Saturday, February 28, 2009

HARI MENJAWAB TAG2 SEDUNIA!!

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun!

1. What is your name?Nur syafawati

2. A four letter word:Notty,Nice,
3. A boy's name: Nordin(erk..nape aku terfikir nama ni?)
4. A girl's name: Nur Syaza Irdina
5. An occupation: Normal office girl..tot tet
7. Something you wear:Nike shoes
8. A food:Nasi kukus
9. Something found in the bathroom:Nila??!!
10. A place:NZ curry house..
11. Reason for being late:Not enough sleep
12. Something you shout:NO WAY!!
13. A movie title: Nip n tuck..kahhh
14. Something you drink:Non alcohol drinks..
15. A musical group:Nirvana
16. A street name:Nilam
17.. A type of car:Nissan
18. A song title:Nak kawin duit x ada!!
19. A verb:No One..

Another one....
Here are the rules:

• List these rules on your blog.
• Share 7 facts about yourself on your blog.
• Tell 6 unspectacular quirks of yours.
• Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
• Link the person who tagged you.
• Leave a comment for each blogger.

7 facts about me:

1. loving person..(is it??)
2. Caring as well..
3. funny
4. happy go lucky
5. open minded
6. easy to make frend
7. im fat now!!arghhh

6 unspectacular quirks about me:
1. senang nak berkawan..
2. x suke binatang occay!
3. sgt sukakan budak2/kanak2
4. slalu sgt bangun lambat utk ke pejabat..kahhh
5. suka kan SUPRISE!!tapi xde sape pun nak suprise kan aku..sodih..huhuh
6. amat susah utk berkecil hati dlm hal2 yg sebesar kuman..tapi!!!!amat benci pada umat2 yg MULUT PUAKE!!!dannnnn....sekali aku dah meluat dgn seseorang,jgn ingat aku akan BAIK dgn dia..MOVEEEEEEEEEEEEEEE!!!

NI PULAK..TAG DARI ila & suely..tq girls...im done!!huhh..tired...

Rules of the tag:
1)Make a list of what u want o your birthday
2)The list should be 10 numbers
3)post the image of this award to your posting
4)give it to 10 frens ,my 10 wishes!

1)aku nak laki aku org pertama yg wish beday aku TIAP2 TAHUN!!!bukan hanye tahun ni occay!!
2)aku nak kejutan yg betul2 leh wat aku pengsan!!!!kahhh
3)Nak doakan kebahagian dan kesejahteraan utk diri aku sendiri dan keluarga aku...
4)mesti la nak hadiah!!!!!!tapi kalau xde hadiah pun..atleast dinner or wishes is enough
5)Aku nak org yg aku sayangi ade di sekeliling aku waktu itu..celebrate together!!!
6)Nak ciuman manja dari laki aku!!!!!!!!!!nak!nak!nak!(gatai x)
7)hmm..teringin gak nak candlelite dinner..romantik2 skit..sonoknyerrrrrrrrrrrrr
8)nak suprise cake!!!!kek muke aku!!!!boleh x sayang??????kahhhhhhhhh
9)Nak tambah zuriat jika di izinkan dan nak anak kesayangan aku membesar dgn sihat dan bijak mcm anak2 org lain..insyaallah...amin
10)LAST SKALI,BOLEH X NAK WISH YANG SUAMI AKU , BEPERWATAKAN MCM RADO(DLM SINETRON INTAN)dia sangat la ROMANTIK,MACHO,HENSEM,GENTLEMAN,RESPONSIBLE,TERSGT2 SYGKAN ORG YG DIA SAYANG..DAH DIA TUNJUKKAN SAYANG TU!!(OVER LAK..PADAHAL DIA BELAKON JERK..KAHHHHH)TAPI YG PALING PENTING..DIA ROMANTIKKKKKKKKKKKK...AKU SUKE WEH!!)

HMM..AKU RASE AKU X MOH TAG SAPE2 LA...NO IDEA..MOSTLY SEMUA DAH DI TAG DGN ENTRY NI..SO,AKU HENTIKAN TAG NI DI SINI YE..PADA YG SUDI TAG AKU..TQ SO MUCH YER..LAIN KALI..SUSAHKAN LA AKU LAGI..TAG LAGI YER!!TAG!!TAG!!NGEH..NGEH...DADA...



