Thursday, March 15, 2012

Air pinang???

Salam..sambungan dari entry lepas..kami ke melaka utk 3 hari berturut2..utk bertemu dgn nenek tijah utk berubat mak..syarat nenek tijah, kena datang rumahnyer 3 hari berturut2.. 1 hari kena minum air pinang 1 liter.. then hari ke3 nenek akan bagi air pinang 5liter..kena habiskan..lepas tu dtg semua utk putus ubat..hanya bayar rm100 sahaja :)

x susah nak cari rumah nek tijah ni..sbb kat pekan masjid tanah je..tapi bile masuk dlm kampung nyer, bley plak sesat..hahaha..aku pun call la nenek tijah..skali suara dia mcm petirr kooo..ckp sgt la kuat..( maklum la org melakaa) paham dah..hehehe.. smp 3x aku call dia..mcmane la dia x hangin..x jumpa2 rumah lagi..at last...jumpa jugakk....


ni la keistimewaan nenek tijah..boleh la call kalau nak cuba berubat dgn dia

cantik sgt umah nenek tijah..penuh bunga2..sejukk je..

ni la gerangan nyer nenek tijah..umur dah 78 tahun..masuk sihat, mata terang, boleh drive kereta lagi tauuu...uuuuu

nenek berubat dgn air pinang+gambir saje..campur air..

nenek tijah urut2 mak ..mudah mudahan mak cepat sembuh..kita hanya ikhtiar , Tuhan yg Maha Penyembuh Penyakit dan Maha Pengasih..


me,

5 comments:

Niza Dekja said...

semoga mak njang cepat sembuh! ameen. btw, apa rasa air pinang? erk!

Nur Syafawati said...

ija..insyaallah..semoga cepat sembuhnyer...ntah la..dia campur sireh skali katenyer..rase mcm air sireh je..sedap je nengok dia minum..hehehe

irma said...

semoga mak ko cepat sembut ye sya...

A.I said...

alamak....kene minum air pinang ye? huhu

Ija Mulanz said...

Assalamualaikum,nk tanye kalau nl kerumah nenek tikah ni,ada ape2 landmark x? Tqvvm