Wednesday, February 23, 2011

dugaan februari..



Assalamualaikum semua..haihh..nak luahkan kat blog jugak udahnyer..
Februari 2011 menguji aku jugak la..ape x nyer..ke dua2 puteri aku di serang demam campak atau bahasa jerman nyer CHICKEN POX.huh..jenuh hokey!!
Anak sulung aku, dina..dia kena betul2 time cuti raya cina hari tu..huhu..cuak gak aku bile anak kena chic pox ni..mak mane la yg x risau kalau anak2 sakit kan..demam biase pun dah risau, ini kan pulak chic pox yg amat2 di takuti tu.hurm..



ni la rupa dina mase merah2 tu dah abis keluar!!!abis satu badan!!


ni pulak adik nyer..penuh satu muka!!tapi kat badan
adiknye kena 2 minggu lepas kakak kena..adehhh..

Aku harap anak2 aku cepat la sembuh dari penyakit ni..aku yg nengok ni yg seksa ha..susah hati noks!!!sape ade anak ,dia tau la risau nyer mcmaner..tapi ramai la yg ckp..jgn risau..kalau mase kecik dah kena..insyaallah..parut tu akan hilang..bukan parut yg aku risaukan..kesihatan dorang tu yg wat aku susah hati..bile dorang merengek..aku pun rase mcm nak merengek skali..kesiann u ollss..


me,

9 comments:

Mommy Prince said...

ala sian nyer menantu aku tu.

comel lah anak jopun ni walaupun kena demam campak leh senyum lagi tu.

semoga cepat sembuh yer yanie.

Nur Syafawati said...

nik..cian kan anak2 dara aku..huhuhuh...nasib la mak ayah nyer dah penah kena..kalau x..mau 1 rumah kena penyakit pox ayam!kahhhh..tq mommy prince :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

kesian kan.. aku tak pernah kena lagi seumur hidup.. minta di jauhkan. ni budak opis aku sorang tu kena chicken pox n sedang bercuti, hrp2 jgnla terjangkittttt

Nur Syafawati said...

tinie...ko akan kena gak 1 hari nanti..tgu jeee..huhuh..tapi dah tua2 kena lagi seksa wooo...parut x ilang..hikhik

ayien78 said...

sya..baru pasan ko nyer blog ni dah tukar... awat sebelum ni aku nyer link tk update ekkk??? aku pasan last entry ko g KK jek...
sian anak2 ko...si bam bam pun Ya Allah... kecik2 lagi dh kena.... tak smpi ati tgk kan...

Nur Syafawati said...

ayien..x penah lak aku tukar blog..huhuh..ade masalah teknikal kot..xpela..asal x terputus hubungan..hehehe...

tu la yien..sodih woo..anak baru 5 bulan dah kena penyakit ayam tu!!!sgt x patut!!huh..

ieda said...

sabar kak sya kite sedang dalam ujian..ida pun rasa apa yg akak rasa ida lg lah kena jg dr bapak sampai ke ank2 sampai le ke ank buah...suram dah kurasakan kena kuarantin lama2...

Nur Syafawati said...

Ieda..tu la..mmg kite tgh diuji skrg ni.tapi kalau akak kat tempat ieda..x tau la.mau meroyan kot Dok umah jerk!hahaha

eLYies said...

dina masa baby tak pernah kena lagi yer? aqila ngan aqil sebelum 1 tahun..jenuh gak la nak menjaga kalo time keje..kena ambik cuti panjang..huhuhuhu