Monday, February 4, 2013

sebelum dan selepas!!!!

Assalamualaikum..hii..lama x jenguk sini..gambar berderet2 dlm phone..tersusun je..x ter publish jugak kat blog..arini baru ade kelapangan..ahaksss..meh sini meh.nak cite skit pasal satu2 nyer rumah yg kami ada wat masa ni la..rumah ni kami beli atas tangan ..usia nyer dah 10 tahun lebih dah.. mase masuk2 umah dulu..dah ber cat cantik jeee..penyewa sblm ni dah cat kan..bile dah duduk nak masuk 3 tahun ni..tetiba rase nak kena wat perubahan..sbb mata dah sakit pandang dinding yg bercapuk2..hahahha

maka!!!dengan ini, saya telah membuat keputusan drastik!! utk membeli WALLPAPER bagi menggantikan cat dinding yg dah mcm ntah ape2 ntah..hehehehe...asal nya,pegi rumah cousin ..tgk dia pasang wallpaper..cun pulak..trus inteview dia tanye beli kat mane..bape harga..hukhuk..

http://korea-wallpaper.blogspot.com
saya beli wallpaper di sini la..tgh promotion
 beli 3 roll 2 roll free..tapi saya dpt 1 roll extra..total rm1050.00 aja..hehehe



ni la design contoh kat kedai tu..konon2 rumah bakal jadi mcm ni la..

keadaan asal rumah aku..tonggang tebalik..compang camping woo..



keje cabut mencabut dilakukan dgn teliti oleh 2 org indonesia yg sgt efisyen!!upah dgn dorang baru rm100 utk 1 roll..kalau kat kedai wallpaper rm200 utk 1 roll..mahalll..

feature wall 




tadaaa...sudah cunn..hehehe

dinding sebelah feature wall
buruks gilakk



tudiaaa..dah mcm umah baru..wallahhh

dinding berhadapan feature wall




laluan masuk ke bilik utama




dinding berhadapan dapur



tadaaaaa...nampak luasss sgtt...dah x sakit dah masa aku nengok rumah sendiri..asikkk



ni baru la home sweet home..rase x nak keluar rumah tauuu..


Rasa untung jugak pakai wallpaper ni..jimat masa dan tenaga..plus bau2 busuk cat pun xde..plus dia tahan lamaaa..smp 6years n above..adalah di syorkan pada yg teringin nak pasang wallpaper tu..pasang la cepat waehh...tgh offer ni..ahaksss



3 comments:

fazilzura said...

wahhhh ... cun lew umh hang ...

last aku dtg dinding ado tepek munge2

el said...

mmg npk luas...cantekkk

psstt langsir tu kena tuko gak ler..siyes xkena kaler langsir ko

tukar kaler koko emas..buat labuh skit..ooo mesti cun giler umah kauuuuuu...tgu aku dtg haha

Sazali Abd Rani said...

akum.. boleh tak dptkan no indo yang pasang wallpaper tu..