Thursday, February 7, 2013

merisik dan bertunang


Salam..
Entry kali ni ..mase cuti thaipusam lepas..sepupu saya(lelaki) akan bertunang dgn pasangan nya di simpang pulai, Perak.. kira nya merisik skali bertunang laa..Ini keluarga belah arwah emak saya..yg bertunang ni, anak sulung adik arwah mak saya..

Kami masing2 dah berpakat nak pakai warna biru...nampak gayanya semua sporting...mengikut tema!!tapi saya tidakkk...sbb nya??? baju blum siap!!mcm2 hal..malas nak cito..nanti sakit ati..diam2 sudah..huhuhuh..

ni la pasangan yg bertunang tu..ikhwan & mai
yg duduk tu nenek saya..sebelah nya nenek saudara(kakak arwah atuk)



ok..org semua pakai biru..saya pakai pink..boleh??ko hado??
tapi tudung ade biru kan?aci la tuuuu..hahaha



adik beradik arwah emak..sepupu..sedara..anak buah..semua ada..yg xde arwah emak :(



cantik2 sgt hantaran nya kan..skrg canggih2 la..



ni la makcik saya..adik arwah emak..yg muka nya saling x tumpah mcm arwah emak..yg paling iras, dia la..tgh sarung cincin kat bakal menantu..hehehe


mai & nenek..sweet mai ni..ade tahi lalat kat tepi bibir..


dari blah kami


malu2 kucing makcik saya tu..hehehe..gigil2 bakal menantu dia..


amoi saya dgn uncle fendi nya..manja tul dgn uncle fendi


gift dari pihal perempuan..sedap ko cookies nyer!!aku dah order pun..dasat skrg bertunang dah mcm kenduri kawin uolss..


ni la makcik saya @ Junaidah..bila saya tgk muka dia..teringat kat arwah emak saya..mmg iras..saya panggil acik aje..bila2 sye rindu arwah..sye mesti pegi rumah dia / sms / call dia..


mase perbincangan tadi, pihak perempuan tetapkan tarikh perkhawinan 1 tahun akan datang..iaitu bulan Januari 2014..insya allah..hantaran pulak rm10,000.00 tunaii..maskawin rm2,000.00 bersih...ok kot harga tu skrg ni..standard la tu..saya doakan pertalian yg baru dibina ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin dah trus bahagia ke hujung nyawa..insya allahh.. alfatihah buat arwah emak saya... :(

Published with Blogger-droid v1.6.9

1 comment:

Bibu Wilda said...

comel doorgif nya haa..baru je usha last week tuk adik aku kawen nanti hehe ingat nak buh chocclair je sng sket nak buat hehehe

ps: tahniah ye buat kawen ko syapak!