Monday, January 31, 2011

vacation 2011 @ KK

gunug kinabalu tersergam indah..sejukk woo

Salam..
wutt..wottt..wottt..baru pulang dari sabah bahhhhh..seronok bahhh..
Mmg dari zaman skolah2 dulu aku ade cita2 nak gi sabah or sarawak tau..dlm ati ni slalu la berkata2.."bile la aku dpt gi sabah or sarawak..sbb nyer aku ni sgt meminati laut(dulu..zaman anak dara) kahh..skrg dah kureng skit..maybe sbb panas kot ..hikhik..Akhirnyer..pada tahun 2011 baru la berpeluang nak pegi bercuti ke sabah dgn keluarga terchinta!seronok sgt weh kat sane!!bukan la sonok aper..sonok dpt gi jalan2 tempat org :)

baru smp airport..ready to fly naik belon..hehe


Yang paling bertuah di antara kami2 yg pegi ni, adalah anak2 aku..irdina & ilyani..baru setahun jagung dah dpt naik belon..jalan2 jauh2..untung ko anak2..ckp time kasih kat ayah ngan mak tau!!!hahaha..


kechintaan aku!!


baru smp kondo..letih!!!

dinner @ 1st day

Align Centermcm2 ada...

singgah kedai runcit beli jajan2..

kami pegi 21hb (jumaat) smp 24hb (isnin)..kami stay kat marina court condo,kk..betul2 tgh2 bandaraya kota kinabalu.kalau takat pasar philipine tu..jalan kaki saje..dlm 10minit dah smp pasar tu..mcm2 adaa..pada yg meminati mutiara,crystal,ikan2 masin..mmg sesuai la dgn sabah ni..aku ni kureng skit bab2 aksesories ni..kalau baju2 aku suke la(destinasi seterusnyer..harus ushar2 bandung..kahh)
marina court condominium, kk sabah

Hari pertama smp sane(jumaat) kami smp sane pun dah kul 9mlm..so, betul2 dpt pegi makan malam je..then jalan2 jap kat pasar tu..mmg hidup la kk waktu mlm..jem jugak mcm kl!!
tgh2 jalan..tetiba ade paparazi snap pic i..malu i!!kahh


sarapan dulu sblm ke kundasang!!

Hari ke-2,kami plan ke kundasang(ala2 cameron highland la..) dari kk 3 jam perjalanan menaiki kereta ..boleh tahan jauhhh woo..tersengguk2 aku..then, kami ke kaki gunung kinabalu..kaki je weh..bukan puncak tu..kih..kih..mkn satu hari la kat kundasang tu..balik ke kk,dlm kul 8 mlm..letih masing2..balik umah..zzzzzzzzz..huhuhuon the way ke kundasang / kaki gunung kinabalu


buah hati ku..

my family :)

Hari ke -3(Ahad), kami ke island hoping(ni yg terbaekkk),tapi sayang..mak mertua & adik ipar yg cikgu tu x follow..sbb adik ipar x sihat..dia muntah2,demam..so,mil aku kena teman dia..kami je yg pegi island hoping..naik bot wooo..yani ngan dina relax je..senyap je atas bot tu..hikhik..comeyy..

dina mula2 senyap je dlm bot..lama2..dia yg x dok diam!!


ups...JLO on the boat!!kahhhhhh

dari jetty kul 930am gitu..kami pegi 4 pulau...1st pulau mamutik..then pulau manukan,pulau sapi..last skali pulau gaya..semua pulau2 menarik woo..aku sukee..tapi yg paling best pulau gaya la..sbb kat pulau tu ade perkampungan atas air..floating house,floating mosque,floating school!!!sgt teruja aku ok!!kami balik kondo dlm kul 3ptg..fuh..letih naik bot..sakit pungkuk semua..lenguh!!

arrived @ pulau mamutik


floating mosque @ pulau gaya


chalet@pulau sapi


floating school @ pulau gaya

Hari ke 3 pulak(Isnin)..waktu utk check out!!kul 12 dah keluar dari marina court condo..tapi kami ade 6 jam lagi utk check in kat KKIA..flight kul 815pm..so,kami pun jalan2 la kat sane..pusing2..pusing2..yg banyak nyer pegi pasar ler..pasar filipine tu..ala2 downtown la kat kl ni..hehehe..kesimpulan nyer..perjalanan kami kali ni,meriah skit la..sbb bukan kami 4 banak je..family mertua aku pun pergi..insyaallah, lepas ni nak berjalan lagi..tapi x decide nak kemane..bile ade ongkos baru leh story..ok uolls..layan la gambar yg ade ye..see u @ the next entry..chiowws...


7 comments:

Niza Dekja said...

wah seronok!

el said...

pas ni nak vction kt mn lak sya

MUMMY ILA said...

perghh jauhnya anak mummy jalan2 dgn mak ayah kak dina..uwan tokwan & auntie2.... :)

Musshima, Putrajaya, Malaysia said...

wah bestnyer...

Shorbaini said...

aku orang sabah pun tak pernah pg pulau

Shorbaini said...

alamak terguna account bos aku pulekkkkk
tinie-ibu fatin
kahhhhhhhhhh

eLYies said...

syoknyaaaaaaaaaaa

biler aku nak merasa plak..huhuhu