Thursday, June 11, 2009

AKHIRNYER DPT GAK!!!

SALAM..
Alhamdulillah..Akhirnyer penantian aku selama ni dah berakhir!!!aku dah dpt
KUNCI RUMAH BARU KAMI!!!!


Actually ,smalam aku dah gi amek kunci rumah kat tuan rumah..tapi dia sms aku..dia cuti smalam..its ok..i still can wait for tomorrow..ehehe..tadi pagi2 dlm kul 915am..aku dpt sms dari tuan rumah..en.harris.

"safa,ni no hp wife i...u call dia utk amek kunci rumah"

waaaaaaa...sonoknyer bace sms ni pagi2!!!hehehhe..
pastu aku sambung la wat keje..dlm kul 1130..aku berdesup pegi office tuan rumah ni..x jauh eh..selang 3-4 bangunan je dari ofis aku..hehehe..jpe tuan rumah tu..amek kunci kat dia..
aku tgk dia hapy..dia tgk aku pun happy..maybe sbb masing2 happy kot..dia dpt duit..aku dpt rumah!!!!yehaaaaa..

Skrg ni aku dah start sibuk berkemas kat rumah tu..rumah tu pun dah x mcm rupa rumah dah..dah mcm kapal pecah..kotak sane sini..tapi aku berjaya manage well!!!hehehe..memandangkan aku dah dpt kunci, so aku leh la packing skit2 brng2 aku yg x pakai ..weekend je boleh angkut dulu ke rumah baru tu..sepatutnyer aku start duduk 1st july ..tapi atas budi bicara tuan rumah..dia bagi kunci rumah awal..yela..dia pun tau..mesti byk keje nak wat kan..pindah randah ni...tq ye EN.HARIS & PN. ELINA..HEHEHE

ni la rupa rumah yg bakal aku duduki ..rumah sendiri ye..bukan sewa!!!alhamdulillah..setelah 3 tahun berkhawin..baru tahun ni kami suami isteri buat keputusan utk memiliki rumah sendiri!!aset yg terbesar bagi aku dlm kehidupan kami!!!


Harap2 semua nyer berjalan lancar ..
rumah ni rumah 2nd hand...aku beli tingkat 1
dekat surau dan playground..
insyaallah..dah masuk rumah nanti..aku snap pic dlm rumah lak yer...daaa...


YANG SERONOK X TERKATA,

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah seronokknya dah dpt rumah sendiri..... bestlah nanti nak mendeco2.... eh cepatnyer dik proses jual beli rumah.... baguslah camtu...

el said...

wahh pas ni x pyh la aku penat naik tangga..kahhh berdekah3..syoknye dpt umah sndiri...pasni mcm2 lah ko buatkan eh...jelesnyeeee

FaizAmYAirieL said...

congratess sya....akhirnye berjaye jugak memiliki rumah sendiri kan? aku faham perasaan teruja ko..dekat dgn surau tu...nnt bln pose jgn ponteng sembayang terawih erk? ajak skali anne dgn sara..ekekek...

irma said...

wah....sonoknya.....nanti snap bebanyak yer gambor kat dlm umah baru ko yer.....haha

saveme_zero said...

tahniah safa dpt rumah baru. jgn lupa wat makan2 OK...hahaha

syahfiza abd samat said...

pa..syoknye dpt umah sndri..uhuhu..jgn lupe jemput kami dtg yer!ekekekee

Ibu Mifzal Arsyad said...

bestnya syafa..aku pun tingin nak umah sendiri

miss♥wahida said...

wah akak..bestnye ada umh sendirik...nie yang berkobar2 nak beli umh sendirik nie..

Rafizah Nordin said...

tahniah sya...aku tumpang gumbira.klu ko xmo buat housewarming party lg pun xpela...tp aku ttp nak serbu umah ko tu...harap ko tak halau aku uwaaaaaa

fazilzura said...

tahniah junior..
hehehe meh ler sesama kite pindoh yokkk..
pak ajil pun dh sakan pindh .. mostly 70% brg aku dh ado kt umh baru .. tingl nk wat sikit2 jek

Musshima, Putrajaya, Malaysia said...

Tahniah... selamat berpindah...mesti anak u suka kan dekat ngan playground he he he