Wednesday, November 12, 2008

PAGI YG MENGUJI KESABARAN KU...

Macam Biasa la..tiap pagi bgn drive ke ampang(anta dina kat umah mil)..mcm biase ..aku keluar rumah kul 730am(masuk keje 830am key..ok la tu).Bukak2 pintu rumah je..MASYAALLAHH...APE HAL JEM LAK DEPAN NI??X PENAH2 KUL 730PAGI JEM!!!!(aku dah resah..confirm aku x sempat smp kul 830!!(maklum ar..smlm dah lambat).Tak fikir panjang,turun ke kereta dan aku Start kereta mcm biase,masuk gear 1 aku pun meneruskan perjalanan ..(dlm ati "ala..tu jem kejap je tu..maybe dia bukak 1 lorong je..tu pasal jem.nak sedapkan ati..huh").

Aku dah keluar simpang ke jalan besar..depan aku care4 wangsa maju..aku akan membelok ke kanan..time ni la aku rase nak JERITTTTTTTTTT sbb kat situ dah jem gile babas!!!masyaallahhh!!ape yg jem teruk sgt ni!!time tu dah kul 745pagi...aku mengikut Q dgn penuh kesabaran(Slalu cilok2 je)..Dlm jem2 tu..anak aku leh wat kerja dia!!!time tu panas terik gak laa..aku pun cari la kacamata hitam ku..cari punye cari..rupe2 nyer..berada di tangan dina!!!!!!dinaaaaaaaaaaa,spek makk!!!!!!dina wat aper ni????!!!



hm...ape mak nak wat..dah jadi kan?huhu..sygnyer spek ni!!x leh la aku nak berlakon jadi angelina jolie lagik!!tu satu hal..ni yg jem tetiba ni pehal lak???x penah2 teruk mcm ni??hmm..jam dah kul 8pagi..aku dah x leh nak sabo..x gerak2!!maaf la kak waja itam..sye terpaksa potong Q akak!!sye x salah kan..jem2 ni yg salah..sape suruh jem..tension2!!mase berlalu pantassss(maklum la..dah terdesak mcm ni la..1minit tu berharga sgt2!!).aku x moh dok dlm jem tu mcm org gile...aku pun himpit la ke kanan..utk wat pusingan U..huh..(menghala ke care4 balik)..lepas dah pusing tu..aku leh x tau nak ke maner????

"dina.kite nak gi mane ni?"
"pek..atah"(spek patah)
"buang..buang..nanti mak beli lain"
"asah..asah ma..(basah..basah mak..sambil pegang pampers dia)
"adoi..dina..kamo kencing ker??ish..(nyesal x tukar pampers dulu tadi)
"xpela..jom kite gi mamam nak x?mamam roti canai?"
"mam..mam...nak!nak!(sambil kepala mengangguk2 dgn laju nyer)
anak aku kalau bab makan no 1 yer..harap maklum(walaupun pampers dah lencun)


Aku x tau nak kemane sebenarnyer..aku dah tension dgn jem pagi tadi...so,aku cadang kul 9pagi baru nak gerak ke ampang(anta dina umah mil)..pastu baru rempitt ke ofis!!!Hmm..akhirnyer...sini la tempat ku tuju dgn anak dara ku itu..hahahah...NZ CURRY HOUSE, WANSA MAJU!!!Mai pekena roti canai dulu!!!!kahhhhhhhhhhhhhhh...Abis sekeping anak aku makan weh!!!tekezut i!!xpe la sayang..makan..makan..slagi kamo nak makan..makan..biar kite same2 kembang ye nak?!!ahakss


Hmm..kesudahannyer..aku sampai ofis kul 10am...hmm..what to do?sape suruh jem pagi2!!!dah aku gi makan roti canai ngan anak aku!!!huh..(moral of the story..jangan keluar lambat!!!kahhhhhhh).

10 comments:

mummy-izz said...

alalalalala...cian mak dina. nanti suruh ayah dina belikan spek baru. bgtau anak ayah yg buat. wakakaka..

amboi melepak makan roti canai anak banak..its cool beb!...

sabo...sabo....SOT BA RA... SABARRRRR!!

nizajeff said...

WEIIIIIII..AKU BARU TAU KOMEN KT SINI RUPANYA..KAHHHHHHHHHHH..
CIAN AKU YG SENGAL2 UBI...

kirana-ummikmal said...

jem ni mcm ujan la...mane leh agak2...kahhhh.. len kali kuar umah kul 6.45 yer..x pun kul 7...kekkee

aku dah teringin nk mkn roti canai panas2 nih dahs eminggu dah...SEMINGGU...tapi masalhnya..nk mkn anak banak la...takmo mkn sorang2..tp tu la...kena tggu aku coti...

Eda said...

ceh..spek mata danau patah pun nak patah hati...ko bengang pasal jem ke pasal sedih spek mata pecah.... wakakaka...ala pasni g la klcc g beli gucci ke dior ke...bih citer..wahahahaha/....(muka dina yg ala2 tak bersalah tu membuat aku ketawa berdekah2 sorang diri)...

~~ciklinn~~ said...

lor..ciannyer ko terperangkap di dalam jem.....eh awal tu kuar kol 7.30 masuk kol 8.30 hehheheheh tapi takpo leh makan loti canai....

alahai dina awat patahkan spek mama... takper sya kalu tak patah kau beli baru nanti... hiuhihihhihih

ai said...

mak aii..
banyak tul dugaan ngko nk gi keje pagi tadi. Tp bagus! Makan itu penting..muahahaha...

ctm-cak'on said...

adik..nape le x patah kan satu belah jek? patahkan le dua2 belah, leh le ibu dina letak getah, hehehe...

**dina dgn baju tdo, alahai...geramnye nk cium!

saveme_zero said...

bukan ko tiap2 hari kuar lambat ke sya...wakakakakak. mak dina kaya...10 spek leh beli..hahahaha

Bibu said...

kat edah lambat...tapi sempat g makan bagai ye mak Dina! sabo je Dina ngan mak kamu ni...word verification paling aku suka kat bwh sblum posting comment nih 'ingos' - ingus hehehehe

w@rienz said...

hehehe..cian kat akak eh..pg kuar nk g cari rezeki kene mcm dugaan plak kan..erm..sabo je la kan..