Friday, June 12, 2009

JOM USHAR DULU!!


Salam..
Lagi cerita pasal rumah aku...
Smalam kan aku cite aku dah dpt kunci rumah.Tetiba terfikir..
"kalau aku pegi tengok rumah mlm ni pun ok kot..
"(punye la x sabo)hmm..aku call la mak aku..mak aku ckp ok je..


Tepat 530ptg..bedesup aku balik umah amek dina, trus gi umah mak aku..skali mak aku ckp ayah aku pun nak ikut gi tgk umah.tapi laki aku xde..dia keje mlm.xpe yang..ahad ni kite kemas rumah yer.ngeh.ngeh..xpela..kite lepaskan maghrib dulu..dlm kul 8mlm kite gerak..

Dlm 815mlm aku smp la kat umah aku tu.suasana kat situ mlm2 mmg sunyi skit..pastu gelap je..huhuh..sgt privacy ok..tapi di sebabkan rumah aku ni sgt2 la dekat dgn surau..so,sentiasa terang jela kawasan tu..Alhamdulillah..udara pun sejukk je kat situ mlm2..kalau dating syok woo..kahhhhhhhhh..

Sblm masuk umah tu..aku baca la Bismillahirahmanirahim...Assalamualaikum...
waaaaaaa..x sangka..aku dah ade rumah sendiri!!!sonok nyer!!
setelah aku belek2...condition di setiap ruang rumah..rase2nyer..
mcm xde
byk masalah ..semua nyer masih elok terjaga..

Dah tentu2 la aku keluarkan hp aku kan..snap snip snop..kahhh..ape2 yg patut kat umah tu...korang mmg x sabo nak tgk kan??kan???kahhhhhhhh..so, ni la yg sempat aku snap kan...utk tatapan semua yg menanti ...yg x tunggu tu pun xpe..leh tgk je..cuci mate..hehehe..



ni rumah aku..same lak blok ngan mak aku!hahaha


Dari luar rumah..pagar semua ber grill



ni bilik no 3..kecik skit..tapi dah dicat cantik..


Insyaallah, ni bakal bilik dina..mengadap surau & playground..
harap2 dina suka ye..hehehe


ni masterbedroom..ade aircond dah siap..


ni la hall nyer..dari balcony

ni balcony cute tu..utk laki aku isap rokok,
lepak minum teh bace paper..(kate dia la)


hall dari pintu utama.


nampak x uncle sam tgh jadi contractor..


tempat jemur kain tu..dari dapur



ni hub..utk sedut asap2 bile masak..xde la korang dtg
berbau je umah aku kan??kahhh


mak aku tgh tunjuk cara2 nak letak tong gas dlm tu..
atas tu letak dapur gas la nak oiii..xkan x reti??


ni konon2 laki aku nak wat mini bar..dia nak beli high chair nanti
konon2 mcm bar la..berangan jek!!

2nd bathroom.siap dah ade water heater


kitchen cabinet pun dah siap
tinggal nak simpan pinggan mangkuk je.


ni la dapur yg x bape nak kecik
x bape nak besar..boleh la sorang dua masak..


bilik ni maybe akan dijadikan
stor or tempat mainan dina..


bilik air utama..dlm masterbedrom.
still in good condition gak..

bilik air utama..


bilik tidor utama yer..hmm..x yah tanye la
bilik sape..xkan x tau2 lagi..kahhh


tempat aku nak jemur kain nanti
(cukup je..mcm x muat je..)
kena fikir inisiatif lain ni..hmmm

Insyaallah..ahad ni laki aku coti..aku nak ajak dia MENCUCI,MEMBERSIH,MENYENTAL RUMAH itu!!!!!

sekian...




aku yg kepenatan,

15 comments:

irma said...

sya....canteqnya......mmg smua till in gud condition kan....x yah pening2 paler....tinggal ko masuk masuk kaki jerkan....syioknyer...

saveme_zero said...

cantiknya sya...aku tumpang sonok. besar la rumah ko ni..sesuai dgn regenya.

elly @ suely said...

sonoknye dah ade umah baru.... aku pon ngah carik umah nie... huhuu

FaizAmYAirieL said...

syaa...superbbb la umah sya..sangat2 berbaloi ko beli dgn hargenye..ade aircond, kitchen cabinet n water heater..sukenye aku dgn umah ko ni sya..aku mmg suke umah yg cute2 ni..xdekla penat sgt nak mengemasnye kan..sesuai utk org M cam aku..ekekee

fazilzura said...

AMBOI JUNIORRRRRRRRRR

siap dh tayang dh umh baru mu yek ..
leps ni sure mcm2 benda nak beli , nk hias.. besh kan kan

♥ Eda ♥ said...

cantiknya umah ko sya..masuk2 je trus dah lengkap semua..tak yah pening2 kepala dah..nanti sebelum ko masuk umah tu..baca2 la skit ape2 yg patut..buat dinding..ye la umah baru masuk kan..hehe

Ibu Mifzal Arsyad said...

sya..mmg cantik la umah hang..x rugi beli..sbb mmg in good condition lg..

ppb_ppkp said...

sya..besarnye rumah ko.tahniah...selamat mencuci rumah baru...brape RM rege rumah tu di KL???mesti mahal kan.

Mommy Prince said...

Selamat mengemas yer sya.. patutlah takde ayam padprik.hikhikhik..

jgn lupe wat doa selamat sebelum masuk.baca surah al baqarah & yassin tuk umah baru yer...ngehngehngeh..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

wei ko beli rumah kat UK perdana ker?
kt mana ek?
rumah aku Sri Baiduri...

Bibu said...

nampak besar jugak!bagus! complete dah cume nak masukkan perabot ngan bontot je wakaka

ai said...

Syapak oiiiiiiiii!!!!

Selesanya umah kau ni! Luas la tu wei. Siap ada ekon + water heater lagik! 2-2 tu barang idaman aku tu! huhuhu..Sonok kan sya? dah ada umah sendiri...

syahfiza abd samat said...

pa..syoknye umah baru ko!!sume dah siap,tngl masuk brg ko jer!jgn lupe bace yassin & doa slmt bile dah masuk umah tu nti k!uhuhu..xsabo tnggu turn aku lak!

el said...

sya aku suke le umah ko ni..mmg kiut padanlah lah ngan korang 3 beranak..semua dh ada eh...xlah teruk sgt nak deco or reno...

aku pun nk cri umah cam ni gak...EKON harus ada..hehehehe...

mummy teha said...

masyaAllah cantiknye umh k.sya!!
alahai bestye dh de umh sinrikan..
blk ni aku maw serbu umah diaaa,hahahah