Thursday, October 7, 2010

SUDAH MELETOPPP!!!

Assalamualaikum..
Sebulan dah aku x update blog..pada kawan2 blogger,mesti dah tau nape la blog aku bersawang jap..kahhh...Alhamdulillah,aku selamat melahirkan anak perempuan LAGI!!!!!sonok kan??ahakss..Nama nyer Nur Syaza Ilyani Binti Zulhairy..lahir pada hari SABTU..18hb SEPTEMBER 2010..jam 2.20PETANG..seberat 3.49KG..di HOSPITAL AMPANG...:)
Ni nak citer pengalaman ke 2 melahirkan cahayamata..SONOK SIOTTTTTTTTT..(kahh..dah lepas, berani la ckp mcm2 kan??belum banakk,cuakk sesadoo..)ok2..begini cite nyer..
Aku mmg dah planning, nak apply coti HARI RAYA truss forward MATERNITY LEAVE 2 bulan..so, 1 minggu cuti raya tu..aku x amek A/L, consider aku dah apply for Maternity leave la..naik keje pun cepat skit la kan..tapi x kisah la..sbb aku dah x larat sgt dah pun sblm raya tu..tau nak rest je kat umah..Alhamdulillah,sempat gak 1 minggu aku beraya !!ho!ho!ho!dpt mkn LEMANG,KETUPAT,RENDANG,AIR SIRAP,AIR SIRAP,AIR SIRAP..KAHHHH
Patut due date aku 22hb September..kira 40 weeks gak la kandungan aku!!bapakk lamooo bb dok dlm pewot..hehehe..anak sulung dulu 38weeks dah keluar dah..slamatttt...ok,back to the story..Hari sabtu tu,laki aku keje pagi..dia nak gi keje kul 630am tu,dia kejut aku..sempat tanyer "awk ok x?" aku tgh mamai2 ..angguk je la..(padahal mase ni pewot dah rase mcm x sedap..mcm nak berak)..tapi sbb ngantuk..zzzzzzz je balik..kui..kui..then,tetiba kul 725am,aku rase nak kencing yg teramat sgtttt..x leh tahan beb!!!dgn mata ke separa pejam separa bukak,aku gi la toilet.buang air mcm biase(masih mamai).mase nak flush jamban tu,mata ni x penah2 nak terpandang kat toilet bowl,tetiba pagi tu nak pandang pulak..(saje la tu..kot2 turun tanda ke kan..) SKALI BETUL NOKSSSS..berkali2 aku gosok2 mata aku...dlm ati ckp "aku kencing je...nape ade merah2 ni...darah ke?(aku x tau ye..sbb anak sulung dulu xde turun ape2 tanda)..aku pun basuh muka(nak bagi fresh la konon2)..then tgk balik kat toilet bowl..SAH/ SOHIH LAGI BENAR!!!aku turun darah!!!!YA ALLAH,TIME TU BETAPA PANIC NYER AKU X YAH CKP LA...(padahal xde sakit ape pun..panic je lebih..kahhhh)
Meleleh2 lak darah kat kaki aku..SCARY OK!!trus capai tepon..call laki aku..laki aku masuk keje kul 730am..aku call time tu 725am..dia baru nak start keje..aku call suruh balik..berdesup dia balik..hahaha..DINA time ni tido lagi..lenaa je..AKU terpaksa pakai pad..sbb darah meleleh2..(tetiba rase nak nangis ye time ni..cuakkkkk)blum kul 8am,laki aku dah smp umah..aku siap2,trus POS dina kat umah UWAN dia kat ampang..(harus la..xkan nak angkut dia gi sepital kan?)then kami pun berdesup ke sepital ampang..nasib baik la hari sabtu aku sakit..watnyer time org keje..kan sesak MRR2 tu.huhu..dah nak smp sepital tu,aku ckp ngan laki aku "mkn mcd dulu la yang..lapar ni,krg x leh teran lakk..maka,ke mcd la kami..sakit skit2 je time ni..mcm semut2..skali dlm kul 915am gitu, member mengandung.com aku call..dia ingat dah banak dah..skali dgr aku tgh mkn mcd..hahahaha...TO BE CONTINUE..PART 2 ( X LEH TAIP PANJANG2..ADE LIMIT )
MUMMY OF 2 GIRLS,

7 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

dh hbs pantang baru nk update. hehehehe

ILA HAFIZ said...

HAHAHAHAHA..aku x sabo nak tunggu ko taip pasal lubang ko tu x perlu di robek. hahahaa

eLYies said...

aku la tu yg call..hahahha...ingat dah banak..rupernya baru abis makan mcd..hahahhaa

el said...

aku pun nak tiru ko gak lew
sbb dua2 anak aku aku x sempat nak mkn
hehehehehe

Mama Herda said...

smpat ko mkn mcd..hahahah..klu aku xde maknenyeee..trus ke emergency room hahahahaha..

izzeati said...

tahniah, mesti comey kan baby ;P

Bibu said...

cet!aku tgh sedap2 baca..tetibe nak sambung part 2!potong tol ko ni syapa!anyway..bestnye dah banak eh.sng lak tuh