Monday, January 25, 2010

5 minggu

Alhamdulillah..
pada 23hb january..genap la usia kandungan aku 5 minggu.
Hari Khamis lepas balik keje,aku dah x sabar2 nak pegi check up doktor
utk wat pengesahan yg aku ni pregnant.walau pun mmg dah tau aku pregnant.
yela.kalau dah sah peknen..mesti nak gi klinik cek kan?
scan dlm pewot ni,tgk progress
nyer mcmaner.

Aku decide nak pegi klinik biase aku bwk dina kalau demam.aku smp sane dlm kul 6ptg.smp2 trus masuk bilik doc.duduk2 doc tu ckp "hye..how are u,any problem?"aku dah sengeh2 nak bgtau dia..malu nokssssssss..kahhh.dgn malu2 aku pun ckp "no problem doc..i just wanna check my pregnancy!"(malu siot..doc lelaki ).Pastu doc tu ckp "wah..congratulations!!!" :)

pas dah soal jawab bagai ngan doc tu...masa utk scan..(ni yg aku tgu2 benor nyer..exited nak tgk..tetiba teringat time anak 1st dulu...syahdu je)doc belek2..dia ckp "there is your bb..but so little..sgt kecil lagi" baru nak menjadi bb..hehe" sweet je ayat doc tu "baru nak menjadi".
ape2 pun aku sgt gembira x terkata bile nampak makhluk sekecik biji kacang dlm pewot aku ni..Alhamdullah Ya Allah..dgn mudah Kau kurniakan zuriat pada hamba mu ini..Insyaallah,xkan ku sia2 kan zuriat yg telah Kau beri Ya Allah :)

utk pengesahan..aku tanyer la doc tu..."actually how many month doc?" doc tu ckp "hmm..around 5 weeks.." wah..dah 1 bulan lebih la..cepatnyer la..tetiba x sabo nak tgk pewot ni beso!!!hurmm..kawan2 semua..doakan la kawan korang ni xde ape2 alahan sepanjang kehamilan kali ini..harap2 aku boleh bersalin dgn mudah jugak utk kali ini :)

obimin

asid folic

ni ubat yg doc bagi aku..

ok..sekian dulu entry pasal 1st check up for my 2nd pregnancy ..jpe di lain entry :)


preggy mummy,

8 comments:

ILA HAFIZ said...

TAHNIAH!!

Merasa aku lihat ke kembong 2x... semoga sepanjang kehamilan ko sentiasa diberi kesihatan yg baik & juga baby yg sihat ...:) jaga pemakanan..kesihatan ye...

irma said...

congrats....!!aku pon x sabar nak nengok ko besor...uppsss...tershashul lak...nk tgk perot ko yg besor....haha

fazilzura said...

TAHNIAH JUNIOR .. leps ni ado 'junior' baru di rumah baru mu .. ehehhe

* kahh lawak je , ko ckp cm bijik kacang tu

[I][T][A] said...

cepatnya kan.. dah 1 bulan lebih..

el said...

congrat sya...

thn baru anak baru hepi for u

hope insyallah dpt pair..amin

take care

haa dh lama x tgk muke n perot ko yg kembang alam tu kan...hiksss

syahfiza abd samat said...

jg diri n bb dlm pewot tu yer..
i'm hepi 4 u..member aku si nadia tu pon peknen gak tau..ehehee.same2 la korang mengembungkn pewot yer..
(xcited lak aku tgk kwn2 peknen!teringin gak sbnrnye..tp masenye blom tibe...uhuhuu)

A.I said...

Aku doakan yg terbaik utk kau + baby.

Nur Syafawati said...

ilaaaa..tq yerk..insyaallah aku jaga semuanyer..ahaks

kak irma..tq kak..aku tau.ko mmg x sabo nak tgk aku kembang kan?

zura..aku pun x sabo nak tgk anak kecik ni keluar..hehehe..exited lebey

ita..tu la kan..cepat kan masa berlalu..diam2 je aku anak nak 2 dah..kahh

el..insyaallah..doa2 aku dpt sepasang yer.. :)

fyza..yeke!!!confirm nadia peknen??bagus2..aku sukeee..tgu ko plak ye fyza

k.aizah..tq yer..sudi doakan aku :)