Friday, November 28, 2008

CREATE BY MYSELF LOL!

Assalamualaikum..entry ni adalah kesinabungan entry smalam..hahaha..disbbkan petang semalam baru create bday card utk suami ku..so,pagi ni la baru update!hahaha...its not that expensive as memorylane,carduta or what so ever..tapi its really meaningfull to me n him!!I got this idea from my beloved fren in here...tq a bunch u all..really love your idea..

Mula2..pagi smalam buntu gak..xkan la x de ape2 utk suami ku ni kan?just wish je..mcm something missing lak..fikir punye fikir...tanye kawan2 kesayangan aku..dorang bg idea..wat kek beday!!that brilliant idea!!nape aku x terfikir??then..ade yg suggest wat bday card by myself..just using MICROSOFT WORD occay!!!haahha..just copy somewhere n paste it at words...easy rite!!!yg penting our kreativity..hehehe..


Konon2 kek beday tu nak deco2 la skit..nak tulis wording..tapi ade cite frust di seballik tu..x yah cite la..frust aku nanti..hahah...just forget bout it!ok!!dlm kul 1030mlm..aku start beroperasi di dapur..."OMG..laki nak balik kul 1130 ni..sempat ke wat kek sblm dia balik??adeh..tawakal je la!!aku dgn kelam kabutnyer..pak ..puk..pak pukk ..kat dapur(dina dah tido time ni..senang skit keje.kahhh).ngam2 kul 12 oven ku bunyi "ting!!" menanda kan dah masak kek aku..horaaayyy!!!Tapi xde deco2 la..sob..sob..sedih la..xpela.next time leh wat!!hehehe..jadi..ini la hasil nyer...saksikan!!!

BEFORE
AFTER
SEDAP X KAWAN2???

Hmm..dah settle pasal kek!!kite beralih lak pada donut stick!!hmm...setelah di fikir2kan..ape aku nak sarapan esok pagi..budak ofis pun ade tanye pasal donut stick aku ari tu..ari tu aku bwk skit..dorang berebut..ish2..x baik tul...xpe2..esok akakkkkk wat lagi utk adik2 yer..hahahaha..tu diaaa...nallaaa punya banyak stick!!!kahhhhh.mase aku uli ni..en.suami dah balik..so,sambil2 dia tgk cite 24 tu..tetiba dia nyampuk kat dapur..

"Yang..meh abg ajar awk wat donut bentuk croissant.."ekk elehh..ingatkan menda la..nak tunjuk bakat gak tu.."ha..sila la..amek tempat..biar sye amek camera!!"kahhhh....cissss...sabo jela..ajar aku suku jalan!!!mane la aku nak pahamm
"alamak yang..24 dah start...awk buat la yer!" adoiyai..marahnyer aku...tadi kate nak tunjuk cara2 nyer..dah tu dia tinggalkan je..lantak la..aku wat cara aku sendiri...tetiba tgh2 uli tu..teringat nasrah nye roti yg gebu bentuk tocang tu!!ahaaaa...i got an idea!!!so,aku uli la bentuk tocang!!!jadi mmg jadi..tapi bile dah goreng..dia terpisahh.kahhhhhhh..lantok la..janji leh makan...nyam..nyam..nak2 lak salut ngan choc tu..perghhhhhhhhh...korang tgk sendiri la yer..layanzzz


GORENG PAGI TADI...DAH SIAP ULI SIMPAN DLM PETI


INI LA DONUT YG AKU TOCANGKAN TADI.JADI ^%&%^$


SO,INI SAJA LA PRESENTATION AKU UTK KALI INI..SEMOGA BERJUMPA DI LAIN ENTRY...ASSALAMUALAIKUM....HEHEHE

AWARD & TAG FROM CIK LIN & THE BOYS

1ST TAG LOL!!

Firstly thanks to CIKLIN & THE BOYS...my on9 fwen yg xde kesempatan lagi aku nak jpe dia!!huhuh..insyaallah..ade rezeki kite jpe ye ciklin comey!!..thanks again sbb kesudian anda meng AWARD kan aku yg comey ni!!kahhhh...dah bersawang gak award ni kat blog ko tu..aku x amek2...maklum la bz je balik dari ghanuuuu ni..hahah..skrg!!!aku free!!!aku akan jawab segala persoalan dihati ko cik lin!!!jeng..jeng..jeng..

Award ini datang bersama syarat-syarat berikut:


1. Sapa yang dapat award nih leh letak dalam blog memasing.

2. Link semula kepada orang yang bagi award ni kat korang

3. Bagi award nih kat 7 orang bertuah

4. Tinggalkan la mesej pemberitahuan yang korang dah bagi award kat orang tu....

Mereka yg bertuah terima ini award ialah...