Tuesday, February 24, 2009

takde mood !!

Salam..
aku xde mood la 2-3 ari ni nak update blog ni...byk gak gambo2 yg x upload..nanti bile senang2..aku upload la..badan aku penat sgt2!!!letih,mengantuk,bz,tension,semua ade!!!nanti ade mase yg agak tenanggg..aku upload la ye...dada

Friday, February 20, 2009

NICE FLASHBACK TAG FROM NASRAH..


Salam....

AKU DI TAG OLEH MAK YONG NASRAH!!!!MAMA KEPADA INSYIRAH..
Hmmm..aku suke gak tag ni..mengimbau balik kenangan waktu2 pregnant pertama!!(skrg pun masih 1 yer...blum 2,blum3..kahhhhhhhh)..ok..nas,aku jawab!


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
NOPE!! EXIDENT!!NGEH..NGEH..

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
MUHAMMAD SYAZLAN IMAN

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
EXITED & SHOCK!!

4. HOW OLD WERE YOU?
2009 BECOME 27!!HUH..BECOME OLD N OLD YEAR BY YEAR..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
HM..AS USUAL..LATE COMING PERIOD..THEN,GO TO PHARMACY N BUY THE PREGNANCY TEST!!

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
WHO EH??HMM..I THINK HUBBY FAMILY LA..COZ MY FAMILY WAS IN THE HOSPITAL
DURING THAT TIME..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
OF COUSE!!REALLY EXITED!!DOES'NTMATTER BOY OR GIRL..

8. DUE DATE?
13.06.2007(SAME WITH MY BIG BOSS BIRTHDAY..MR.ROS SHAM SIRUN)

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
I REALLY HAVE MY MORNING SICKNESS!!NOT AFTERNOON..NOT EVENING..NOT NIGHT OCCAY!!ITS HAPPEN IN THE MORNING!!HUHHH..

10. WHAT DID YOU CRAVE?
NOTHING MUCH ON FOODS...
JUST CRAVED THAT MY HUBBY IS ALWIZ BY MY SIDE ALL THE TIME..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
ALL THE WAY MY PREGNANCY IS GOING SMOOTH..JUST IRRITATED WHEN MY NEIGHBOUR START COOKING!!ARGGHH..CANNOT STAND THE SMELL!!

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
GIRL POWER!!!MY PRINCESS!!MY SOUL!!MY ALL!

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
REALLY..REALLY..REALLY..REALLY..HOPE!!!BUT NOT AT THIS MOMENT..LATER2 LA..NGEH..NGEH..

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
HUH..B4 PREGNANT 45KG...UNTIL THE DAY...68KG..TOTAL IS 23KG!!GOSHH..HUMAN OR WHAT???KAHHH..NOW IM STRUGGLING TO GET IDEAL WEIGHT..50KG..3KG MORE..

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
WHAT DO U MEAN BY BABY SHOWER??DID I HAVE SHOWER MY BABY OR A SHOWER TO CLEAN MY BABY??NOT REALLY UNDERSTAND THIS QUESTION!!!

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
NOPE!!ALL 9MONTH GOING VERY SMOOTH...EXEPT MY WEIGHT!!ARGGG

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
HOSPITAL UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (HUKM)

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
1145PM - 1216MIDNITE..31MINUTES..ALREADY 9CM LOR..PUSH..PUSH..3TIMES.."UWEKK..UWEKK!"

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
MY ONE AND OLNY HUSBAND,ZULHAIRY MUHAMAD + 1 STAFF NURSE + 10 PRACTICAL STUDENT FROM MEDICAL COURSE(BECOMING DOCTOR LA..)WHAT THE *%^&%$?????

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
IT WAS NORMAL ..ALHAMDULILLAH..

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
NOT AT ALL!!!NEVER!!

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.16!!!(SAME LIKE STONE COLE STEVE AUSTIN-THE WRESLER WWF LER)

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
WEDNESDAY..1216MIDNITE..06-06-07(IF FAST ABIT..05-06-07..HEHE)

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
NUR SYAZA IRDINA BINTI ZULHAIRY

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1YEAR8MONTH13DAYS8HOURS

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
DEFINITELY

SEKARANG AKU NAK TAG........

NIK MAZLIANI..
SUELY...
KAK ABIN..
ZURA MY SENIOR..KAHHH
FAIZA..

SING ALONG WITH ME ..

