Wednesday, November 25, 2009

DAPNYERRRRR....

Mood!!plz coming..plzz..plzzz...semua kawan2 aku dah sibuk2 dah nak masak2 nihh..x leh jadi..aku pun kena rajin gak..whakakaka..tetiba terkenang saat2 dulu mase aku sgt rajin membaking,cooking,dan mcm2 king lagi..kahhhhhhhh..maklum la..anak dah semakin besar ni..susah skit nak baking2 ni.Hurm..mcmane pun..mane yg dan la aku masak.kalau lame x upload tu..paham2 la..malasssss..tapi ade ke yg jengok blog aku ni??ahakss..x kisah la..janji aku bahagia kan..kan..

actually ni gambo minggu lepas..mase kat ofis..sblm balik..aku sms laki aku..tanye nak mkn ape mlm ni..dia reply..ape2 je!hurmm..lagi la aku buntu!!!arghhhhhhh...haaa...masak spagetti la..dina mesti suka..hahah..fikir dina je kan.harus la..anak beb!!!

so, aku smp2 umah je..trus mulakan eksperimen aku.rebus spagetti..aku masak 2 version..1 spagetti seafood..satu lagi spagetti tomato(khas utk dina yer).sbb x pedas..yg seafood tu aku potong2 cili padi campakkk kan je dlm koli..ahakss..sodap beb...tapi laki aku ni nak tokok tambah resepi lakkkkk..dia ckp ngan aku "kalau awk bungkus dgn telur dadar mesti lagi sedap yang!" arghhh..jgn mcm2..org penat ni..gi goreng sendiri!!!!(dia trus gi goreng ko..)kahhhhhhhhh..x baik kan aku..

ini la hasilnyer...dap wooo...



jgn salah sangka..ni bukan aku wat..
ni air kat restoran arab Al-rawsha ..hehe
halal tau..rase mcm limau2 gitu..ade gas



saje je aku nak nyelitkan nasi arab ni..nama nyer
Chicken Mandy..sedap gilosss


ha..ni baru betul aku wat...simple je..utk dina..



hurm..ni special skit la..utk aku ngan zul..
spagetti seafood..tapi kalau tabur cheese lagi sodap..
umah aku xde cheese lak..tapi sodap gak.


aku paksa dina mkn dlm ni..kalau x berterabur ,lecak2 kapet aku..x shukeerrr...dina pun suke je..sbb dia mmg merindui zaman2 bb dia..kahhh




12 comments:

el said...

aku igt dina yg nk mkn dlm tab tu
ghupenye ko letak dia dlm tu ke
kahhhhhhhhhhhhh mmg idea yg ketip
a'ah xdelah terabur cik dina ni mkn kan
huhuhu seksi tul bini danish ni mkn
kahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sedap tomyam spageti ko sya
a'ah lama tul ko x msk2 kan..dulu
bukan men kan..hahaha
so raya aji ni x buat pape ke sya

Nur Syafawati said...

weh el..sejak bile lak la aku wat tomyam spagetti?!???!seafood spagetti laa!!whakkaka...tu la el..aku pun rindu zaman2 aku masak2 dulu..ko yg rajin ngomen kan.kan..ahaks...raya aji ni aku plan nak wat sup tulang..tapi x reti la..kahhhhhh..jadi,suruh mak wat je leh x????

ai said...

wakakakakakakakaka!!!!

bagos gak idea bengong kau ni sya. amik kau. duk la dlm tu. takde sepah 1 umah. kahhhhhhhhhh

Nur Syafawati said...

k.ai...berbaloi2 kan..penat ko pun kurang..baran ko pun turun..kahhh...dia dah abis mkn..aku campak lak kat dlm bilik air..dgn besen2 tu skali...mandiii..
x yah aku nak sapu2 umah bagai...ahakss

[I][T][A] said...

Amboi dina makan dalam tu.. good idea.. tak nak bagi sepahkan.. :D nampak bestlah spaggeti tu.. dah lama tak masak spagetti.. nasi arab tu makan kat mana?? nak trylah.. Barbican tu pun ramai orang cakap best tapi tak pernah cuba plak..

Bibu said...

ya rabbi..ko bagi de mkn dalm tab?ish ish...mmg sgt lawak kehkehkeh

Mommy Prince said...

aduhaiii..cian menantu aku kena dera mkn dalam tub.muahaha..

1st aku tgk aku dah tergelak golek2..kekeke...

tp lok gak takyah ko nk pi kutip kan sya..muahahah

syafa said...

ita...restoran arab tu aku mkn kat al-rawsha(jalan damai.)blakang skolah ampang girl tu...kat area banglo2 lama tu..

kak bibu..aku ni kan..fikir yg mudah je..malas nak ngomehh.kahhh

nik..tau pun ko kan...kalau dia dok lantai..mmg mulut aku mcm popcorn..pokpek je kat dia krg..baik letak dlm tu je..amannn dunia

MUMMY ILA said...

rawshaa...arghh rindu kat kambing mandy.. huhu/..

pesal ko x ajak dina makan sekali kat meja. kan senang x bersepah..

kak ina kl said...

salam syafawati...kesiannya dak dina tu..betullah klu makan sepah-sepah pun akak tak suker..sebab malas nak kemas..
kalau nak jumpa..setlah masa..ajaklah ai dan illa..rasanya kalau free pun hari isnin, selasa dan rabu..pastu nak jejalan..kalau leh hari bekerja lah ..lunch ker..tapi kesian pulak dgn kamu semua takut kelam kabut pulak..kalau hari jumaat lepas 14hb. boleh kot..

♥ Eda ♥ said...

mabuks ke minum air tu ..ahakssss ahakssss.... aku tak penah try lagi al rawsha tu...nanti ko bwk aku key

FaizAmYAirieL said...

astagaa sya..ko letak dina makan dlm tu..tp elok jgk kalau besepah pon dlm tu je kan..ekekee...nasibla dina pon menurut perintah ko kan..kahhhhh...