Thursday, November 13, 2008

EXCIDENT IN FRONT MY HOUSE..


Arggghhh...di kala semua tengah nyenyak tido..ade gak yg dah bgn..utk menunaikan solat subuh..ade juga yg bgn utk melakukan rutin2 harian sebagai suri rumah...

Aku yg sedang lena di ulit mimpi...tiba2..aku terdengar dentuman "BOOOMMMMMMM" Masyaallah...terkejut aku!!terus terduduk!!Astarafulillahalzimm....aku tgk jam..pukul 6.15am..aku bermimpi ker??hmm..rase nyer tidak..aku tengok..hubby dah bgn..sbb dia keje pagi..Tetiba dia bukak pintu luar..nak tgk aper terjadi...(depan rumah aku tu highway baru tgh buat..LEBUHRAYA DUKE)Dari arah care4 wangsa maju menghala ke Setiawangsa(jln lurus tu)..

Aku dah x sedap hati..dgn mate terkebil2..Berpakaian lengkap berbaju kelawar...aku keluar gak..nak tgk ape terjadi..aku tanye hubby
"Nape tu yang?"
"masyaallah..eksiden la..terbalik kereta!"
"Haaaa??yeke...awat eh..mabuk ke x nampak?"(keadaan agak gelap ..maklum ar..kul 6am..samar2 je..sbb kejadian seberang jalan sane..)
"ntah la"
Duduk la kami depan umah tu..jiran kiri kanan keluar nak tgk kejadian...huhuh..dah mcm ade pesta lak semua keluar..tapi xpe kan..sbb kami x halang lalulintas..huhuhu...Aku try snap 1st pic..tapi mengecewakan..sbb gelap..then jauh..aku x leh zoom..nanti gambo blur..so,tgu la terang skit..dlm kul 645am tu..dah terang..so aku snap la..



Aku ckp kat hubby.."yang..sye kena keluar cepat ni..tgk tu..jalan dah jem gile!!!krg lagi teruk..sye x nak lambat mcm semalam!!"aku pun tanpa fikir panjang..terus capai towel..mandi2..siap2..keluar..(nak ngelak jem punye pasal..)Tension wooo dok dlm jem..
inga aper?!!!?!?!

Pastu hubby suruh aku ikut jalan lain utk tembus ke ampang..tapi aku berdegil..huhuh..tetap nak lihat kejadian tul2 depan mata aku(kiranye..kali ni aku dah halang lalulintas la..maklum la..rakyat malaysia prihatin..kalau ade eksiden..mesti nak benti..aku ni kira mcm mamarazi la..snap!snap!) Mase aku lalu tu..kereta yg terbalik tu..dah di terbalik kan semula kepada asal..

Mcmaner pun..aku masih x tau condition pemandu kereta + penunggang motosikal yg kemalangan tu..huhuh..aku doakan mereka xde ape2 kecederaan serius la...aminnn...Punca pun aku x dapat tau gak..(ape punye mamarazi ni..x bertauliah tul..semua x tau..kahhhh)

12 comments:

mummy-izz said...

cam umah mak aku la.. umah tepi jalan. ada xciden je sume klua umah. dok tengok..bkn nak tolong..tp tolong tengok..wakakakka

Bibu said...

tebalik tu...sah mmg laju la tu

kirana-ummikmal said...

mamarazi x betauliah...kekkee
kalo x dengar bunyi eksiden tuh kul bape ko bgun sya?? kekkek

nasz said...

kereta ape tu sya?? sian nye sape yg terlibat. semoga dorg tak ape2...

saveme_zero said...

allahuakhbar...takotnya. hrp xde apa2 yg terok berlaku.

ZiE said...

siannya org tu.. hehe sian ko jugak jln awal tak pe sya praktise..

ai said...

Alahai...siannye. Tu musti nk gi keje tu. Motor pon ade gak ye?? adoiii.... :(

elly said...

aku kalo nmpk eksiden2 depan mata nie, xptus doa moga org yg terlibat tue x ape2 @ x teruk mana... takuttt

Rafizah Nordin said...

sya,ko tak tgk no plet dia ke???hehehe mcm taik nombor ekor lak.ahakzzzz

~~ciklinn~~ said...

alahai ngeri nyer..... sampai terbalik camtu..dia langgar sengsorang ke ado 2-3 bijik kete?

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam,
ngeri nengok sampai terbalik cam tu, tapi kak rose seram nengok orang accident ni

ctm-cak'on said...

seram lau tgk excident ni... :(