Salam...
entry kali ni lain skit dari entry biase la..sbb entry kali ni aku selaku pemilik blog..nak ajak kawan2 semua..saksikan persembahan nyanyian dari 2 branak ini...hmm..aku pun xtau nape dina nyanyi gitu..dan nape ayah nyer nyanyi gitu??kalau korang paham..ape yg anak aku nyanyi..korang teror..sila abaikan nyanyian laki aku tu..tu selingan sahaja..kahhh...beri focus pada nyanyian dina!!

ok..video yg pertama ni...aku mempersembahkan dina & ayahnyer..lagu
"BANGUN PAGI,GOSOK GIGI,CUCI MUKA,TERUS MANDI,PAKAI BAJU,MINUM KOPI,PERGI SEKOLAH..SENANG HATI..YEEEEEAAAHHHHHHH(TAPI DINA MENYIMPANG KE LAIN..AYAHNYER DAH BENGANG..AYAHNYER YG SILAP NYANYI!!)

video

Beralih pada video ke 2...hmm...masih lagu yg sama..tapi kali ni mempersembahkan
2 gabungan suara ANAK & AYAH serentak!!!!dah mcm ape dah dlm kete tu..yg pening nyer aku!!!!sorang nyanyi lagu BANGUN PAGI..yg sorang lagi nyanyi lagu JAMAL ABDILLAH.hmm..kemana tumpahnyer kuah,kalau x ke spegetti nyer!!!ngeh..ngeh...


video

Monday, February 16, 2009

GOOD NITE SAYANG...

Salam..
Ni aku nak cite skit kat kawan2 blog..ia nyer terjadi kul 7pm tadi aku sampai rumah..Mcm biase..aku berdua je ngan anak dara aku kat rumah...smp2 umah je..dina nampak pisang atas meja..
"mak nak pisang!"
layankan ajerk...dah abis mkn sebatang...relax 5 minit.dia bukak peti ais pulak...
"mak la gole-gole mak!"
layan lagi.bagi la sebiji...tetiba aku lapar..aku bakar garlic bread..mcm biase..
"mak nak oti..nak oti..!"
sumbat lagi!!!x kenyang lagi ler tu...abis je roti...dlm 10 minit..aku nak potong buah epal la...
"makk!!nak buahh..dap..dap..!"
aku pun potong2 la buah epal yg sedap dan manis itu..heheh..epal fuji ler..mmg ar manis..

udah settle semua..sampai dah kenyang pewot masing2...aku pun ckp ngan dina...
"dina..dina tgk cikgu rubina yer..mak nak mandi jap..mak hot!!"dina mula2 melalak depan pintu bilik air tu..tapi jap je..pastu aku intai ler..dia elok dok depan tv.tgk cite cikgu rubina..ala..yg abby abadi belakon jadi cikgu tu...hehehe...aku pun mandi la..aku mandi x lame..dlm 10minit jer...aku keluar2 jer..korang tau ape anak dara aku wat??????
saksikanla sendiri dlm gambar tu....huhuhuhuh..cian kan anak daraku..


ni la akibat terlalu byk MAKAN!!!


lena nyer ko tido dina oiiii...duduk pun leh tido!!!!

akhirnyer...dina tido dgn nyenyaknyer..zzzzzZZZZzzzz

p/s :- PENGAJARAN - JGN BAGI ANAK ANDA MAKAN TERLALU KENYANG SEHINGGA TERTIDOR SAMBIL DUDUK MENONGGENG MCM GINI!!!!

TAG FROM KAK FIZA NORDIN..



Salam...
uhuk..uhuk..uhuk...
aku di tag!!!tag!tag!kak zaaaaaaaaaaaaaaaaa
ko cepat 1 minit sblm aku nak log out!!huhuhu...
anyway..tq sbb sudi tag aku yg chumel2 ni..ahaks..
akan ku cuba wat tag ko ni secepat mungkin!!jeng..jeng..jeng..

