Thursday, June 18, 2009

CONTEST


Actually..aku terbaca pasal contest ni dari blog si tiut
tapi bukan dia yg anjurkan contest ni..contest ni di anjur oleh
uzma

AKU MCM TERTARIK LAK NAK JOINT CONTEST NI..SBLM NI MMG X PENAH JOINT MANE2 CONTEST PUN..SBB RASE MCM LECEH JE..NAK KENA JADI FOLLOWER LA..TEPEK GAMBO LA..HEHHE..MCM2..TAPI AKHIRNYER..AKU TERTARIK NAK MENYERTAI CONTEST NI JUGAK...HMM..


contest ni bermula pd 8 June-28 June 2009
contest ni akan di tutup pukul
8pm on 28 June 2009
keputusan akn diumumkn pd
6 Julai 2009
ada dua katogeri ye.....
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahun
lelaki dan perempuan sama
JADI MARI2 SEMUA MEMERIAHKAN CONTEST INI
CONTEST AKSI MENARIK
setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamA_Uzma di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Uzma serta upload
CONTEST AKSI MENARIK
as a banner di blog anda.


2. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda. Sertakn perkara2 berikut:
Nama penuh anak
Umur anak (mengikut katogeri)
ceritakan kenapa gambar itu dipilih
dan slogannya skali

PERINGATAN
: Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,jika anda mempunyai anak lebih dari seorang boleh letak lebih maknanya kalau anak 2 org jadi 2 gambar dan seterus...dan bole juga dlm 1 gmbr ngan 2 anak skaligus..)

3.Dalam entri itu pastikan anda gitau dan link ke Mama_Uzma
Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini,untuk rujukan.


4. Pemenang akan dipilih berdasarkn gambar yg menarik yang akan di adili oleh juri luar..yang x ada kaitan langsung ngan blogger2

5. Hadiah utk pemenang adalah
SHOWER MOUSE ANGEL INNOCENT &hadiah untuk si kecil juga disediakan.....
hadiah juga akan di tambah jika contest ini mendapat sambutan

jadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini...



Slogan : "mak,dina tak larat sgt dah ni..mak bagi makan byk sgt!"

"dina tido dulu la..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"

Nama : Nur Syaza Irdina Bt Zulhairy
Umur : 1tahun 5 bulan
Katogeri : 1 - 3 tahun

Keterangan tentang gambar:-
Waktu kejadian ni,aku langsung x sangka yg dina akan tido dlm keadaan mcm ni..huhu..x silap aku ari tu ari isnin...balik keje,aku terus pegi amek dina kat umah mak mertua.Pastu terus balik rumah.Mcm biase la..dina dah bukak peti ais dulu..mcm2 dia mintak nyer..
"makkk..nak pisang!"
"Makkk..nak coklat tu!"
"Makkk nak air oren!"
"Makkk...nak itu..nak ini"
dah selesai sesi mintak memintak..aku pun ckp la ngan dia
"dina, dina tgk tv dulu ye..mak mandi kejap
(ketika ini suami aku kerja malam)
dina pun angguk...maknenyer ok la tu...hehehe

x sampai 15 minit aku abis mandi..keluar2 bilik air..aku tgk dina dah mcm dlm gambar tu...kahhhhhhhhhhhhh..tanpa membuang masa..terus aku capai camera murah aku tu...snap snip snop la..hehehe..pastu.bile dia dah bgn aku tunjuk kan balik gambar tu..then dia ckp "makk..nape dina tu?"
kahhhhhhhhhhhhh....dia pun pelik tgk dia tido mcm tu kot..
dina..dina...mcm2 perangai kamu ni..hehhe

Slogan : "mak,dina tak larat sgt dah ni..mak bagi makan byk sgt!"
"dina tido dulu la..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"



pemilik blog,

3 comments:

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

lorrr.. gitu tido nyer seh..?? huhuhu..!!~~

KiRaNa @ uMMiKMaL&iRFaN said...

buat sekian kalinye aku gelak tgok gambo ini!!~

menantu..menantu...

Liana said...

Salam kenal...
Ummi jalan2 jumpa blog nie...ala hai...kelakar ler...comel sangat tido camtu. Semoga berjaya :)