Friday, December 17, 2010

cerita anak2..

Salam.
Agak malas memulakan penulisan.sbb dah lame x update..dari naik kerja ari tu, mmg x sempat nak jenguk blog..bz dgn kerja..bz dgn anak2..bz dgn rumah..mcm2 la bz..hehehe..ni ade kesempatan,nak update jugak!!!

1st nak cite pasal penyusuan aku...alhamdulillah, esok 18hb dec, genap bb yani 3 bulan..3 bulan jugaklah aku berjaya menyusu ilyani secara esklusif..yeah..berbangga dgn diri sendiri..walau pun hasil nyer x berbotol2..tapi cukup utk anak aku ..insyaallah .kalau ade rezeki, aku nak teruskan smp 6 bulan dan lanjut kan smp ke 2 tahun..insyaallahhhhh..

2nd pulak..anak sulung aku..irdina..hurm..skrg dah 3tahun 6 bulan..fuhh..dah besar anak dara aku sorang tu..pejam celik je..skrg makin bijak..makin byk ckp..makin pandai menjawab..kahhh..pendek kata,pok pek pok pek mcm mak dia laaa..good.. i likee!!!ade gak yg ngikut aku kan???asyik ikut ayahh je..mane bley..hahaha..mcm2 bermain di fikiran aku utk anak sulung aku ni..education dia..masa depan dia...dina pun berkali2 tanyer aku "bile dina nak skolah ni mak..bile dina nak skolah ni.."adeh..bersungguh2 nak skolah..mmg anak perempuan minat kan nak gi skolah2 ni..kalau anak lelaki mcmane agakneyr yer?hehehe

bile fikirkan taraf hidup kat kl skrg ni agak tinggi..takut pulak bile anak2 cepat membesar..huhuh..bile anak2 dah start skolah..mmg byk pakai duit belanja kan?tapi insyaallah..dari skrg aku dah saving skit2 utk anak2..dan yg paling penting..aku amek insuran utk anak2..saving/education/investment..esok2 kalau ade rezeki dia, nak sambung blajar..dah ade duit..xde aku pening2 pale nak fikir mane nak korek duit kan?huhuhu..pada yg x rajin menyimpan mcm aku ni..elok la amek insuran,buat potongan gaji..dgn cara tu je kite leh menyimpan.kan?

Skrg bb yani dah 3 bulan..berat 6kg..ok la tu..x berat sgt..x kecik sgt..hehehe..tapi bile dukung lama2 terasa gak berat nyer..yani pun x byk ragam..sama mcm kakak dia..persamaan yg aku nampak diantara dua anak aku ni...cara dorang tido mase bb..meniarap..sama!!dua2 anak aku x moh tido telentang..maybe org kate sbb gamam/gayat..sekejap2 terperanjat..tapi kalau tido meniarap ni..mmg lama sgt dia tido..nyenyak je..bile tgk dia tido..aku2 pun rase nak tido skali..hehehe..

kakak dina ckp ngan aku.."mak..bile adik nak besar ni..dina nak bwk dia naik basikal..nak main dgn adik"aloh..aloh..syahdu mak dgr nak oii..tgu la..sabar...nanti besar la adik tu..jgn adik ko dah beso, ko duku2 dia lak..siap la!!hahaha...okla..tu je kot yg aku nak update..story anak2...story laki lak..minggu ni laki aku x bape sihat..demam,batuk..mcm2..kami satu rumah pun x sihat..tapi alhamdulillah.dah recover..orait,jpe di lain entry..tata








syaza's mother,

5 comments:

el said...

mmg dr dulu lg kami dua laki bini
dah ada buat saving tuk anak2..ms depan derang...tp aku tertarik ngan insurans saving/education/saving yg ko buat tu
ko amek kt mn?

bestnye dpt BF bb
teruskan...:)

ILA HAFIZ said...

hehehe rindu kat yani macam & dina bengis.

tahniah dpt fully bf. insyaALLAH ada rezekinya. Jangan mudah mengalah. usaha & usaha lagi

Lyana said...

haaa bagus gak idea amik insurans edu tu kan..nanti nak bincang ngan en,adam r...

comelnye dina...memang tak sabo nak tunggu adik beso

fazilzura said...

kene ado dr skang beb , saving /education tuk anak2..

akil sib baik dh ado prudential , pehtu ado tabung aji ..

now aku dok pk nak masukkan school..

~Ifa~ said...

teruskan bf ok...tahniah

salam perkenalan dr saya ifa