Hmm..kak za..di sebabkan aku wat tag ni di laptop..so, x same susunan gambar yg ade kat pc yerk..hehhe..so,aku mmg xde edit or tukar2 gambar ..mmg aku ikut betul2 rules yg di beri..sbb aku jujur orgnyer.ngeh..ngeh..di sebabkan aku ikut rules..dlm folder no 6, pic no 6,terkena lak kat video!!!bukan pic!!!tapi boleh kan..kan...hehhehe..kebetulan ni...ape2 pun..l

::Rules::
Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged.


video

HAHHAA..so,itu la video nyer...video puteri kesayangan aku main buai kat klcc park pada 18hb March 2008 pada jam 530 petang bertempat di taman.. klcc...Hmm..di sebabkan anak aku ni amat suke dgn buai...so,aku pun bawak la dina gi main buai..time ni aku pegi ngan mak,adik aku je...laki aku???mcm biase..kerja...ahaksss...sonok kan dina main buai??bile tgk video ni..teringat mase dina kecik dulu...windu lak saat tu..hehehe...skrg dah pandai menjawab ko!!!dulu kena marah senyap jerk..hahha..tapi kate doktor...tu perkembangan yg SIHAT bagi seorang budak!!whakakkakaka..layanzzzz

So, skrg..aku nak tag saper???ngeh..ngeh..ngeh...(ayat gatai mencari mangsa!!!)sediaaaaaaaaaa...

1 - MEK NAS...
2 - MEK ELYIES...
3 - MEK EDA...
4 - MEK SUE...
5 - MEK ILA...

XDE ORG LAIN DAH AKU NI..KAHH..GENG2 M.COM AKU LA..SAPE LAGI.. WEHHH!!I LAP U ALL..SILA JALANKAN TUGASAN...NGEH..NGEH..NGEH..

Sunday, February 15, 2009

MY DUDE...

Salam...
Buat pertama kali nyer..aku memperkenal kan dude aku!!!!!selama ni aku diam jerk...x moh kasi tau sape2 ni dude aku..enchem kan??kan???huhuh...dah la enchem..romantik giler!!!!huh...dude..dude..nape la ko enchem sgt!?!?!?!?!di sbb kan ke henseman ko..aku x leh tido sblm kul 12 mlm sbb nak tgk ko belakon dlm sinetron INTAN tu!!!!dude..dude..ko mmg menyusahkan mate aku utk pejam!!sblm pejam mate..mesti aku nak kena tatap wajah kacak ko selama 1 JAM!!! tau x dude ku????hmm...tapi x pe..bukan salah ko!!!aku yg bengong..sape suruh aku tgk ko kan dude???kahhhhhhhhhhhhhhh.....hmm..ni adelah kebenaran tentang dude ku...

Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya.
Pria yang beragama Islam ini juga telah membintangi beberapa film seperti,
Gue Kapok Jatuh Cinta
dan Disini Ada Setan The Movie, ia juga turut meramaikan
jagat sinetron di layar kaca Indonesia, seperti Disini Ada Setan, Ada Apa Denganmu,
Cincin
, Intan dan Aisyah.

Sekarang Dude sedang bergabung di rumah produksi SinemaArt. Dude juga adalah alumnus dari SMAN 36 Jakarta dan Universitas Indonesia. Hobbynya adalah membaca, dan buku favoritnya adalah Hidup Sebelum Mati, Ayat-Ayat Cinta, dan Rich Dad Poor Dad.

PERINGATAN : DITUJUKAN KHAS BUAT LADYZIE(BRUNEI)..JGN KO SEKALI2 TEPEK GAMBO KO DGR DUDE KU...ATAU GAMBO ADIK KO DGN DUDE KU!!!ITU SEMUA BOLEH MENIMBULKAN KEMARAHAN AKU TAU X???!?!?!?!?INGAT!!!!JGN SESEKALI KO TEPEK GAMBO TU DI SINIII....ARGGGGGGGGG..AKU JELES!!!KAHHHH



KUEH MELAKA

Salam..

bertemu lagi di entry yg baru...hmm..hari sabtu...selalunyer..hati2 coti mcm ni..aku mesti merayap!!x sah kalau x merayap..x leh nak dok umah 1 ari ler..mesti nak kuar gak walaupun beli roti kat mamak bawah..huhuh..panas bontot je kalau dok umah ari coti2 gini...hmm..

