Monday, July 2, 2012

Bandung trip - day 3

Fuh..weekend ni bz la plakk..x dan nak update entry bandung part3..ehehhe..ok skrg dah x bz..boleh continue..ahakss..wokehh..di mula kan acara membeli belah smp lobam!!!hahahaha.. dlm kul 10 pagi waktu bandung, kami pun trus menuju ke destinasi iaitu PASAR BARU. sblm ni aku dah wat blogwalking pasal pasar baru ni.ramai org ckp mmg heaven tempat ni..syurga memborong!!huhuh..Harap2 aku di kuatkan iman utk tidak kehabisan duit di sini ya buk!!! jom kite ushar gambar..

smp2 je trus brunch je...sbb nak nak tghari pun.. ni di lantai 6 , ada food court nya..mkn dulu la

ok..trus ke tempat di tuju..nak cari tshirt bandung + telekung + jubah yg dikirim oleh saudara mara di tanah air..
anak dara tgh pilih telekung..dia plak yg lebih nyer..sabar cewek tu layan dina..hehhe

dah settle dlm pasar baru..aku x leh dok lama2 la dlm tu..sesak..sempit..stress!!!ramai sgt org..dah dpt men da yg nak di cari..kami pun brambos dari tempat tu..hahaha..zasssssssss

bandung amat terkenal dgn MACET nya... ( JEM TRUK)

destinasi ke 2, FACTORY OUTLET THE OASIS..cantik weh tempat ni...amoi aku x berganjak dari poster upin ipin tu..hehehe
THE OASIS CLOTHING OUTLET

DUNIA ANAK..baju2 nyer xde la murah mane..nama je factory outlet..tapi semua branded2 la..
Destinasi ke3, THE SECRET FACTORY OUTLET.. jalan2 je kot..mahall la sini..huhuh

uhhhh..destinasi ke4, HERITAGE factory outlet..sini heaven ok!!murah2 sgt2 berbaloi2..lama gak kami kat sini..dlm 2jam lebih kot..hahaha..aku lama kat children dept je..laki aku borong tshirt branded2 di sini la..smp ke mlm la ha...time tu kul 6 waktu bandung..


cukup utk hari ini kami berjalan..kaki lutut tumit semua dah x leh berfungsi dgn baik..sbb lama sgt shoping..hahaha..then trus kami cari tempat utk dinner..pak supir kami bwk ke satu tempat atassssss bukit uolsss..aku lupe ape nama tempat nyer..tapi mmg best..leh nengok pemandangan..tapi mlm2 x nampak ape la..sini di hidangkan masakan sunda..

baru sampai..anak2 jakun jap..mkn dok bersila kat bawah..hehehe

ape la yg di belek kakak tu...

ni la hidangan nyer.. ada nasi merah, ayam bakar, bebek bakar, ikan keli goreng, salad dan cili
org sunda ni x mkn yg kuah2..semua kering2 je..tu pasal badan dorang slim2..sungguh..cun2 semua.

ni la kain pasang sulam timbul yg di kirim dan utk diri sendiri..murah nok...rm27 je sepasang..kalau kat sini dorang ckp org malaysia jual 3x or 4x ganda..dlm rm120 sepasang..gile bapak melampau kan..boleh wat duit..sape2 nak niaga on9, sila la berurusan trus dgn ms. fei kat bawah ni...dia mmg ramai customer dari malaysia..semua order borong dgn dia..nak2 skrg ni nak puasa.mmg byk permintaan dari malaysia.. boleh add dia di facebook :)


disisi pun tempat kami berabis bykkkkkk...rumah mode..adoi..adoi..adoi..mmg semua duit rupiah aku abis kat sini laaaa.juta2 abis kat sini..baju anak2 1 bakul...nanti raya x yah shoping dah..fullstop!!!biar mak ko ni plak yg shoping ye!
hasil rembatan dan tangkapan...letih..letih..

ha..sampai kami beli luggage bag la..sbb nak arrange elok2 masuk luggage..pastu beli 2 beg serbaguna tu..mmg berguna sungguh la..x rugi beli..sblm balik bilik, kami singgah ke airport utk beli luggage...laki aku beli 60kg..amekkkkk..sbb dah leh agak brg2 yg kami beli tu..kan..dannnnnnn..plus kepek pisang salai aku yg sekotak besoo tu..aku borong 50paket..muahhahahaha...tu yg wat jadi 60kg tu..

telekung kakak dina yg chumel..harap2 dina rajin la sembahyang nanti ye nak..
mcm biase..adik nyer transfer je kakak dia punye..hehehe

ha..ni la kepek pisang salai yg aku borong tu..muahahhaha...laki aku geleng kepala je..xpela..menda mkn..beli lebih pun ok..hehehe..x bazir, masuk perut kenyang uuu...

ok..jom packing..esok nak check out...fuhhhhhhhhhhhhhh

4 comments:

A.I said...

Banyaknye sopinnnnnn... ;) kepek pisang yg x boleh blah tu. smp sekotak!

Niza K. said...

ni yang rasa nak g bandung gak ni.. seronok puas hati tengok shopping banyak gila. wah wah wah bahagia!

Bibu Wilda said...

bestnye!

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.