Thursday, November 26, 2009

ARIGATO GOZAIMASU...



Salam..
ni laki aku la ni..tetiba nak mkn jepanggg..kahhh..aku x kisah.ikut ajer..smalam laki aku coti..dia amek aku balik keje..pastu singgah care4 wmaju dia nak cari seluar keje...dah tu gi pulak ampang point..nak cari pouch bag utk keje gak..hmm..pastu tetiba dia ckp lapar...atlast..ke shushi la kami...ha..dina???dina kat umah mil aku laa...hahaha..cian dina..kena tinggal sbb kan bapak nyer lapo sgt...

Hmm..aku benornyer x bape pandai mkn jepun ni...ni laki aku la dulu..masa bercinta dia rajin bwk mkn jepun..aku ikut je..mcm biase la..x membantah.kahhh..smp skrg pun..aku x tau nak order ape utk mkn kat sushi king tu..slalu aku order KODOMO BENTO SET je..tu pun dah kenyang gilosss...sgt2 kenyang yer...laki aku lak mlm tadi mkn chicken pari2..ape ntah..konon2 mcm peri2 sos la..pedas2 gitu..layannzz..pastu set tu dpt air yakult...dpt la 2 botol kecik tu..aku ckp "ni la simpan bwk kasi dina"(mesti nak ingat dak kecik tu)kahhhh...pastu...trus balik amek dina...


ni menunyer...

suasana di sushi king ampang point

Tapi tgh2 mkn pun kami selit2 gak cite dina ..laki aku ckp "cian anak aku x makan..."xpela...kite bwk dia gi pasar mlm karang.."kahhh..tu la..bile xde anak..sunyi pulakk...bile ade tu..asyik wat kite sakit jiwa je..ahahhaa..


ni la kodomo lion aku..
eh..kodomo bento!!!


ni timun kot..aku telan je

lapar sungguh ko ye yang??

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

smp2 umah je..mandi2..keluar balik.bawak dina gi pasar mlm..seperti yg telah di janji kan..bile tanyer "dina nak beli ape kat pasar mlm?" jawapan dia mcm biase "nak beli belon!"(ahhh..x yah..rugi je..tiap2 minggu nak beli belon..smp2 umah..dia biar je belon tu) kite beli buah je!!!!ahaksss...

tgh2 jalan tu..nampak la org jual dvd(cetak rompak la of course) rm8-1keping...cina tu ckp..amek 3 la kakak rm20!wah2..pandai ko yer..aku nak amek 1..ko suruh beli 3...tapi xpela..aku amek cite PAPADOM,JENIFER BODY , 2012..huhuh..mlm tadi sempat tgk papadom je..sedih gak la ending nyer..tapi cover..cover..x menitis air mate lagi..kahhhhh...mlm ni maybe nak sambung tgk cite 2012 lakk...layannn.... :D


DVD
PAPADOM,JENIFER BODY&2012

Wednesday, November 25, 2009

DAPNYERRRRR....

Mood!!plz coming..plzz..plzzz...semua kawan2 aku dah sibuk2 dah nak masak2 nihh..x leh jadi..aku pun kena rajin gak..whakakaka..tetiba terkenang saat2 dulu mase aku sgt rajin membaking,cooking,dan mcm2 king lagi..kahhhhhhhh..maklum la..anak dah semakin besar ni..susah skit nak baking2 ni.Hurm..mcmane pun..mane yg dan la aku masak.kalau lame x upload tu..paham2 la..malasssss..tapi ade ke yg jengok blog aku ni??ahakss..x kisah la..janji aku bahagia kan..kan..

actually ni gambo minggu lepas..mase kat ofis..sblm balik..aku sms laki aku..tanye nak mkn ape mlm ni..dia reply..ape2 je!hurmm..lagi la aku buntu!!!arghhhhhhh...haaa...masak spagetti la..dina mesti suka..hahah..fikir dina je kan.harus la..anak beb!!!

so, aku smp2 umah je..trus mulakan eksperimen aku.rebus spagetti..aku masak 2 version..1 spagetti seafood..satu lagi spagetti tomato(khas utk dina yer).sbb x pedas..yg seafood tu aku potong2 cili padi campakkk kan je dlm koli..ahakss..sodap beb...tapi laki aku ni nak tokok tambah resepi lakkkkk..dia ckp ngan aku "kalau awk bungkus dgn telur dadar mesti lagi sedap yang!" arghhh..jgn mcm2..org penat ni..gi goreng sendiri!!!!(dia trus gi goreng ko..)kahhhhhhhhh..x baik kan aku..

ini la hasilnyer...dap wooo...



jgn salah sangka..ni bukan aku wat..
ni air kat restoran arab Al-rawsha ..hehe
halal tau..rase mcm limau2 gitu..ade gas



saje je aku nak nyelitkan nasi arab ni..nama nyer
Chicken Mandy..sedap gilosss


ha..ni baru betul aku wat...simple je..utk dina..



hurm..ni special skit la..utk aku ngan zul..
spagetti seafood..tapi kalau tabur cheese lagi sodap..
umah aku xde cheese lak..tapi sodap gak.


aku paksa dina mkn dlm ni..kalau x berterabur ,lecak2 kapet aku..x shukeerrr...dina pun suke je..sbb dia mmg merindui zaman2 bb dia..kahhh




Tuesday, November 17, 2009

JANGAN!!!!



