Wednesday, June 2, 2010

perkembangan terkini...


Salam semua..
just nak update bb aku nyer progress ni..ahaksss
by this friday, genap la 24week aku peknen anak ke 2.huhuh..x sabo nyer rase nak bersalin..tapi bile fikir2 seriau gak nak pushh2 tu..adoiiii...harap2 kali ni di permudahkan jugak la mcmane aku bersali anak 1st dulu..sgt mudah!!!

huaaa...skrg berat aku sudah mencecah ke 63kg..kandungan baru nak masuk 6 bulan..aduh..aduh..takut nyer kalau overweight..x pasal2 kena minum air gula lak..x mohhhhhhhhh..muke pun dah kembang2 dah..dah mcm nak beranak sgt..dgn x make up nyer..pucat lesi!!!mane pegi seri2 aku ni???hahaha..pegi kat bb kot??

nak tunjuk kat korang pewot aku..aku still blum scan lagi..so, skrg ni aku tgh berdebar2 ni nak tau bb girl ke boy..ahaks!!!korang rase2 la..ikut pengalaman korang..kalau pewot mcm ni gaya nyer...anak lelaki ke perempuan????adussssss..sgt suprise...aku ade tanye makcik2..dorang kate "bulat pewot ko ni..pempuan ni"hahaha..tanye org2 muda..dorang kate "boy ni..sbb symtom2 ko tu menunjukkan ko dpt boy..hurm..entah ler...aku berserahhh..ahaksss...x kisah laki ke pempuan..asal selamat sihat sempurna sudahh..

jom la kite main teka2 nak??nak la..nak la...hehehe



pucat x muke aku???



beso x korang???


bulat je aku rase...

mak yong dedek,

12 comments:

el said...

org kalo peknen tetek beso
ko kecik pehal..kahhhhhh
kecik je perot ko...
ntahlah cm aku kata dulu
la mengikut jadual tu
ko dpt anak lelaki
allahualam sm2 lah kita tgk sape yg kena hehehe..smoga kamoo dipermudahkan beranak cam 1st dulu eh...:)

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

kecik pulak nampak perut niee. erm.. boy or gal? surrprisee nyaa..

eLYies said...

kalo tilik betul2...nampak cam ke dpn je perutnya...belah kiri kanan pinggang takde perut..cam ala2 aku dulu sampai ila ckp..aku peknen bawak bola..hahahahaha..

tp simptom2 mabuk semua bg aku SAMA je...aku peknen aqila dan aqil SAMA je...cuma beza bulu...bulu kaki aku tak tumbuh2 masa aku peknen aqil..sampai la aku banak..esoknya dah tumbuh..kahhhhhhhh

saveme_zero said...

kahhh..x leh blah statement si L ni. moga dipermudahkan yer sya

nasz said...

comel nye perot ko sya. kecik je.. drpd pengamatan aku, mgkn boy kot. ape2 pon, kita serahkan pd rezeki la ye tak?

baru 63kg sya, ape nak risau?? tokei JDM5 kan ade. wakakaka

Nur Syafawati said...

woi el..tetek aku yg ko tgk naper??kahhh..x focus tul ko ni!!ape2 pun tq doakan aku mudah bersalin..cayang ko!!!ahaks..

jue..tu la!!sgt suprise!!!x sabo2 lak nak gi scan..jeng.jeng.jeng.

yies..kata2 ko lebih kepada boy kan..kan..kan..ahaks..i likee

sue..tq lalink!harap2 la mudah jugak kali ni..aminn

nas..skrg bukan rxlite ke..jdm dah merundum..ahakss...xpe2..ape2 aku amalkan jamu tradisional dulu eh..kalau x berjaya..baru la cari yg segeraaaaaaaa..ahaksss

elly @ suely said...

sya... aku pon ade something yg dpt aku bezakan ms peknan qimie ngan dania... tp malu lak aku nk ckp cni kahhhh........ org len aku xtaw la...

atie said...

alahai...comelnyer akak masa pregnant..kecik jer perutnyer yer...mcm atie dulu...mungkin boy...uhuk..uhuk...

iera_ayen said...

aku rasa pewot aku lagi maju ke depan dgn jayanya...nnti ko tgk blog aku masa aku pegi Langkawi...mak aiii, aku tgk pic yg Ayen snap mcm esok nak banak dah...kah!!!..

aku pon lupa lak masa aku peknen si Zikry dulu, mmg aku x suka makeup ke?? tp yg aku tau la..aku dua2 alah, dua2 banak indius...just hrp kali ni aku x kene paksa dah...

hopefully aku harap ko dpt boy lak kali ni...hmmm...

oYa said...

tullah shafa..tak kisahlah laki ke pompuan janji ko n bby selamat n bb tu cukup sifat kan...tp kalau dpt boy tu bonus lah tu..ahakz...

mcm aku petnen darwisy n darwisya same je sebab tu sumer teka saloh hahaa

fazilzura said...

WAKAKAKAKA junior.. nk tergelak aku baco statement dak JOYAH tu .. ampeh jek ..

wahh cute tui perut ko ... aci kite laga2 perut yek , kasi aura skit kat aku

~~ciklinn~~ said...

aku telek boy... muncung n bolat kedepann