- AIZAH TONGEK..AKU SUKE KO YG JELITA SAWAN TU!!
- EDA MELBOURNE...AKU WINDU KAT KO..SO,AKU BG AWARD NI!!
- SUE GIGI CANTIK..AKU SUKE GIGI KOOOOOO...KAHHH
- ZIE BRUNIE...ZIE,AKU X SABO NAK JUMPA KOOOO..
CEPAT TURUN KL!

- BIBU WILDA...TQ COZ ALWIZ MURAH HATI LANJE AKU MAKAN..AMEK AWARD NI!
-ILA PLATINUM..WOW...PLATINUM TU..NAK MANDI POOL KO!!!KAHHHHH

JADI..PADA NAMA2 DI ATAS..SILA LA AMEK KESINAMBUNGAN AWARD YG CUTE KAT ATAS TU..TEPEK LA KAT BLOG ORANG YER..I REALLY2 HOPE THAT OUR RELATIONSHIP WILL NEVER END...LOVE U ALL!!MUAAHH..

2ND TAG LOL!

TQ Again cik lin..sbb sudi meng TAG aku yg dah termaktup cute nyer!!kahhh...ko ckp aku rock yer??aku kadang2 layan dangdut gak weh!!!hahahha..ni la tag dari ciklin kite....




1.Letakkan Gambar Di Atas Dalam Entri Anda.

i've done!

2.Nyatakan Kod Etika Blog Anda.

Hmm..kod etika yerk..aku rase dlm blog ni..kite bebas utk menulis,mengarang,meluahkan ape saje yg terbuku,terpendam dan terpanahh dlm ati kite kan??kahhhh...so, suke ati aku la ape aku nak tulis ape...ASALKAN!!kata2 kite x menyinggung hati dan perasaan org sekeliling ye melewati dan menyinggah kat blog aku ni!!!Sama2 la kite menjaga etika kite sebagai Rakyat Malaysia yg penuh dgn sikap berbudi bahasa dan sopan santun itu!!redahhh jerkkk...Tu la etika aku!!

3.Tag 7 Orang Rakan Anda. Aku bg 5 org jerk....bg org yg same kat atas!!(ciklin..ni aku tiru ko lak..whakakkaka)

- AIZAH TONGEK..
- EDA MELBOURNE...
- SUE SLIM..
- ZIE BRUNIE..
- BIBU WILDA...
-ILA PLATINUM..

AMARAN!!PADA SESIAPA YG DI HIGHLIGHT NAMANYE ..SILA JALANKAN TANGGUNGJAWAB ANDA SEBAGAI PENGHUNI BLOG..JGN ADA YG MENCARI ALASAN PENYAKIT "M" SEBAGIA ALASAN ANDA UNTUK TIDAK MELAKSANAKAN TUGASAN YG DIEBRI!!JIKA ANDA GAGAL BERBUAT DEMIKIAN..MAKA DGN INI..PERSAHABATAN KITE TERSANGKUT DI TGH2 KERANA ANDA SENDRI TIDAK MEMANJANGKAN TAG INI KEPADA KAWAN2 YG LAIN..WHAKKAKAKKAKA!!



Thursday, November 27, 2008

HUBBY 31ST BIRTHDAY!!



Happy birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to sayang..
Happy birthday to you..

Muahhhhhhh...Selamat hari jadi yg ke 31 buat suami tercinta!!Saya dgn dina doakan semoga ayah panjang umur dan sentiasa di murahkan rezeki..Aminnnnnnn..Ayah,dina tanye.bile nak belanje makan besoooooooooo...hahahha..Tiada ape yg kami anak branak harapkan dari ayah...selain dari kasih sayang ayah,belaian ayah dah perhatian ayah pada kami..itu dah cukup melengkapkan hidup kite kan??
Hmm..Saya harap di hari ulang tahun ayah kali ni akan memberi sinar yg lebih lagi..Kami sentiasa,selalu,setiap masa mendoakan kejayaan ayah dlm ape pun bidang..Ayah keje rajin2 ye..ade rezeki lebih kite leh bagi dina adik!!kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Hmm..pasal hadiah ayah tu..jgn wisau..mak akan belikan.tapi not now,not today,not tomorrow!!!i will buy it when i get my salary!!!!occay sayang..kahhhhh..(tu la..sape suruh lahir ujung2 bulan..gaji lum kuar)hehehe..
Sekali lagi saya dan anak harapkan ayah sentiasa di beri kesejahteraan,kesihatan yg baik..Aminnn.Last but not least, HAPPY 31ST BIRTHDAY TO MR. ZULHAIRY MUHAMMAD!!

TERIMA LA PELUKAN KAMI ANAK BANAK UNTUK AYAH!!!!LAP U LAH!!!!HEHEHE

Monday, November 24, 2008

KUALA TERENGGANU,HERE WE COME!!!