Saje letak video ni...beno nyer dah x tau nak hapdate ape..kahhh..

ni mase kami dlm flight ..on the way ke langkawi..dina 1st time nak flight..abis di kaji nyer semua yg ade dlm flight tu..Aku baca la buku keselamatan Airasia tu..hmm..mcm2 andaian yg dia wat..layankan aje la yer...hurmmm..





video

Saturday, November 14, 2009

dina...dina...

Adeh...tangan dah kebas nak update blog..kahhh..sibuk nauuu kat buku muka tu..hehehe..mcmane pun..aku xkan biarkan blog aku ni bersawang mcm sesetengah blog kawan kita..ahaks..kali ni aku nak cite pasal perkembangan dina..anak dara aku sorang tu..

Pada yg mengenali aku..korang tau la mcmane perangai anak aku ni kan..mulut dia..adeh..pokpekpokpek..bebel2 je(mcm aku ke??ramai ckp mcm aku)hmm..what ever la kan..sonok gak dpt anak pokpekpokpek ni..sedap melayan dia..hehehe..

6hb Disember ni..genap la dina 2tahun6bulan..wow..kejap je dina dah nak
3 tahun!!!mcm x caye ni weh...korang caye x??tapi ramai kawan2 aku yg dah advance dari aku..anak dah berderet2 dah walaupun anak 1st same baya ngan anak aku!!!kahhh..sila jgn terasa ye kawan2ku sayang...:)

Alhamdulillah..dlm umur 2tahun setengah ni..mcm2 menda dah dina explore..aku tgk..perkembangan dia sgt memberangsangkan aku..alhamdulillah..Skrg ni aku tengah berusaha keras ajar dina buang air besar kat toilet bowl!!hahaha..syukur sgt2 dina dah pandai buang air kecik kat bilik air..aku ari2 pesan.."dina..kalau nak kencing,bgtau mak..kite gi bilik air cepat2 eh"..dina pun"ok"..lega aku mendengarnyer...

Ada satu hari tu...kot dia teringat2 kot aku pesan kat dia suruh bgtau kalau nak kencing..dia pun jerit "makkkk..nak kencing!"aku yg kat dapur ni..kelam kabut la berlari bwk dia ke bilik air..smp2 bilik air..dia cangkung..aku pun tgu la dgn kesabaran..mane x kuar2 air kencing ni...skali "prootttttttt"OMG!!!dinaaaaaaaaaaa...nape kentut kat mak ni???!?? pastu dia jawab.."kencing x kuar..dina kentut la..!!"


kAnak aku mmg ratu kentut ok!!!x kira di mana pun dia berada..tgh tido,tgh mkn,tgh mandi,tgh berlari,dan mcm2 tengah lagi la !!!adeh..adeh..sgt kurang sopan nak...nasib kamo kecik lagi..dah beso esok sila behave yer..malu mak ni sayang...kamo tu anak dara..kahhhhhhhhhh

kebetulan...smalam tengok kat blog moon(cyberphotog)..dia post cara dia ajar anak dia buang air besar dlm toilet bowl..huhuh..agak menarik la dia belikan potty letak atas toilet bowl tu..cantik2 lak tu coraknyer..pasti akan ku cari nyer nanti kat jj..sbb nyer..dina x berani buang air atas toilet bowl biase tu..penah skali aku try letak dia..dia sound aku
"makkkkkkk...ape mak buat ni..dina jatuh karang!!!masuk kaki dlm lobang ni karang!!!eeeeee...angkat la dina mak!!!!(di sound nyer aku)..barangkali dia gayat eh???

so,aku pun rase..better try beli potty sit tu..kalau x cuba..kite x tau kan..hmm..bile misi kali ni dah berjaya...baru la leh start fikir misi akan dtg..2010!!!!kahhhhhhhhhhhhh...ape lagi..bagi dina adik lerrrr...kuang..kuang..kuang...korang mesti suke kan.kan.kan..x sabo2 nak tgk aku tembam mcm dulu kan..kan..caittttt...

tu je la entry kali ni..lain kali..aku cite lagi pasal anak dara aku ni eh..tata..


Your Name

Wednesday, November 4, 2009

happy birthday to me :)

Salam...
hari ni hari lahir aku yg ke 27 tahun!!!!
adehhh..
rase dah tua lak ni ha..

cepat sgt mase berlalu rasenyer..

tapi kehidupan kan kena di teruskan..
Utk tahun ni..xde ape yg aku mintak dari mu Ya Allah..

*
*
*
*

Kau beri la aku kesejahteraan dan kesihatan yg baik

Kau lindungi la aku dan keluargaku dari segala bencana dan penyakit

Kau beri la kami sekeluarga rezeki yg halal

Kau beri la kebahagiaan buat Suami,anak,keluarga dan teman2 ku semua

Kau pelihara la Iman ku Ya Allah..Kau panjangkan la Umur ku semoga dapat aku melihat dunia ini lagi pada harijadi ku yg ke 28

..insyaallah...