Ari ni laki aku keje pagi...dlm kul 4 dia sampai...mase dia sampai tu.aku ngan dina dah siap2 nak kuar dah..kahhhhhhhhhh...terserempak ngan laki aku..dia dgn muke tekejutnyer...mesti dia pelik..mane la pulak bini aku nak pegi ni???x bgtau pun...hmm.."sye nak gi kedai jerk...kedai bawah ni..."fuhh..mesti dia lega..sbb aku angkut anak dara dia..dia blum main2 ngan anak dara dia lagi..so, aku memutuskan...utk tidak membawak anak aku ke kedai..hahaha.."dina ikut ayah yer..mak gi kedai jap"okkkk...dina jawab..good girl!!!

Dah smp kedai tu..aku leh lupe nak beli aper????kahhhhhhhhhhhhhh...lame gak aku pusing2 dlm kedai tu..sampaikan mamak tu ikut bontot aku "mau cari apa kak?"adeh..sibuk la mamak ni..aku tgh fikir la ni..ape aku nak cari!!!!heheh...at last..aku serrender..."mamak,bagi saya tepung beras,tepung pulut,tepung gandum,daun pandan,kelapa parut!!!!hmm...tu je mamak!"
Dgn pantas nyer mamak tu gi amek ape yg aku ckp tadi!!!tapi mesti dia tertanye2..nape la pempuan ni beli tepung jerk???nak mkn tepung ke haper??kahhhh..suke aku la!!duit aku!!!

hmm...sampai2 umah jerk...aku tgk..laki ngan anak aku tgh mkn banana split!!!huh...maklum ar..cuaca panas skrg ni..hehehe..layan gak mkn banana split petang2 tu...then..tanpa buang masa...aku terus ke dapur(memandangkan x kuar ke mane2).."rase mcm nak wat kuih ler...kueh ondeh2 aku panggil..ade yg panggil kuih gula melaka...hmm..mane2 je la..janji korang tau rupa kuih ni..ok???hmm...dina pun tolong aku gentel ok!!!!pastu dia tolong lain gak..tolong tumpahkan tepung pulut aku!!!!!!!huh..nama pun anak dara kan??mesti tolong mak nya...
tq yer anak mak...lain kali TOLONG la lagi..mak sukaaaaaaaaaa...




Hmm....mesti korang tanyer...nape aku snap pic tako tao ni kan..kan??wat pertama kali nyer..aku tau menda ni la yg di panggil TAKO TAO!!kahhhhhh..baru minggu lepas..aku tgk kat blog kak fiza..dia wat tako ni..aku puas tanyer dia..amenda tako ni ..ape rase tako ni...dia ape sebenarnyer..manisan ke...ape ke??aku confius..x tau..pastu..jawapan aku terima "tako tu rase tako la..!!!"huh..sungguh x membantu!!!!

Sudahnyer...smalam aku ke Jusco AU2..gi berdua ngan dina jerk...jalan2 jap..nak gi beli roti..pastu..jalan punyer jalan...nampak la satu tulisan ni..mcm penah dgr "TAKO TAO..."ish2..aku pun gi la tgk dekat2...oooooooooooooooooo...ini rupanyer tako yg di kato2kan tu..whakkakaka...bulat2 mcm telor..putih jerk..tapi dlm tu ade isi...mcm sambal2 la...mcm2...tapi aku x terasa nak beli pulak..ntah la..mcm pelik kot..x penah try..hmm..xpe..next time kalau aku teringin..aku beli la...hehehe...

Kak za!!skrg aku dah tau ape itu TAKO yerk!!!cuba x tau ape rase nyer jerk!!!hehehehe...


Friday, February 13, 2009

PASAR JUMAAT

Salam..
ari ni ari Jumaat...mcm biase..aku x ketinggalan utk berjalan2 manje kat pasar jumaat yg terletak berseberang dgn ofis aku ni..tepat kul 1.15pm..aku pun pegi la...jalan-jalan..cari makan!!!

betul!!mmg makanan yg aku cari..tapi tekak aku x tau nak mkn aper..so,aku beli je la karipap pusing rm1 + kepek ubi rm2 + air kelapa rm1...lalalalala...elyies tanye aku "kenyang ke sya?" insyaallah kenyang la ..kalau x kenyang..aku call 1-300 jerk..wahh...yo..yo jerk..hmm...



another jeans for my dotter..murah ajer!!rm29.90 @ reject shop!



KALAU ADE SAPE2 TAU APE NAMA MAKANAN NI..TOLONG BGTAU AKU!!
AKU SUKE MKN NI DULU..TAPI X TAU NAMA NYER..MAIN BELI JERK



KEREPEK UBI KEGEMARAN KU...NYUM2



AIR KELAPA TUA..TUA2 LAGI SDAP..BYK ISI!!KAHH..


