Friday, June 12, 2009

ibunda restoran (malay fine dining)


Salam..
entry kali ni xde kene mengena ngan entry rumah yer..
skali skale kena selit2 entry lain kan.kan.kan..
krg korang bosan lak.."alah sya ni..mcm dia sorang je ade rumah"kahhhh

ok..ni nak cite.. 2 hari lepas..laki aku call..mintak email address aku..sbb kawan dia restoran manager kat satu restoran ni..nak suruh aku dtg utk promote restoran dia la..MKN FREE WEH..XKAN X MOH!!KAHHH

RESTORAN IBUNDA
ni website nyer
ibunda

Mula2 dia email invitation for 1 person only..
ape kes..1 person only??baik x yah.x syok gi mkn sorang2 ni..
aku pun call laki aku.."ckp ngan kwn awk.kalau2 org sye pegi!"
ngeh.ngeh...akhirnyer..dpt gi 2 org..aku angkut ofismate aku
mcm biase..aku rider je naik VROMMMM aku tu...hehehehe

smp2 je..segan gile weh..semua kereta je..
xde SEBIJIK moto pun aku nampak!

tapi xpe..aku kan slumber..pedulik haper aku.
janji mkn FREE..LAJU LA..


ni yg sempat aku snap..x malu tul..dah la restoran eksekelusip..hehehe..vip ngan vvip je layan kot masuk restoran ni..
dia setaraf 5 star hotel woo...konsepnyer MALAY FINE DINING..


Tujuan dia ajak secretary2 ni dtg sbb nak promote restoran ni kat bos2 la..so, aku pun secara x langsung kena la bgtau bos aku pasal restoran ni..tapi showmanship dia mmg superb..lain dari yg lain..
hotel pun x wat presentation mcm tu kot..

lagi satu..dia concept serving yer..xde buffet2 ni..korang just duduk relax..org yg akan dtg kat korang bagi ape2 yg korang nak..sonok kan??

yg aku mkn ni...utk 2 org...rm38+
2 us beef
2 tiger prawn
2 fish
2 chicken
2 lamb

Ya Allah..terima kasih di atas rezeki yg kamu berikan..
Alhamdulillah..kenyang kami..balik office dgn senang hati
lalalalallalalalla....Aminnn



glass of wine..eh..water!!hehe

ni tingkat atas..
table utk vip la..sgt privacy ye..


same gak..


ni dessert nyer..nangka +ais cream(heagen daz ok)

list of dessert


ni dessert aku..pulut itam + macadamia nut ais cream


kuzi lamb


sambal belacan,cili ijau, acar buah

ni la yg aku ngan ofismate aku mkn tadi..
fuh..naik ke tekak semua makanan ni.kenyang sgt


nasi ciput je..good!


ni welcome drinks dia..
mcm rase air yg dlm tin cocktail tu..hehe


ni welcome appertizer..
rase mcm dadih susu + buah2


view dari luar restoran..ade kolam..


menu nyer..
boleh tahan harga..
standard 5star hotel


TERIMA KASIH EN. EDRUS...SBB JEMPUT KAMI MKN FREE..
ni la buss card member laki aku tu..en. manager..hehe



aku yg kekenyangan!!!!!,

10 comments:

saveme_zero said...

menariknyaaaaa..rege not bad..rentung..hahaha

Bibu said...

hadoiiiiiiii menyirap tekak aku!

Rafizah Nordin said...

dah la makan free sedap le pulak.tempat pun high class beshnye!!!

ai said...

Rezeki bergolek tu!! mak aiii..cozy betul tmpt dia ha..makanan pon nampak class..

MUMMY ILA said...

eh pesal aku x tahu "AKU /FADZILAH" yang jemput ko?.. wakakakaka

very kelassssssssss..aku rasa hege pun kelas kottt

Cik Pah said...

pulut itam ngan ice cream adalah satu gabungan yg amat menarik ok..

~~ciklinn~~ said...

perghhhhhhhhh cantikk giler deco food dier..tgok itu pun leh kenyang ha..

harga pun rasanya ok lah sbb tmpt dia cantikk kan...

dik cantikk lor itu umah baru..sgt unutng lorr beli rumah dah komplet camtu... owner lama jaga rumah dgn baikk... berbunga2 lah kau yerk nakmasuk umah baru

nasz said...

best nye mkn kalo org banje kan?

FaizAmYAirieL said...

wahh..makan free kat tempat ekslusip...bukan senang tu sya...ehehee...beshnyee..aku mmg suke bab2 mkn pree ni..kire ko ni mcm jalan2 carik makan la erk?ko xdek kasi gantung ape2 kat restoren ni ker?ekekke..so makan terus blah la erk..xdek gi kaunter..ekeke..syoknyeekan?

mummy teha said...

k.syaaaa
ko mmg urah rezeki laaaaaa!
bestyeee