..huwaaaaaaaaaaaa...tidakkk..nak sepotong....nak..nak..nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk

ai said...

adohaiiiiiii...tp aku tengok rupa dia pon menyelerakan tekak aku! apatah lagi rasa. Dah brape kali aku pesan ngan kau?? kalau kau buat apa, pasing la kt opis aku ni. pepagi buta aku dah melangut kt sini! huhuhu..KUDUKUT!!! :P

Tinie said...

wei..berliur siut..memang macam sedap jer kek ko tu??
bila ko nk bagi aku rasa wei??

Eda said...

sya..mkn kek byk pun ley gemok taw..nway gud job!!

nasz said...

ko kalo masak ape2 sure rupa tak cantik, tapi sedap kan??

elly said...

nas laser kahhh... x pe janji kerajinan ko tu harussssss dpuji...

nizajeff said...

weiiiiiiiiiii..aku nak kek itu..pos kat aku sya

noreen-bulan said...

rajin...rajin...rajin....
jeles...jeles...jeles....
tgk lepas banak nie reen rajin tak...
kalo tak rajin gak...
sah2 mmg penyakit M byk dlm badan...
huhuhuhu
warna hijau tue warna yg dina bawa main tue ek...