Thursday, November 18, 2010

MULA BEKERJA!!!ARGHHHH

Bertemu kembali..bile kat ofis ni..rajin la pulak update blog..maklum la..anak xde depan mata..relax la skit..heheh..ah..hari ni genap bb yani 2 bulan..alhamdulillah..aku masih fully bfeeding yani :0 (happy!happy!)

Actually aku dah start keje Isnin, 15hb ari tu..so, arini hari ke 3 la..hurm..x byk beza pun kat ofis ni..still the same..yg bezanyer..mase aku naik keje ni..finance aku pulak coti bersalin..kahhh..bergilir2 kami ni beranak..ini di namakan FAMILY PLANNING..kahhhhhhhh

sepanjang finance aku coti, aku la yg kena ganti kerja2 dia..alhamdulillah..wat mase ni..aku boleh la wat keje finance skit2..walau pun agak lemauu.hahah..jgn marah ye nor..hurm..bile kat ofis..teringat2 kat anak2 kat umah...bile dah balik umah tu..penat sgtt rase badan ni..dgn keadaan rumah,anak2..mmg penat kalau di fikir2kan..tapi ini kan tanggungjawab aku sebagai isteri & ibu..mau x mau..kena la tempuh jugak kan?hehehe..

Nak story pasal EBM aku..agakkk dah berkurangan dlm fridge tu..sbb dah start keje,stok byk di keluarkan utk anta kat umah mak aku..huhuh..takut sgt kalau ebm tu makin lama makin sikit..huh!!!x leh jadi ni.kena kuatkan semangat utk PAM!PAM DAN PAM!

BB yani pulak..skali minum, habis 5oz(bersamaan 1botol kecik) dlm mase x lebih 3 jam...fuhhhhhh..agak mencabar!!!anak yg ini kuat minum yerk!!kakak nyer dulu x bape sgt..tapi aku seronok tgk anak aku dpt minum hasil susu badan...alhamdulillah...mesti domok dia lepas ni kan?

aku agak2 la..berat yani skrg dah 5-6kg ...last cek up mase 1 bulan..4kg..next cek up 29hb ni..harap2 xde ape masalah la..memandangkan aku bagi fully bfeed :)

ok..cite pasal perkembangan fizikal aku pulak..cewahhhhhhhhh...kahhh..x byk kembang la lepas deliver 2nd bb ni..maybe i've learn from the past..whakkaka..mase peknen pun aku x byk sgt mkn..sbb malas je..nak tido saje kejenyer.ahakss...so, lepas deliver..berat aku drop 10kg..skrg berat aku officially 58kg..masih memerlukan 5-6kg utk turun ke berat asal sblm peknen..insyaallah..boleh turun punyeeeeeeee...(POYO JE AKU NI)..

tapi mmcaner nak diet...sedangkan aku bfeeding!!!cannot!!cannot diet..bfeeding membuat kan aku sgt LAPAR DAN HAUS TERSANGAT2..bile tgk yani tgh netek ..trus kering tekak aku..fuhh...xpela..x kurus pun xpe..janji yani dpt bfeeding selama mungkin..boleh gitu???hurmmm


ni la wajah aku setelah 2 bulan melahirkan bb :)
masih cute kan?kahhhh

working mum,

10 comments:

el said...

npk bambam hahahah a'ah xpe janji yg penting fully BF rs vangga kan kan kan ahaks
tp org kata kalo fully BF adalah salah satu cara kurus n ideal berat badan ntahlah..tp mmg rs lapar n dahaga je kannn

fazilzura said...

wah dak meroh , leh lago2 pipi dgn ku .. tembam kamo yek..

syukur, sonok kan dpt bf yani .. mmg besh , tp ko jgn diet2 plak , kang x cukup susu itu... susu tu pling mahal & the best part x dak di jual di mano2.. nk slim2 tu nanti2 ler

Nur Syafawati said...

a ah la el..chubby skit2 xpekan.suami sayang..leh wat bantal peluk empuk..kahhhh..ye lorrr..org kate bf leh kurus..ikutkan je laa..janji aku dpt bf anak aku dgn jayanyer!!ahakss

senior..aku xde niat nak diet wat mase ni..yg aku fikir nak fully bf je..tq for supporting :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Insyallah boleh fully bF ... :-)

nasz said...

as long as ko carry on bf bb yani, insyaallah, berat badan ko mmg ideal. walaupon tak leh diet, tapi tak mudah utk naik byk..

Nur Syafawati said...

tq jue n nas..bagi aku semangat utk bfeed!!!hehehe..aku tgh sungguh2 ni..harap2 xde aral la..

ayien78 said...

tang mana kowang nmpk bam bam??aku rasa nmpk sgt cute...chewahhhh...**sure syafa rasa lega baca statement aku
sbbnya bg aku ko still ok as compared wth me myself hahahahar naik 30 kg smpi la ni tk tuwun2... huk huk huk tapi masih takde kesedaran ahaks

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

kiut kiut
aku pun bagi nenen kat anak aku

Lyana said...

pasni sure kurus lah...

yg best kalo kasi bf ni..kite leh makan banyak..hahhahaha

eLYies said...

tembam tang pipi je..ala..kalo fully bf..tak yah riso..kejap je slim river nanti....