KIPAP PUSING2 KELUAR ANGIN...URPPP..ALHAMDULILLAH..KENYANG


Hah!!ni nak cite lagi...on the way balik dari pasar jumaat itu..aku terserempak dgn satu kedai make up2..ala...x yah tanyer la ori ke x ori..dah tentu2 la x ori kan..kan???

hmm..aku dah lame nak beli eyeliner warna putih..tapi asyik miss jerk!!dono why!!arini..dgn segala hormatnyer..aku beli gak ..rm5!!yg x syoknyer!!dah bayar dah kat akak tu..skali dia ckp "dik..akak nak kenalkan ni..baru nyer eyeliner!! 2 in 1...sebelah nipis mcm pensel..sebelah lagi tebal mcm celak.!!!"rm10 je dik!"arghhhhhhhhhhhhhh!!!

aku amat marah dgn akak tu!!!nape sesudah aku membayar baru dia nak jual yg baru itu!??!?!?!eeeeeee...xpela..maybe tu cara dia market org kot..xpe akak..sbbkan ari JUMAAT ,aku x nak marah2 ko sgt..krg x berkat lak jualan ko ari ni..hehehe...its ok...lain kali la aku beli yg tu ye kak...ok..sye nak brambos!!!adioss!!

gitu la kisahnyer..aku sampai ofis..hmm..nak tgk gak hasil nyer..lawo ke idok di mate aku yg cute ni.kahhhhhhhhhh..hmm...ni la hasilnyer...amacam???ni blum touch up2 lain ni..x make up pun..kahhhhhhhhhh...layanz..

salam..


step 1 - control cun!!


step 2 - control cun jugak!!

step 3 - control cun jugak dan jugak dan jugak!!


ni la menatang rm5 tu..hmm..ini yg aku mampu!

UPTOWN @ DINNER

Salam..
hmm..huu..haa..heee...hiiiii...
lame x update blog ni..sbb xde story..
ni ade la story skit..mlm tadi kami gi dinner kat uptown damansara..
kawan laki aku lanjer lak..amin...kenyang pewot masing2..so,masa
utk layan gambo..layanzzzzz


teh tarik yg masih HOTTTT




CAKK!!!!


AIR MATA KUCING!!BUKAN KUCING PUNYER MATE..TAPI MATA KUCING!!


OMELET SET




APE LA YG PELIK TU???

Thursday, February 5, 2009

38.6'C



Salam...
anak ku demam!!!!!!!!adehhh...wisau sungguh...
Citenyer gini..smalam..balik keje..trus gi umah mil..amek dina..mase dah nak balik tu..mil aku sempat bgtau.."badan dina mcm dedar tu..mcm nak demam" pastu aku pun rase la..a ah..bahang sgt...tapi dina x menunjukkan sebarang aksi yg dia demam..mcm biase je..lincah..lompat2...ceria.bercakap..bebel2 ngan aku dlm kete..

Tapi..bile sampai je kat umah...setengah jam gitu..dlm kul 7mlm..dina dah lembekk...dia merengek2...pastu aku rase mcm nak cek suhu badan dia..aku pun amek la microlife tu...cek2...MAKKK OIIIIIII 38.6!!!!!tekejut sgt aku!!!dina x penah demam panas smp lebih 38..huhuh..aku dah start risau dah...trus aku bogelkan dina.tinggal pakai pampers jerk..sambil2 tu..ym aku on..aku sempat la tanyer pada kawan cyber aku..ila ngan zie..sbb dorang dah ade pengalaman anak demam2 panas ni...aku tanyer pasal ubat masuk bontot tu..sbb dina sblm ni mmg x penah pakai ubat tu..sbb dia slalu demam biase je..walaubagaimane pun..ubat bontot tu mmg aku stanby kat umah...PENTING WOOO..utk waktu2 begini!!dorang semua advise masukkan je ubat tu..sbb tinggi panas nye tu...

