Friday, May 29, 2009

cubaan melukis???

kahhhhhhhhhhhhhhh.....
xde keje cari keje..ni la dia..
boleh ke??ade x rupa DORA & DIEGO??
ke rupa AINA & IZZ???

korang nilaikan la yer...aku lukis jer...
lepas aku lukis ni..aku tunjuk la dina..

"dina..sini jap..mek tgk ni..mak lukis"
dina yg baru bgn tido.terkebil2 nak dtg kat aku..
"ni gambar ape ni dina?"
DORAAAAAAAAAAAAA
"yg ni pulak(aku tunjuk diego)"
"ABANG SENYUMMMMMM"


lor..nampak sgt anak aku kenal dora je..hehehe
xpela..asalkan di paham ape yg aku lukis ni..
so, ini menandakan..xde la buruk sgt lukisan aku kan??
kahhhhhhhhhhhhhh

video

ni plak mlm tadi..mood melalak kami anak banak dah dtg!!!
so,ape lagi..nyanyi laaaaaaaaaa....


Tuesday, May 26, 2009

tq..

Salam..
alahaii..aku x tau la nape ngan aku semenjak dua menjak ni..sgt2 malas nak update blog..huh..sekadar round2 kat blog kawan2 je..maybe penyakit M terbesar aku dah smp kot???Tq pada kawan2 ka kasi award / tag kat aku..tapi aku blum sempat langsaikan lagi..huhuh..maklum la..xde ape yg leh ubati penyakit M aku ni..insyaallah..ade mase terlebih2.nanti aku wat yer..tq again buat kawan2 yg ingat kat aku..hehehe..



alangkah indahnyer kalau dpt begini hari2???







ikhlas

Monday, May 25, 2009

SABAK STEAMBOAT

21hb mei 2009
9 mlm
sabak steamboat
makan2 sempena our 3rd anniversary pada 12hb mei 2009


sabak steamboat @ melati


dina bile dah dpt gula2..x ingat menda lain..



lapar ke ayah??


dina minum sup


menarik x??


ni kalau mkn ramai2 sonok gak..penuh meja!!


dina x mkn pun nasi tu..dia kuis2 amek sayur 3 bradik je..


yg benar...

Thursday, May 21, 2009

TAHNIAH INTAN ELYIES..


Salam
1st of all...CONGRATULATIONS TO INTAN ELYIES !!!
most of us..dah dpt sms dari sahabat kite elyies ni pagi2 subuh tadi..
yies sms aku dlm kul 530pagi..sms nye berbunyi

"Elyies dah b'salin kul 3.40pagi.Normal.berat bb 3.4kg
21/5/2009. Hospital selayang wad 5a katil 1. BB BOY!!"

wahhh..aku bace je...aku yg exited gilerrrrrrrrrr..
mcm aku lak yg branak weh!!!huhuh..ape2 pun..
TAHNIAH BUAT KO YIES..DAH DPT SEPASANG DAH KO YER..
LEPAS NI PASANG BADAN BALIK YER?MAKLUM LA..TOKEY MATE5..KENA SLIM2..KAHHHH...

ucapan aku...slamat berpantang,slamat berehat..selamat dari segala2nyer..hehe..tahniah buat ko dan family...aqila pun dah dpt adik!!lepas ni main dgn adik ye aqila..hmm...insyaallah..ade mase..aku or kami2 mak2 ayam ni wat rombongan ke segambut tu..tgk bb boy ko yer..akhirkata..
take care my dear frend...muahhhhhhhhh




Tuesday, May 19, 2009

MEET KAK IRMA YG COMEY..

SALAM...
Seperti yg dijanjikan...nak jpe kakak irmaliah..yg blum penah aku jpeeee..ari tu kat umah ila..x sempat nak jpe dia...akhirnyer!!!!dpt gak jpe kak irma yg comey lote mcm jepon ni!!!pssttt..kak irma..paeh ckp laki ko enchem..kahhhhhhhhhh
gatai paeh ni ...ape2 pun aku sonok dpt jpe ko yg cute ni kak oi..anak2 ko pun comey sgt...

Aku janji dgn alyn,kak bibu,faiza,kak fiza,nasrah..kat kfc klcc lunch skali la..kak bibu bwk swiss roll..sodapppppppppp..lombab2 gitu...aku sukeeeeeeee...hmm..masing2 x leh lame lepak..sbb semua keje..harap maklum.kul 2 semua nak smp ofis..ngeh..ngeh...so, meh kite layan gambo ni eh..


ni la kak irma..dgn anak dara nya..


kak irma,kak fiza,kak nasrah,kak faiza,adik sya..kahhhh


korang tgk pewot kak irma..beso kan??mcm dah nak banak je..


swiss roll dari air tangan kak bibu..dap weh


kak za sengeh je..asben kak irma pun senyum je.
asben nas x yah ckp la..pemalu gitu..kahhhh


masa untuk bergambo sblm balik..


3 of us..cute kan???kahhhhhhh


k.irma,kan elok ko sengeh mcm ni!!!kahhh


riang ria budak ber3 ni..
k.irma..betul kate ko..ko x leh senyum lebih2 kan..
sepet tul mate ko..kahhhh


kahhhhhhh..x leh blah muke ko kak za...kahh

Monday, May 18, 2009

SUAMI DEMAM ANAK CEDERA

Salam..
ni cite hari minggu..laki aku coti..mula2 aku dah planning nak bwk laki ngan anak aku gi mkn..memandangkan anniversary kami 12.5. ari tu kami xde celebrate ape2 pun...so,nak bwk la gi mkn..tapi di sebabkan jumaat mlm tu..laki aku di serang demam pulak...cian dia..terkulai je kat umah..mula2 dia dah mkn ubat...tidoo je...dah petang dlm kul 530 ,dia ajak aku gi klinik..aku rase badan dia pun sgt panas..wisau gak kan..skrg ni musim demam2 ni..bahayer woo..

dlm kul 6..smp la kat klinik..sementara tgh tgu no giliran tu..anak aku ni biase ar..melompat..lompat..lompat..skali dia x pasan depan dia ade cabinet...BEDEBOK!!!dia gi langgar nyer...TERSAGATT LA MUKA KAT ALMARI TU..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..melalak x hengat kat dlm klinik tu!!!yg bapak nye dah lembek..x daya nak marah ke nak senyum ke..lembek je..

