Thursday, March 17, 2011

lepas menjahit, dia pulak di jahit!!!





Tula tu..kalau dah BUDAK BAIK mcm ni laaa...hai...lepas satu ,satu la jadi kat anak2 aku ni..aritu dua2 kena chic pox dah baik.ni kakak pulak terbelah kepala..hurm..budak nak membesar kan..mcm ni la..marah sgt pun x jadi ape,bukan dia paham ye dak?

Kejadian berlaku bukan la depan mata aku, hari selasa aku balik keje mcm biase kul 530 laki aku dah dtg amek aku kat ofis(dia off),bwk la skali dina..aku masuk kete tgk,apsal dina tido kat ayah dia lak ni..mengantuk sgt ke..skali laki aku bgtau "kepala dah berdarah.."

Ya Allah,kenaper?jatuh ke?main aper?meh sini nak tgk!!!"(aku dah cuak dah time ni..haih..kalau x calar balar x sah!!)mula2 dia x moh bagi aku tgk..pastu aku paksa gak..aku tgk la kepala dia..MASYAALLAH..TERUK NI!!!TERBELAH KEPALA..DARAH BERTAKUNG JE KAT KEPALA DIA TU..ADEHHHHHHHHH....SCARY GAK TGK DARAH BYK MCM NI"

laki aku cite la..dia main buai dlm rumah(buai bb tido tu),bukan buai kat playground tu ye..ntah mcmaner..terjatuh..dina pakai cekak time tu..patah cekak tu..then cekak yg patah tu tertusuk kat kepala dina..tu yg terbelah tu..adusssssssss...scary aku dgr..mcmane la dia main smp terbelah gitu..huhuhu..aku tanye laki aku..x moh bwk klinik ke..dia ckp xpe..dah sapu minyak gamat..nanti ok la tu..

huh..aku masih x pueh ati ni..xpela..kami pun trus gi umah mak aku nak amek yani pulak..then trus balik umah..smp je kat umah,laki aku dokong dina..dia tido..tetiba darah meleleh kat muke dia..adoiyai...baik ape tu..darah tu still bleeding..blum kering..huaaaaa..aku cuak dah..pastu laki aku trus bwk dina gi klinik..aku ngan yani dok umah je..yani pun meragam je time tu.

dlm perjalanan laki aku ke klinik..mcm2 fikir..risau gilakk ok!!anak tuuu..ingat aper..aku sms laki aku..dia ckp kena 2 jahitan..Allah!!!baru 4 tahun dah berjahit sana sini..kesian nyerrr anak mak..x sabar nak tgu dina balik dari klinik..smp2 je dia kat umah..ingat dia melalak2 ke..elok je mcm xde ape2 jadi.hahaha..alhamdulillahh,dina strong!dina bijak!dina budak baik!TAPI TOLONG JGN NAKAL2 SGT YE NAK..RISAU MAK KO NI LA YANG OIII...semoga kakak dina cepat sembuh ye...esok Jumaat kena gi klinik utk bukak jahitan tu...tapi laki aku ckp dia leh bukak kan??adakah kamo pasti en suami???sejak bile laki aku amek kos kedoktoran lak ni..pandai2 nak bukak jahitan??huhuhuh...ape2 je la..jgn memudaratkan sudah!!!



2 comments:

eLYies said...

ya allah dinaaaaaaa..teruknya kamoo kena tu..sampai berlubang..huhuhu..bahaya sungguh!!..

camner la masa dok jahit tu yer..huhuu...semoga dina cepat sembuh!!

fazilzura said...

MASYALLAH ... ngeri aku tgk ni beb ..
biasak le budk2 nak beso, tp bahaya betul ler kalau cekak patah pehtu tertusuk plak kt kulit kepala .. aduyaiii ... SILA BAND itu CEKAK key.. lepas ni pakai clip jek ..
(aci je dina suh mak jait clip rambut tu hehehe)