Aku pun sumbat la...mula la mulut dina "sakit mak..sakit..sakit"huh..x larat pun nak bercakap..huhuhu...kejap je nangis nyer..maybe dia x selesa..x biase kan..x penah pakai pun...sblm masuk ubat tu..aku dah bagi ubat air pun..sbb takut kan..xsampai beberapa minit..dina terlelap...letih sgt..+ badan sgt x larat..cian anak aku..huhuhuh...tgk la aksi2 dia selepas masuk ubat bontot..cian kan..kan...slalu terkinja2 anak dara aku sorang ni..hehehhe..bile dia dok diam..senyap..lain lak rase aku...

Ape2 pun mak doakan dina cepat2 sembuh ye sayang...kawan2 ku di luar sana..doakan jugak kesejahteraan anak aku yerk..aminnn...muaaahhh.....to my dotter!!!
Salam...


TAG TAK SUDAH2!!

Salam...
Sharifah Hamidah binti Abdul Rahman!!!!!DIA la org nyer!!!!yg bertanggungjawab di atas TAG ini!!!huh...saje bagi homework kat aku!!sedangkan atas meja kat ofis ni bersepah2 officework x wat2 lagi..kahhhhhhhhh..di sebabkan AKU sayang ko LEBIH dari OFFICEWORK aku ni...aku sedia menyiapkan HOMEWORK yg di berikan oleh kamo ye PEMPUAN!!!!!!!!TQ ONCE AGAIN!!!!MUAHHHHHHHHHHHHHHH...1000X

TAG BELIAU ADALAH SEPERTI BERIKUT!!!!...(SILA BERI PERHATIAN..)


Dou you think u r hot??


hmm..past time yes...now days..no more..sob..sob..(cian kan..kan?)


Upload a pic of u...

Why did u like this picture?
suke la!!!sbb hari perkhawinan aku woi!!!xkan nak sedih lak kan..??kan??then..aku suke sbb time ni..aku nampak cantikkkkkkkkkkkk...sgt!!!!kahhhhhhhhh..cantik x?cantik kan?kan??

When was the last time u eat pizza?
hmm...last week..with all the officemate...DOMINO'S PIZZA..byk gak aku melantak!!!sodapp..

The last song u listen to?
huh...lagu LETTO "RUANG RINDU" sbb nyer aku tgh TGK cite INTAN kat astro prima ler..kahhh...

What r u doing rite now beside doing this?
monitor my dotter yg sedang demam yg mengejut..tiba2 aje demam.tinggi suhunye..38.9darjah...huhuh...cian my dotter

What name you prefer besides yours?
xde la..sbb NUR SYAFAWATI bermaksud " CAHAYA PENAWAR"...hmm..cantik kan maksud nyer...secantik tuan nyer la..kahhhhhhhhhhhh

People to tagged:
1) NIK MAZLIANI
2)KAK ABIN
3)ELYIES
4)KAK WILDA
5)CIKLIN

Who is No 1?
bestfriend lame aku yg amat aku rindui!!!!!

Who is No 2?
kakak ipar aku ler...bini kepada abg aku!!

Who is no 3?
mak yong ni kenal kat alam maya gak..m.com forum..truss membebel kat ym..!!bini syam..ibu aqila yg pendiam lagi control ayu gitu..kahh..

Who is No 4?
kakak cicak kobeng no 1(bak kate yies)kahhhh...

who is no 5?
kenalan cyber gak..x penah jpe lagi..tapi aku suke usik ciklin ni..sbb dia chumell..bile le nak jpe ko ni ciklin???hehehe

sila laaa..xkan tgk jerk?kahhhhhhhhhhhhhhhhh








Sunday, February 1, 2009

BBQ PARTY (M.COM TEAM)

aku suke gambo ini!!!!so suweettt..


cilok dari kak bibu blogs..

Salam..
BBQ TIME!!!!!!
Hari ni adalah hari yg cukup gumbira bagi kami kaum2 ibu mengandung.com forum /team..Kami mengadakan BBQ PARTY @ PORT LUCK FOR 2009.Today is the first gathering that we had for 2009..Seronok sgt2...hehehe..insyaallah..next gather is on March..Insyaallah...

Ramai gak yg dtg ari ni...gumbira dapat jpe mak2 budak ni..dah lame gak x jpe dorang..last gather mase open house raya rumah sue..huhuhuh...hmm..x moh cite byk..kite ushar gambo dulu ya buk...layanz..
salam..










sebelum keluar rumah!!kemas jerk...

Selepas makan!!amek ko..bolat pipi!!

curi gambo aku dari blog kak ai!!muaahh