Wednesday, March 7, 2012

MIL ke umrah... MAK ke Melaka...



Assalamualaikum..slamat pagi.. :)
2hb March aritu mak mertua saya dah selamat pergi ke tanah suci utk menunaikan Umrah dan Ziarah.pukul 330pagi kami dah keluar rumah..huhuhu..sgt awal ok..kena ade kat KLIA kul 430pagi gitu..padahal flight kul 9pagi..maybe sbb ikut agent, mmg kena awal la kan..dgn anak2 pun kami angkut skali..uhh, mengantuk hokeyyy...Kami di sini doakan semoga mak mendapat umrah yg mabrur..x sabar nak dgr mak bercerita pengalaman dia mase kat sane..semoga selamat semuanyer..Aminn

ni la mil saya yg tersayang..cik nab..hehehe

Dah slamat mak mertua naik flight kul 9am, kami pun beransur la balik..smp rumah dlm kul 10 lebih gitu..ape lagi zzzzzzzzzz la masing2..uhhh, kul 12 lebih gitu ayah aku call, bgtau nak pegi melaka dah nak bawak mak berubat dgn sorang nenek kat sana..nenek tijah nama nyer..dpt info pasal nenek ni kat dlm mastika bulan MAC cerita pertama pasal perubatan tradisional merawat kanser,kayap,gatal2,dll..kebetulan la yg menulis artikel tu adik ipar en.suami..dlm mamai2, bgn la kami bersiap nak ke Melaka pulakkkk..huhuhuhuh.

ni kat pengkalan balak..posing2 jap...next entry aku upload la gambo mak aku gi berubat dgn nenek tijah :)

amoiku cayang..blakang tu kakak yg notty!!
amoi & kakak ..muahahha
amoi & ayah :)


me,

5 comments:

el said...

ko peknen ke sya...
npk cam tut tut je tang perut hahaha


mil aku pun x lm lg nk join g umrah..katanya nak bw en. od sekali ntah lah hahaha

A.I said...

Tmpt berubat tu ktne? aku ingat nk bawak mak aku. ada tak utk berubat batu karang hempedu kt situ?

Nur Syafawati said...

el!!! ko same je mcm dorang...ingat aku peknen..tu effect tuu..lemak terkumpul..muahhaha..xde peknen punn..huhuhuh..aku sudah gemoksss

kak ai..dia berubat mcm lebih kepada kanser2 dan kayap gitu la..kalau batu karang x pasti plak dia boleh ubat ke idok..dia cuba bagi minum air pinang jee kak..3 hari berturut2 kena dtg jpe dia..next entry aku update pasal dia eh..

Niza Dekja said...

comelnya amoi...... kakak dina mmg notty.. haha sempat tu post kt blakang :P

ewoque said...

Saya nk tanye..bagaimana keadaan mak awak Lepas dpt rawatan dri nek tijah?