Thursday, February 5, 2009

38.6'C



Salam...
anak ku demam!!!!!!!!adehhh...wisau sungguh...
Citenyer gini..smalam..balik keje..trus gi umah mil..amek dina..mase dah nak balik tu..mil aku sempat bgtau.."badan dina mcm dedar tu..mcm nak demam" pastu aku pun rase la..a ah..bahang sgt...tapi dina x menunjukkan sebarang aksi yg dia demam..mcm biase je..lincah..lompat2...ceria.bercakap..bebel2 ngan aku dlm kete..

Tapi..bile sampai je kat umah...setengah jam gitu..dlm kul 7mlm..dina dah lembekk...dia merengek2...pastu aku rase mcm nak cek suhu badan dia..aku pun amek la microlife tu...cek2...MAKKK OIIIIIII 38.6!!!!!tekejut sgt aku!!!dina x penah demam panas smp lebih 38..huhuh..aku dah start risau dah...trus aku bogelkan dina.tinggal pakai pampers jerk..sambil2 tu..ym aku on..aku sempat la tanyer pada kawan cyber aku..ila ngan zie..sbb dorang dah ade pengalaman anak demam2 panas ni...aku tanyer pasal ubat masuk bontot tu..sbb dina sblm ni mmg x penah pakai ubat tu..sbb dia slalu demam biase je..walaubagaimane pun..ubat bontot tu mmg aku stanby kat umah...PENTING WOOO..utk waktu2 begini!!dorang semua advise masukkan je ubat tu..sbb tinggi panas nye tu...

Aku pun sumbat la...mula la mulut dina "sakit mak..sakit..sakit"huh..x larat pun nak bercakap..huhuhu...kejap je nangis nyer..maybe dia x selesa..x biase kan..x penah pakai pun...sblm masuk ubat tu..aku dah bagi ubat air pun..sbb takut kan..xsampai beberapa minit..dina terlelap...letih sgt..+ badan sgt x larat..cian anak aku..huhuhuh...tgk la aksi2 dia selepas masuk ubat bontot..cian kan..kan...slalu terkinja2 anak dara aku sorang ni..hehehhe..bile dia dok diam..senyap..lain lak rase aku...

Ape2 pun mak doakan dina cepat2 sembuh ye sayang...kawan2 ku di luar sana..doakan jugak kesejahteraan anak aku yerk..aminnn...muaaahhh.....to my dotter!!!
Salam...


14 comments:

eLYies said...

ala..siannya dina..demam ke sayang....makan ubat tau...

MUMMY ILA said...

aunt doakan dina cepat sembuh ye. xpela nak wat camne. makan ubat ye..makan nasi ..minum air byk2.

Anonymous said...

ala..sedih tgk dina.. teringat masa danial demam panas 39. terus g Naluri nurse masuk kan ubat bontot tu dan terus admit kat Naluri.. sedeih .warggh.. Sabar yek mak Dina.. semoga dina cepat sembuh.

mummy airell said...

alahai..ciannyer DINA.alahai..huhuhu.DINA makan ubat yer.aunty pon doakan DINA cepat sembuh tau.

ai said...

Alahaii, Dina demam ye? cepat sembuh ye sayang.. :)

~sya, len kali xleh campurkan makan ubat + bontot skali tau. Kalau dah termakan ubat, kene tgg lagi 4 jam baru leh masuk bontot.. :P

sabrinaril said...

ala cian dina demam panas..syahmi pn samer..demam panas so far dh kebah skit...alhamdulillah!!!dik apsal cmpur ubat bontot ngan ubat syrup...xleh nnti takut over dose lak dina!!!moga2 dina n syahmi cepat sembuh. amin...

kasihatie said...

siannyer dina demam.atie doakan smoga dina cepat sembuh yer.

elly said...

cian dina... semoga dina cepat sembuh ye syg!

Eda said...

oo dina demam nak dpt adiks yerr...upsss...terlebih sudah..muahaha..bagus mak ko membuat tindakan pantas menanggalkan baju secepat mungkin... tu ler..klau anak demam ni mmg cuakkan?? tapi ubat bontot tu tak leh biasakan sgt sebenarnya..tapi kalau dah betul2 tinggi mcm aina dulu 41 degree baru aku sumbat ubat bontot... anyway bawak g doct n bagi ubat insyaallah dina cepat sembuh k... aik dah demam2 pun posing maut lagi..cayalah dina... ;)

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

ala sian nyer.. dina demam yer..
jgn takut mkn ubat yer.. nanti leh main lompat..

~~ciklinn~~ said...

alahai ciannyer dian..... semoga cepat sembuh..

fazilzura said...

Lor sian nye Dina...
kuat jgk demam nye tu .. Sya ko try kasi air kelapa skit kalau panas x turun ..
takut kang campak cm Akil .. kalau x kasi air kelapa aritu , aku pun x tau dia kene campak ..

saveme_zero said...

alahai...mcm alya hari tu. tak keruan aku sya oii. aku doakan dina cpt sembuh ok.

Mama Herda said...

airel pn demam gak terkejut..pun suhu 38.6c gak..terus aku basahkn badan dia..cuaca skrg ni le sya..x tentu..panas mengejut..alhamduliullah dh bg mkn ubat dh sihat dh..dina sayang nti sihat suh mama bg roti paratha yer..hehehe..