Aku pun gosok2 la kepala.ingat kena kepala je..rupa nyer kena muka...1minit kemudian...ASTARAFIRULLAHALZIM....tekejut aku..rupanyer bergaris luka kat pipi dia...tekejut weh!!!cian sgt..tapi mase tu dina x nangis dah..dia nangis kejap jer..huhuh..kuat gak anak dara aku ni..tu la..lompat la lagi.lompat2.!!


ngeri x??abis pp gebu anak aku ..huhuh


tangan pun kena gak...adeh..calar balar anak aku ni..


dah sapu minyak..ok skit!!leh gelak2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dina kacau ayah dia...
jangan kacau ayah dina..ayah ko x larat tu..krg dia fleng kick krg!!



nak cium ayah!nak cium!



ayah demam ker??nak picit?



sakit2 pun sye nak posing gak!!


nampak x luka sye tu??sexy kan??


HI..NAMA SYE SYAZA IRDINA..SYE NAK GI PLKN NI!!
BLUM PEGI DAHI DAH TERKOYAK..AI..AI..CAPTAIN!!






Friday, May 15, 2009

terkenang..

Tetiba teringat mase anak kite kecik2 dulu..diam x diam..bulan depan dina dah masuk 2 tahun..anak mak dah besar la!!!!!hmm..adik??nanti ye..mak usahakan..kahhh..

ni ade gambar dari dina x reti jalan..smp la skrg ni x henti2 berckp je keje..
kegembiraan dan keseronokan ni aku kongsi bersama kawan2 m.com / mak2 ayam yg aku sgt sayangi!!!!hehehe...windu sgt saat2 tu..anak2 kite membesar same2 kan??kan???

sebenarnye byk gambar aku nak post..tapi krg bosan lak korang nak belek..cukup la yg aku pilih ni yer..hehehe















harapan aku..persahabatan kite ni..akan berkekalan smp anak2 kite dah besar..dah kawin kan..insyaallah..aku sayang korang semua..
aku x sabar nak cite kat dina bile dia dah besar
"dina..dina tau x..mase dina dari dlm pewot mak lagi dina dah dpt ramai kawan tau.."Aunty2 ngan uncle2 semua baik2..hehhe..korang ade rase mcm tu x???


RM15

Salam Jumaat semua..
mcm biaser..dah jadi kewajipan lak tiap2 jumaat mesti nak menyinggah PASAR JUMAAT tu..hmmm..

selalunyer aku betul2 menyinggah je..x beli ape2 pun kecuali makanan..tapi kali ni..tertarik lak bile tgk org longgok2 tgk kasut kat situ..aku pun selit2 gak la..

AH HA!!!jpe yg bekenan...di label tertulis "rm15"
aku pun try2 la..hmm.selesa...aku susah nak beli kasut sebenarnyer tau..dulu2 sblm kawin rajin ler..bile dah kawin ni..pakai selipar je la...selekeh kan???ngeh.ngeh..xpela..janji laki aku sayang aku..kahhh

so, ni la dia..kasut rm15 aku...tapi sebenarnye aku kenan kat kasut lain..tapi xde size..abis..AKU SLALU ALAMI SITUASI MCM NI..BILE DAH MINAT SGT TU...MESTI XDE SIZE LA..COLOUR TU ABIS LA..EEEEEE...SGT TENSION..TAPI XPE...cari je corak lain...atlast..ni yg aku bekenan..

ok x???


dari sudut tepi..


sesuai dak bile di sarung di kaki aku????
sila abaikan kedut2 tu yer..maklum la..dah tua..



Wednesday, May 13, 2009

typing skill??

salam..
seingat aku...entry ni pernah di buat oleh salah seorang rakan mak2 ayam..iaitu
kak kir

sehari dua ni aku suke lak wat typing test ni..kalau korang boring2 wat la gak..saje2 kite ilang kan stress tgh keje..kahhhhhhhhhh...


Speed test

UDANG VS KASUT??


MENU DINNER MLM TADI...BOLEH LA..X SEDAP MANE.



YG KIRI TU..AKU BARU BELI SMALAM..SINGGAH CARE4
RM10..AKU AGAK RISAU DGN KASUT TUMIT TINGGI YG KANAN TU
SBB KASUT TU KASUT MAINAN..BUKAN KASUT BETUL..HEHEHE

======================================================================




YANG NI PULAK..INFO UTK SEMUA WANITA2 DI DUNIA..
AKU BARU JE DPT DARI ABG SURATKABAR TU...
AKU TERTARIK KAT TAJUK "UBAT UNTUK ORANG SUNYI"

TIP TETAP HANGAT WALAU SUAMI TIDAK PEDULI


wow..tajuk ni betul2 wat aku x sabar nak bace..hmm..maybe kite ade kenalan yg ade masalah begini..dgn cara membaca ni la kite skit sebanyak boleh membantu dorang kan???insyaallah..kadang2 dgn bacaan pun kite leh selesaikan masalah..
x salah..kite cuba...pada sesiapa yg rase ade masalah gini..meh kite beli majalan MINGGUAN WANITA (MUKA DEPAN WAJAH AIDA ARIS)