Monday, December 5, 2011

mak sakit apa...

Hari2 yg di lalui bersama keluarga tersayang amat2 aku gunakan sepenuhnyer..xde sikit pun di suduh hati ni nak melupakan / menyisihkan keluarga..kerana keluarga la segala-galanya buat aku..

Awal november 2011 lalu, aku bersiap2 nak ke tempat kerja..tiba2 ade msg masuk...

mak : kak, arini dtg anta budak2 x(anak2 aku, mak aku jaga)..kalau x, mak nak gi klinik bawah ni)
aku : (mak nak gi klinik??apsal pulak..smalam elok je xde sakit ape pun..)
x anta la..mak pegi la klinik...akak x anta budak2 tu..zul coti arini..biar zul jaga.
mak : ok..

tapi hati aku x sedap..aku singgah jugak umah mak..tanye mak sakit aper smp nak gi klinik tergesa2 kan..pastu mak bgtau la..dia rase x sedap sbb kerap ke tandas nak buang air besar..pastu ade keluar lendir skali..

huhuhuh...trus aku ckp "kalau mcm tu cepat2 la mak gi klinik..ape2 mak call bgtau akak..akak nak gi keja ni.."

aku smp ofis dlm kul 9 lebih..dlm kul 10am mak call..dia bgtau..doktor dah cek..then dia suruh cepat2 pegi hospital besar utk scan..doktor dah seluk dlm lobang dubur mak..dia x bgtau ape2 pun..cuma dia tanye mak aku " makcik penah ade history keluarga yg ade cancer x?" uhhhh..mase mak aku bgtau on the phone tu..aku yg berderauuuu..trus aku ckp "ishh..ngarut je doktor ni..xde ape la tu mak..mak pegi ngan sape hospital tu?" then mak aku ckp.."mak pegi dgn kawan mak ni..nanti dah smp hospital mak call balik.."

dlm fikiran aku..ape pulak la menda yg doktor cuba nak bgtau tadi tu...risau gile dah..tapi x moh fikir bukan2 la..sbb sblm ni mak aku sehat walafiat je..langsung xde sakit..demam pun jarang2 skali...x moh fikir dah..aku pun trus wat keje aku...

bersambung ....(tetiba ade keje)

Your Name

2 comments:

el said...

mak hang pkg hang akk eh..hehehe
keluarga hang ada penyakit cancer ke sya...
ermm batu karang pun ada penyakit keturunan x...

Nur Syafawati said...

el..a ah..dulu panggil ADIK..sbb beza aku dgn adik bawah aku 9 tahun..huhuh..skrg dah ade adik2..panggil kakak la..huhuh...
x pernah el..x pernah dlm family aku ade yg kena cancer..ni pertama kali...terkejut jugak kami ...
batu karang aku x sure pulak..nape?sape yg ade batu karang? family ko ke