Tuesday, July 27, 2010

Dah ready ke aku ni??


dulu bertiga..insyaallah 2 bulan lagi berempat pulak..ahaks :)

Salam...konon2 budget nak rajin2 la balik update blog..kahhh..mmg rase byk nak cite kat sini..tapi tahap kemalasan / kerajinan aku x mengizinkan..nape eh?makin dah tambah anak..makin malas lak ha..rindu nak rajin2 update blog ni..bile boring2,leh bace balik..hehehe..

Alhamdulillah..skrg ni,aku dah masuk 31minggu pregnant..hurm,tinggal 9 minggu atau pun 2 bulan lebih kurang utk aku melahirkan zuriat ke-2 kami :)

Sepanjang aku mengandung kali ke-2 ni..mmg MALAS sesadoo..boleh di katakan 60% malas..40% rajin(tgk pada keadaan la..)beras kat umah pun smp berkutu2 akibat KERAJINAN aku..whakkaka..smp laki aku pun complaint..tapi bukan aku buat2 malas,dah mmg kudrat nak rajin tu non ado..huhuhu..ni la di katakan simptom2 org peknen..kadang rajin sgt..kadang malas nak mampos..kahhhhh

Mase kandungan aku 6 bulan dulu...aku ade scan,sempat la tanyer doktor tu.."doctor,can u see the gender?"pastu..doc tu pusing2 alat scan tu..sambil dia ckp "let me see 1st ya.." hurm..aku pun tgu la dgn tenang..zul dgn dina dok belakang doktor.skali aku dgr doc tu ckp (sambil tgn dia tunjuk kat screen)walaupun sepatah haram aku x nampak ape kat screen tu(maklum la 2d je..hehe) doc ckp "hurm..i can see HER VIGINA there.."uhuk...uhuk...down gakk bile doc ckp gitu..tapi ape2 pun..mood aku kembali ceria bile tgk muke laki ngan anak aku kat blakang tu..aku tau,laki aku x kisah laki ke pempuan..tapi yela..kite kan manusia..mesti la ade keinginan berbeza2 kan..:)

so,insyaallah..23september 2010 edd aku..aku bakal melahirkan 1 lagi puteri (ade geng la ko ye dina!!!) suke la ayah korang..anak2 dara gesel2 kat ayah..kahhhhh...mak ko ni tau jerit2 je la nanti kalau korang bergaduh!!siap!!!hehehe..

Ape2 pun aku sentiasa berdoa diberikan kesihatan yg baik sepanjang kehamilan(walaupun x bape baik)..moga2, selamat la aku smp tarikh bersalin nanti..Amin..Dan semoga aku mudah bersalin mcmane aku bersalinkan anak sulung aku dulu..Nur Syaza Irdina...:)

Skrg dah 31weeks,bersamaan 7 bulan+ kan..ikutkan..anytime aku leh bersalin kalau ade komplikasi / ape2 masalah dgn kandungan la..kalau x,just ikut edd la kan..di kesempatan ini..aku nak mintak maaf la kat kawan2 blog/fb/saudara mara/sape2 je la yg penah baca or pernah terbaca blog aku, kalau2 aku pernah terperli ke..terkasar bahasa ke..harap di maafkan la yer..korang doa2kan moga2 kali ni aku di permudahkan bersalin..AMIN .... :)

Dgn ini..aku dah ready utk menerima cahaya mata ke-2 !!!!!ahakssss

Mak yong,

4 comments:

el said...

x kesah lah anak pompuan anak laki
asalkan kita dikurniakan zuriat tuk kita tua sok ni..semoga semuanya slmt ye sya
aku pun mtk maaaf gak kalo ada ape2 yg tersalah silap kata...

Nur Syafawati said...

huhu..yela el..xpe..kite kan mude lagi.leh try lagi..gataiii..ahaksssss...arap2 semua slamat yer!!!tq doakan aku!!!aminnn

mama alia adam dhia said...

adikku sya~mama alia adam dhia doakan yg terbaeekk wat ko... moga selamat semuanya yer...bab gender tu jgn la kesah sgttt...aku dulu doc ckp boy..last2 dah baru tau gegel... x pe laaaa...sbb mmg nk gurl pon

A.I said...

ala, tak kisah la baby apa pon kan? asalkan sihat + selamat (^_^)