Amin..:)


ni la wajah aku mase 26th beday celebration!!


mcm kurus lak aku mase ni eh??

adeh..mase ni dina masih berputing..kahhh



Tuesday, November 3, 2009

DAY THREE and LAST DAY..


Hari ke 3 pulak..kami mmg dah planning nak jalan2 tanjung rhu..pastu laki aku dah janji ngan kakak angkat dia nak jpe kat Haji Ismail Group(ala..tempat korang2 beli coklat2,pinggan mangkuk murah tu..)kat pekan kuah..

dah settle beli2 bagai..akak tu ajak ke rumah dia..kami pun singgah la jap..x sangka aku org2 langkawi ni ramah tamah belaka..huhuh..kami bwk dia pegi mkn..then dia lak ajak kami ke air terjun..kat lubuk semilang (kot)..perghhh...pakat aku x bwk baju je..kalau aku tau nak ke situ..mmg dah slamat dah terjun..baju xde..so,main2 air je la eh...

pastu kul 7mlm kami gerak dari air terjun tu..pegi pulak pasar mlm..beli mknan kat pasar mlm..truss berdesub balik bilik..siap2 packing semua..esok nyer nak balik dah...flight kami kul 12.40 tghari..smp lcct kul 2ptg..Sonok rasenyer skali skale dpt naik flight ni..x sempat nak lelap..tetiba je dah smp...huhuh...pada sape2 yg nak bercoti tu..rancang la percutian korang semua elok2 eh...maklum la..nak2 coti skolah ni..harga semua naik..kena pandai memilih la...HAPPY HOLIDAY PADA YG NAK GI HOLIDAY.. :)



X PEGI PUN TGK BERAS TERBAKAR NI..
PEGI BELI KAIN BATIK NGAN KAFTAN JE..


NI KAT TANJUNG RHU..CANTIK SGT PANTAI NYER


DATARAN LANG


SUNGAI LUBUK SEMILANG..SEJUK WEHH

SBLM BALIK KITE SARAPAN DULU YER...
BYE2..


Monday, November 2, 2009

DAY TWO...

HARI NI PLAN NAK JALAN SATU LANGKAWI..KAHHH
TAPI MULA2 KAMI GI SARAPAN KAT PANTAI CHENANG..
NAMA KEDAI NYER BREAKFAST BAR..MAJORITY YG DTG SEMUA
MAT2 N MINAH2 SALEH EH..KAMI JE TERSESAT MELAYU DI SITU..

DAH KENYANG..KAMI TERUSKAN PERJALANAN KE PORTO MALAI(TEMPAT DATUK AZHAR MANSUR TU KAN..) BERGAMBO2 JAP..PASTU TRUS KE LOKASI CABLE CAR!!!JENG..JENG..NI PART YG SONOK SGT...WALAUPUN AKU GAYAT..TAPI AKU BERANI GAK LA..DINA JE PENAKUT..KAHHH

PASTU..DAH PENAT2..BALIK LA HOTEL..KASI DINA TIDO DULU...DLM KUL 6 PETANG..KAMI KELUAR KE PANTAI CHENANG..NAK JALAN2 TEPI PANTAI MCM PASANGAN BERCINTA TU..AHAKSSSSS















ME....

DAY ONE....

COTI2 MALAYSIAAAAAAAAAA...
YAHOO..KAMI KE LANGKAWI..AHAKSS..
JGN JELES YE PADA KAWAN2 YG X DPT GI BERCOTI ATAU BLUM PERGI ATAU DAH BALIK..HEHEHE..

HMM..ORG KATE..ADE REZEKI LEBIH SKIT..APE SALAHNYER BWK KELUARGA PEGI JALAN2 BERCOTI TUL X??DARI DUIT TU ABIS NTAH KE MANE.. :)
ALHAMDULILLAH..SEPANJANG KAMI DI SANE..KAMI SONOKKK SGT!!X TERGAMBAR LA DGN KATA2..KORANG LAYAN JE LA GAMBO YE..HEHE

AKU AMEK PAKEJ AIRASIA KALI NI..RETURN FLIGHT+HOTEL 4D3N FOR 3 PERSON = RM800+ GITU..BOLEHLA KAN..(ANAK SORANG BLEY LA..KAHH)
PADA SAPE2 NAK NAK GI COTI2 MALAYSIA TU..HATI2 DI TEMPAT ORG YER..:)



FLIGHT KAMI..


1ST TIME NAK NAIK AIRASIA...NOT BAD LA..


TUKANG BAYAR SETIA MENANTI KETIBAAN KAPAL TOBANG


KAMI DOK KAT KEPAK NYER...


DAH BESAR KAN DINA NI??


YEAH..DAH SMP LANGKAWI...

NI LA KETE SEWA KAMI..TQ PADA TUAN KETE SBB
BAGI SEWA MURAH KAT KAMI NI..JASA MU DI KENANG..HEHE

TO BE CONTINUE DAY 2....

Your Name