Saturday, November 14, 2009

dina...dina...

Adeh...tangan dah kebas nak update blog..kahhh..sibuk nauuu kat buku muka tu..hehehe..mcmane pun..aku xkan biarkan blog aku ni bersawang mcm sesetengah blog kawan kita..ahaks..kali ni aku nak cite pasal perkembangan dina..anak dara aku sorang tu..

Pada yg mengenali aku..korang tau la mcmane perangai anak aku ni kan..mulut dia..adeh..pokpekpokpek..bebel2 je(mcm aku ke??ramai ckp mcm aku)hmm..what ever la kan..sonok gak dpt anak pokpekpokpek ni..sedap melayan dia..hehehe..

6hb Disember ni..genap la dina 2tahun6bulan..wow..kejap je dina dah nak
3 tahun!!!mcm x caye ni weh...korang caye x??tapi ramai kawan2 aku yg dah advance dari aku..anak dah berderet2 dah walaupun anak 1st same baya ngan anak aku!!!kahhh..sila jgn terasa ye kawan2ku sayang...:)

Alhamdulillah..dlm umur 2tahun setengah ni..mcm2 menda dah dina explore..aku tgk..perkembangan dia sgt memberangsangkan aku..alhamdulillah..Skrg ni aku tengah berusaha keras ajar dina buang air besar kat toilet bowl!!hahaha..syukur sgt2 dina dah pandai buang air kecik kat bilik air..aku ari2 pesan.."dina..kalau nak kencing,bgtau mak..kite gi bilik air cepat2 eh"..dina pun"ok"..lega aku mendengarnyer...

Ada satu hari tu...kot dia teringat2 kot aku pesan kat dia suruh bgtau kalau nak kencing..dia pun jerit "makkkk..nak kencing!"aku yg kat dapur ni..kelam kabut la berlari bwk dia ke bilik air..smp2 bilik air..dia cangkung..aku pun tgu la dgn kesabaran..mane x kuar2 air kencing ni...skali "prootttttttt"OMG!!!dinaaaaaaaaaaa...nape kentut kat mak ni???!?? pastu dia jawab.."kencing x kuar..dina kentut la..!!"


kAnak aku mmg ratu kentut ok!!!x kira di mana pun dia berada..tgh tido,tgh mkn,tgh mandi,tgh berlari,dan mcm2 tengah lagi la !!!adeh..adeh..sgt kurang sopan nak...nasib kamo kecik lagi..dah beso esok sila behave yer..malu mak ni sayang...kamo tu anak dara..kahhhhhhhhhh

kebetulan...smalam tengok kat blog moon(cyberphotog)..dia post cara dia ajar anak dia buang air besar dlm toilet bowl..huhuh..agak menarik la dia belikan potty letak atas toilet bowl tu..cantik2 lak tu coraknyer..pasti akan ku cari nyer nanti kat jj..sbb nyer..dina x berani buang air atas toilet bowl biase tu..penah skali aku try letak dia..dia sound aku
"makkkkkkk...ape mak buat ni..dina jatuh karang!!!masuk kaki dlm lobang ni karang!!!eeeeee...angkat la dina mak!!!!(di sound nyer aku)..barangkali dia gayat eh???

so,aku pun rase..better try beli potty sit tu..kalau x cuba..kite x tau kan..hmm..bile misi kali ni dah berjaya...baru la leh start fikir misi akan dtg..2010!!!!kahhhhhhhhhhhhh...ape lagi..bagi dina adik lerrrr...kuang..kuang..kuang...korang mesti suke kan.kan.kan..x sabo2 nak tgk aku tembam mcm dulu kan..kan..caittttt...

tu je la entry kali ni..lain kali..aku cite lagi pasal anak dara aku ni eh..tata..


Your Name

7 comments:

ai said...

Eh, aku pon rasa cam nk kentot gak. Meh kat aku sya!

ekekekeke...lawak sungguh la Dina..

el said...

aku pun tgh dok ngajo danish buang air beso ngan kecik
tp dah buang segala baru...makkkkk akkkk...makkk cing...adoiii cm mn ni..tu la aku igt nak beli cam ko kata tu...x larat dah weii jubo anak aku tu size gabak..pampers pun x cukup xl..nk beli xxl x mmpo..hiksss

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

dah besar eh tak macam 2 tahun pun

fazilzura said...

kahhh dina ..dina...
mmg xe bijik mak kamu .. wakakakak

** amboi ko junior .. 2010 yekkkk .. moh kiteeee.. kahhh ..

aku penah letak akil atas jamban tu . meraung dia kejap.. pehtu dia ok ler berak .. tp syarat dia nak pegang aku .. kahhhh

elly @ suely said...

anak dara syafa... dah makin besar... hehehe.... mcm2 peel bebudak nie kan? tp yg penting kite happy! ank2 kite membesar bagai johan n makin bijak!

FaizAmYAirieL said...

dina dah beso..mmg dah harus wajib ade adik kan kan?? tunggu mak proses erk thn depan..sementare tu main dulu dgn adik ipar kamu yg bakal kluar bln 2 ni k..kahhhhh

nasz said...

hahaha, sama ngn inshe, skrg dok belatih berak kat toilet. tp kan, dai kalo dok kat toilet bowl tu, dia tak leh berak. solution nye aku bg dia berak atas paper. kahhhhhh... terpaksa wei...

penah skali tu dia p curah air kat paper tu. camane nak angkat tait dia, paper dah basah. hadoi!! tp slow2 nanti nak gak bg dia yak kat toilet...