Friday, June 19, 2009

KEZUTAN BUAT AKU???

Salam..
Lagi cerita pasal rumah baru kami...
Seperti yg aku tau la..smalam laki aku coti,dia mmg dah ckp ari tu..nak cat bilik dina..so, aku dah notice la...slalu kalau hari coti dia anta aku gi keje..tapi kali ni dia x anta..alasannyer..dia nak cat umah,takut abis lambat..So, ok la..xpe..aku gi la keje naik moto...

Pastu dlm kul 2.30ptg, aku call laki aku..nak tanye progress la..dah abis cat ke?semua ok ke?rupa2 nyer dia baru nak smp umah tu!!
sabo je laaaaaa..aku ingat dah settle!!kahhh..kalau gitu..mmg lambat la abisnyer..huhuh..

Pastu..dlm kul 430ptg laki aku call..dia ckp..nanti kalau dah smp umah mil,tgu la jap..dia x abis wat keje lagi(sbbnyer dia bwk kete..aku nak balik mcmane??)huh...smp maghrib aku tgu..punye tunggu..punye tunggu...X SAMPAI2..aku call la dia..dia ckp blum siap lagi..plumber tgh tgk paip,singki,water heater tu..sbb preasure nye rendah..air kecik je..huh..aku fikir ni mesti lame ni..

Aku suruh laki aku balik dulu..dia xmoh balik tau..mcm pelik skit la..ape la yg dia wat kat umah tu lame2 sgt..dari kul 2ptg - 7mlm x abis2 lagi..xkan mengecat lame sgt gitu???bilik je pun...adoiiii...Pastu..tetiba mil aku bgtau yg laki aku nak wat SUPRISE!!!!

ish2...en.suami..kenapa la suke wat suprise gini??!?tau x bini kamo ini sgt la terkezut..huhuh..Rupa2 nyer..dari siang tadi smp la ke malam ni..dia bukan cat pun..dia upah org utk wat keje2 kat umah tu...cat umah,pasang tile kat coridor,dapur,tempat basuh kain,depan bilik air..waaaaaaaaaaaaa...baik nyer ati suami ku...TERIMA KASIH BYK2 SAYANGG...SYE X SANGKA AWK WAT SEMUA NI UTK SAYA...SYE TUL2 TERHARU MLM TADI..SOB.SOB..

Patut la suruh balik x moh balik..rupa nyer ade KEZUTAN UTK AKU!!!
I LAP U FOREVER LAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!MUAHHHHH...



ni laluan nak masuk toilet bilik utama..
yg tile atas tu la laki aku tambah..sbb nyer
kayu2 pakir tu dah di mkn air..huhuh



ni la bilik puteri kami yg dah di cat cantik sgt!!!!
warna soft pink ke soft purple ke aku pun x sure!!
laki aku yg pilih yer..



cantik x bilik dina??



sblm ni kat balconi ni simen je..
tempat laki aku nak lepak isap rokok/minum2.
tapi laki aku bermurah hati nak wat tile kat sini
aku sukeeeeeeeeeeeeeeeee....sgt!!tq yang...


ni pulak tempat aku nak jemur kain n mesin kain..
sblm ni pun simen je..tapi laki aku wat tile cantik gak
aku pun suke sgt....
laki aku ckp "abg nak senangkan awk basuh kain,wat keje umah..
abg wat umah cantik2 ni utk awk.."huhuh..sgt terharu aku mlm tadi..
TERIMA KASIH LA YANG..AWK WAT SEMUA NI..WALAUPUN SUPRISE AWK X BAPE NAK MENJADI KAN...TAPI JADI GAK LA..SBB SYE BETUL2 X SANGKA AWK WAT SEMUA NI..MATI2 INGAT AWK NAK CAT BILIK JERK!!!HUH..JGN WAT LAGI TAU!!!NGEH.NGEH..

sonok gile nih,


17 comments:

saveme_zero said...

apa lagi sya...pas abis bulan mengambang,tabur la budi mu balik...wakakakakakakakakak

noreen-bulan said...

suka nya dia....

nasz said...

SYOK NYE CIK ABG BUAT SURPRISE

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

dah cantik rumah ko sya..nnt kalu aku dh pindh kat uk, boleh kita berborak2 sambil sidai baju..kahhhhhhh

syahfiza abd samat said...

pa,sonoknye ko yer!!uhuhuu..aku jeles pulak bile bace sume nih..huahuawaaa!!
ehehe..xdelah,aku gumbira utk ko & family ko jugee..
jgn lupe jemput kami housewarming nti!ekekkeee

Rafizah Nordin said...

alahai bertuahnye badan....nnt bendera dah turun bayar dam lebih sikit k wakaka

elly @ suely said...

bes la dapat suprise hehehe... kembang semangkuk dah asik sengeh je, yer sya... kahhhh

MUMMY ILA said...

wajib bagi servis 1st class ni!

heheheh

Nana said...

wah sonok kan diseprise.heheh..

el said...

sonok bini zul ni..alahai bertambah vogeh la umah ko sya..zul lak x lokek nak reno sn sn..x sbr nak tgk rumah ko dh siap nti...

ai said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sonoknye wei!!! rezeki kau syapak! pasni kau jgn lupa 'tadah' kat laki kau tu. kahhhhhhhhhhhh..... :P

~~ciklinn~~ said...

bestt nyerrrrr kezutan2 camnie...

hehehh aku tau hadiah apa ko bg kat dier atas kezutan itu.... muahahahhahahha

ayuZack said...

wah3 puan syapa.. sonoknye reno2 umah nie.. daku suke... ngeh2.. bak kate sue.. jgn lupe tabur budi lebey sket.. hasil lumayan beb!! kahh....

ctm-cak'on said...

wah ni le kezutannye ek k.sya? syoknyeeeeeeeeeeeeeeee....pasni dina sakan la ek kamu duk bilik kamu sendiri ek, jgn tepek bedak kat dinding ek cyg ;)

♥ Eda ♥ said...

wahh pak jul..suke seperise2 gak eh..hehe...bagus la tu..klau aku dpt seperise gini 10 round la jap lag..kahhhhhh....

FaizAmYAirieL said...

so sweet surprise zul tu sya...so menitis x air mate ko?? ekekeke...

iera_ayen said...

syok yer ko tgk anak2 aku tido mcm tu...so ko kene cepat2 bagi adik kat dina...mesti dia rapat & syg bangat kat adik dia...akk tgk bukan men manja dina ngn ko kan??? heheheh