Wednesday, January 27, 2010

permulaan yg baik ..

hai kawan2..
Nak cite skit ..hehe..
mase dpt tau je aku peknen,mmg aku dah fikir mcmane aku nak pegi keje lepas ni.sbb sblm ni sedia maklum aku bwk moto gi keje.hurm..xkan dah mcm ni pun nak bwk moto kan?agak bahayer la..nak2 kan sblm ni byk kes2 ragut yg mangsanyer ibu mengandung?aku agak risau dgn isu ini..huhuh

so, aku pun dah bincang ngan laki aku..aku akan naik kendraan awam!!!hehe..asalnye nak drive ..bwk kete gi ofis..tapi disebabkan ofis aku ni terletak tgh2 kota metropolitan...so,korang paham2 la.parking sgt mahal(bagi org mcm aku la)..pastu minyak lagi..tu blum kira kalau jem..hhuh..x sanggup beb..so,jalan mudah..AKU NAIK LRT& MONORAIL aje..hehe..ok wat? laki aku ckp..leh exercise skali..mmg exercise pun!!peluh2 aku!!!huh...(alasan..padahal x biase naik lrt)kahhhh..


Walaupun agak kurang selesa dgn org yg bersesak2 pagi2 nak ke ofis..aku gagah jugak la sbb fikirkan yg di dllm perut ni..kan?sape x sayang rezeki yg Allah dah bagi ni..so,jaga sebaik mungkin :)

Ari ni aku kuar umah awal dari biase!!magic!kah..walaupun aku kuar awal..kul 7am(awal ker)..yela.slalu aku kuar kul 8.hehe..1 jam perjalanan aku dari zoo negara - de palma ,ampang tu..adeh..ari2 mcm tu..tapi nak wat mcmane..aku kena anta anak dara aku kat umah mak mertua dulu..kemudian baru aku naik train ke ofis..hurm..

smp kat lrt kul 815am...pastu transit monorail lak..smp la ofis kul 845am..ok la...x lambat sgt la..dlm 30 minit dari umah mil aku..(tapi kalau moto ni..aku pecut bedesup je 10 minit dah smp..kahhhh)

dlm train laki aku call..risau gamaknyer..bini 1st time gi keje naik lrt..kahhhhhhh..AWK INGAT SYE X RETI NAIK LRT KE??SYE ORG KL LA!!!HAHAHAHA...laki aku ckp "ok la tu..kul 845am awk smp ofis" betul ko!!ngam2 845am aku smp!!pandai tul dia budget..(dia dah biase naik train dulu)haha..tapi aku ni ade masalah low blood ..pagi2 mmg x leh diri lama2..dari skolah mmg gitu..aku boleh pengsan..yela..perut kosong..lapar ko..so,after this..aku kena pastikan ..sblm naik train..aku kena mkn atleast minum skit air susu ke..milo ke..kalau x mesti dlm train aku pening..(BERDIRI JE YE..ORG RAMAI)..harap2..bile pewot dah nampak nanti..ade la yg prihatin dgn keadaan fizikal aku..SKRG PEWOT AKU X NAMPAK...BOLEH LA KORANG BELAGAK EKSYEN X BAGI DUDUK EH!?!!!kahhhh

balik ni aku x naik train..tapi balik ngan laki aku...dia keje pagi..so,balik aku tumpang dia je :)
start esok baru pegi balik naik train :)
tetiba rindu lak kat budak notty ni :)





momie to be,

11 comments:

fazilzura said...

emm bagus jgk .. but kalau ko naik lrt ke mnoril ker , ada jgk risiko nye beb .. kene tolak le, pijak ler, ragut ler.. mcm2 ler..
so hati2 yek junior.. aku doa moga ko selamat pg dan balik umh ...

Nur Syafawati said...

TQ ZURA...doa2 la sepanjang kehamilan ni xde ape2 eh..aminn

ILA HAFIZ said...

elokla camtu..nasib ko x cam aku..kalau aku kat tempat ko..mampos aku kerahkan apis anta aku ...x pun bg aku duit parking kete x pun aku korbankan duit aku utk parking kete..

ko pun tau kenapa..hehe

♥ Eda ♥ said...

naik kete trusssss ke opis lagi syorga ye tak?hehe...anyway papepun semoga semuanya selamat sampai ko bersalin..:)

eLYies said...

sya....ko terpaksa gak lalui cam gini...

aku mmg dari dulu mmg HARI-HARI cam gini...lagi2 masa aku awal2 peknen...dah le abuk teruk..berdiri dlm bas..dah le dirver bas bawak cam nak pi racing....azab....tp aku kuatkan jugak...huhuhu...

aku dah sarat pun org buat2 tak nampak aku...buat2 tido..aku kena berdiri hampir 2 jam OCCAY.....nak buat camner kan...so redah je la..huhuhuh

Nur Syafawati said...

ila..aku x moh manjakan sgt badan ni..krg naik lemakk(mmg dah berlemak pun..kahh)

eda..mmg heaven..tapi fikir2 balik..dgn kos sarahidup kat kl ni..parking dah rm12 satu hari..minyak lagi..tu blum kira jem??huhuh..cuba ko renung2kan..
selagi kite boleh berjimat..kite jimat la...

yies..aku paham situasi ko time tu..harap2 aku x stress la pasal ni..insyaallah..semuanyer lancar smp masa aku bersalin nanti..hehe..

Nur Syafawati said...
This comment has been removed by the author.
el said...

ati2 sya..mn2 pun sama jerk
ada bahaya ada x..elok2 ye

FaizAmYAirieL said...

xper sya...hope ko tabah mengharungi smue tu okeh...double take care for urself n baby k...aku dah meredah keadaan itu..tp aku naik kete la berbatu2 jauhnye...dgn kaki krem..perot sakit..mabuk..mcm2..smue ade hikmahnye k..xpe..lagi 7 8 bln je..ehehhe

Bibu said...

smoga sentiasa selamat pergi dan balik keje..ati2 byk ketika nek tren tu org selalu men tolak tak kira sape

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