Thursday, November 18, 2010

berpantang + susu ibu

Salam semua..arghhhhhhh..semua kawan2 aku kat sini dah start aktif berblogging!!ini x leh jadi..aku pun kena kuat kan tgn2 dan kaki2 utk berblogging semula..jgn mls!!jgn malas!!hehehe..

pandainyer anak mak ni..baru 1 bulan dah senyum..

Agak lemau gak la kan nak update blog sbb nyer aku baru naik dari coti bersalin..2 bulan x update blog..huhuh..mmg betul la kate kawan2 yg dah berpengalaman anak lebih dari 1 ni..mmg letih!!!sgt2 letih!masih boleh manage,tapi dlm x sedar tu..tetiba badan ni letihh sgt..huhuh..nak2 time pantang..kena bersabar byk2..kalau x sabar,mmg MEROYAN la jawabnyer..yg bb nangis..yg kakak wat perangai..aduihhh..stress!!!

Mcmane aku stress pun, aku bertekad nak menyusu kan anak ke2 aku ni secara esklusif..if posibble untik 2 years!!insyaallah!!!insyaallah!!aku doa sgt2 dpt nyusukan anak no 2 aku ni dgn susu badan sepenuhnyer..org ckp.bile kite niat dlm hati nak nyusukan anak tu ..pasti susu kite ade dan cukup utk bb kan??
gambo goyang..kakak dina snap ..hehe

Sepanjang aku berpantang,sedih jugak la..sbb aku x dapat nak buat stok susu..ade skit masalah yg x dpt aku nak elakkan..sehabis je 44hari berpantang..aku pun amek keputusan, utk balik ke rumah sendiri(aku pantang umah mak aku).bile dah smp rumah sendiri tu..baru rase bebasss skit..hari ke 45 baru aku buat stok susu :(...kalau dari mula dah wat stok..mesti penuh dah peti ais aku kan??huhu..

tapi xpe..aku tetap bersyukur..susu tetap ade!!!walaupun x byk..atleast..ade..alhamdulillah..lebih kurang byk ni la stok susu aku 2minggu sblm naik keje..hampir penuh la tempat beku dlm peti ais tu..:)

sekarang,dlm peti ais aku mcm ni la..

mcmane pun..aku akan pastikan peti ais aku jadi mcm ni pulak...


TAPI!!!aku nak peti ais aku jadi mcm ni !!!

Kalian yg sama2 menyokong penyusuan susu ibu,korang doakan la aku jugak eh..supaya susu aku bertambah..tambah..tambah byk dari mase ke semasa...hehehe..
syaza's mommy..

2 comments:

el said...

aku tgk bekalan susu dlm esbok tu dah mcm puding/agar2..rs lapar lak hahahahaha

bgs2 tu sya..teruskan usaha murni mu itu
aku insyallah mmg ada niat tuk BF tuk no.3 ni..hope sgt2 susu byk kan...nak merasa jugak fully BF ni...bolehlah save bajet sekali ...

Bibu said...

hha betul El cam puding plak dah rope dehehehe..keep it up!