Tuesday, March 16, 2010

TAMAT SUDAH 1ST TRIMESTER!!

Assalamualaikum..bersawang!bersawang!bersemak!berlalang blog aku!!whakkakaka...

hi semua rakan2 blogger yg di sayangi selalu..aku happy arini!!!sbb nye...arini..tamat la 1st trimester aku!!!!horey!!!horey!!!harap3 sangat aku x kan mabuk2 kepayang smp deliver nanti..huhuhuh...bermula pulak kisah 2nd trimester..hurm..pewot pun semakin membesar..badan toksah ckp la kan,kalau x kembang tu bukan syafa la.ahaksss..

Sepanjang 12weeks peknen ni..aku rajin sgt!!bukan rajin ke dapur yer..tapi rajin tido!!!kalau letak pale tu..1 minit je dah leh lelap.smp ternganga2 mulut..huhuh..malasnyer kau syafa.peknen kali ni!!!amat berbeza la dgn kandungan yg dulu..dulu aku sgt rajin,suke bersolek..rajin ke dapur..skrg????????aku lalu kat dapur je pun dah nak termuntah!!whkakak
ehem2..ade harapan dpt bb boy x kawan2??korang doa2kan la ye..kalau dpt boy tu..Alhamdulillah sgt2..tapi kalau sebaliknyer pun aku x kisah..asalkan sihat walafiat :)

hurm..nak cite pasal dina ,anak dara aku yg dah nak masuk 3 tahun bulan June ni..huh,kejap je dah beso anak aku?!!semenjak pewot aku dah timbul ni..dina tiap kali nampak pewot aku je..mesti dia berlari2 nak cium pewot..dia ckp "mama..(panggilan dia ke aku skrg ni..ntah ape mimpi tetiba panggil mama..slalu makk je..kahh)..mama,nak cium bb mama!huhuh..syahdu rasenyer..trus terfikir.mcmane la dah kuar adiknyer ni esok.jgn dia gonyoh2 sudah!!wisau aku..

Benornyer byk gak gambo nak di upload..tapi tu la..mcm aku ckp tadi..tahap KERAJINAN aku melampau2..so, cukup la aku meninggalkan jejak di blog ni..aku x moh smp ade kawan2 blog bgtau aku "WEH SYA..BLOG KO DAH BERSAWANG DAN BERLALANG!!SILA TEBAS!!" Kahhh...ok semua,smp sini dulu.bile aku rajin2...aku upload lagi story yg lain pulak..Salam. :)



MAK YONG...

8 comments:

fazilzura said...

junior.. bkn besawang dh weh .. siap dh ado lipas dh blog ko ni ...

wahhh cm ado potensi dpt boy je beb .. heheh doa2 yek ..

ieda said...

kak sya lamanyer x jengah blog akak..
bestkan bila sekali lg merasai pengalaman 40mgu..harap2 setiap mgu yg di lalui penuh dgn memori indah..dpt bb boy mmg bonus beso lah yer :)

A.I said...

MAMA??!! Kahhhhhhhh..tu namanya pembawak adik. Kuar adik dia tu nnt kau kene relakan la dia gomol. tp jgn melebey, sudah :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hehehhee
mak dah tukar mama yer? hehehe so mama ngan ayah la? hahahaha
aku ibu dan papa
boleh? hahahahaha

Nur Syafawati said...

zura..nasib aku xde ridset ni..kalau x aku dah sembur dah lipas2 tu..kahh..ko doa2 la aku dpt boy ye zura..

ieda sayang...lame x dgr cite ieda..anak2 sihat??huhuh..tu la x sabo nak tgk bb newborn..pastu nak tgk reaksi dina bile dpt adik..

k.ai!!tu yg aku risau bonar..harap2 dia sayanggg je kat adik dia..

tinie..tu la.tetiba je panggil mama..mama..kahhh..tapi best gak..dia ngade2 tu..hehe

iera_ayen said...

wah wah..hepi ko yer dik, harap2 ko dah x mabuk2 lagik... pas ni jgn jadi mcm aku dah..berat naik sbb dah start lalu makan...tp kontrol gak sbb aku dah kena MGTT aritu so bulan 5 ni sekali lagi...kot2 kantoi diabetes lak...kalo boleh yg 3rd ni daku nak rasa sakit normal sbb dua2 aritu daku indius...sakit weiiiii..

dian panggil mama yer...sweet, manja jer bunyinyer kan!!

[I][T][A] said...

orang tua ckp kalau malas2 ni akan baby boy.. doa2lah moga dapat baby boy...

Niza Dekja said...

kak,
(walaupun cam lambat gilo je komen ni kan)
org skrang kenen memang x lalu nk ke dapo. da masuk 13minggu ni. so dekat 2bulan la x lalu nk masuk dapo, nk masak apatah lagi. muz je lah duk masak. hoho.