21Nov - 23Nov((kuala terengganu)
JOM COTI2 MALAYSIA!!

Ari ni Jumaat..sepatut nyer aku keje ari ni..tapi memandangkan..family aku nak gi terengganu..aku di kerah untung menurut perintah!!!huhuh..tapi fikir2 balik..sonok gak gi jalan2 ghanu..sbb x penah sampai lagi..

Mcm biase..suami aku x ikut la..dia kerja..so,aku ngan anak aku je ikut family aku..dok kat Gem Beach Resort, Kuala Terengganu..Seronok mmg seronok..tapi x dapat ke laut..sbb laut bergelora..ombak besar..mmg x boleh mandi..tgk dari jauh je la..hehehe..

ni mase baru arrive Kuala Terengganu...

beso woo sotong ngan udang tu!!

cantik kan masjid ni..



baru sampai bas stand ,Kuala Terengganu..

Mase kat bas stand tu..dlm 1 jam gak la..kami tunggu kawan ayah aku dtg jemput kami utk ke resort..huhuh..jauh gak..30minit mcm tu..baru sampai ke resort..letih!!letih dok dlm bas..nasib baik la anak aku x meragam..alhamdulillah..dia suke naik bas..hahaha..Sampai2 resort je ujan..terbantut niat kami nak mandi kolam..xpe..esok masih ade....

Aktiviti hari ke 2..x byk pun..mandi kolam..dok dlm bilik...mandi balik..dok bilik balik..coz ari ujan!!!!..heheh..x leh berjalan..then petang skit..jalan2 gi beli kopok yg kawan2 kirim..utk family pun beli la gak ...meriah tul kopok kat sini..punye la org sanggup batur..


Wednesday, November 19, 2008

My dotter done her "HOMEWORK"

Malam tadi hujan...sejukkkkkkk...dina lepas mkn.abis bajunyer kotor..so, aku pun bersih kan dia..tukar baju dia..belek2 dlm almari..terjumpa baju badut dia..aku panggil baju badut / baju aladdin..heheh..x tau la nape..dia mcm funny skit..tapi kalau budak2 pakai comey la..mak2 budak jgn wat hal nak pakai lak..kahhh..mcm sundalbolong nanti!whakakka..

Mcm sup bunjut pun ade kan?eeeeeeee..geram..aku suke pakai kan dina baju ni..tapi kalau cuaca sejuk mcm smalam boleh la..kalau x..berpeluh2 anak aku ni..panas..baju tu agak tebal..lepas pakai kan dia baju...aku gi la masuk bilik air jap..nak mandi..dia leh wat keje lain kat dlm bilik...arggggghhh..DINAAAAAAAAAA(kena jerit lagi ngan aku!!)..


NAPE MAIN BEDAKK MAKKKKKKKKK!!! (DINA MCM BIASE LA..SENGEH..PASTU CKP DAK..DAKK...NAK DAK..)adeh..kalau dah anak dara tu kan..anak dara gak..nak melaram je keje nyer...hmm..xpe..kali ni mak kasi can..next time..cannot!!!abis sepah rumah dgn bedak..

Kawan2..ni la anak aku yg aku amat sayangi..walau ape pun yg dia wat..walaumcmane pun dia wat aku marah..akhirnye..aku kalah dgn pujukan rayu dia...dina..dina..nape la ko wat mak mcm ni..pandai tul ko bodek mak!!!cancel mak nak marah ko sayang!!

Dah tu..marah pun dah reda..tengah aku syok2 chat ngan cik lin ngan aiza..tetiba.."PRANGGGGG"..astarafirullah..tekejut aku!!!!korang tau ape jadi???
DINAAAAAAAAAAAAAAA...(aku menjerit lagi la!!!!) dia pecahkan pasu berlampu aku..uwaaaaaaaaa...nasib baik la kaki dia panjat kusi mase tu..kalau kaki dia kat lantai..mesti serpihan2 pasu tu masuk dlm kaki dia..fuh...tu dah cukup melegakan aku!!!dah la kaki dia x bape nak baik!!!!aku x kisah langsung pasal pasu yg pecah tu..xpela..pasu pecah leh ganti..kaki anak pecah sape nak ganti woi..adehhhhhh...lepas satu.satu homework anak mak ni buat yer...xpe la dina..asal dina ade depan mate..mak senang ati..tapi kalau boleh..kurang2 kan la aktif tu ye..nanti mak leh jadi sundalbolong tau sayang...muahhh....be a good girl ye sayang mak!!







TAG LAGI DARI SUELY!!SUELYYYYYYYYY...

AKU DI TAG LAGI OLEH SUELY!!KO MMG SUKE KACAU KETENTERAMAN AKU YER SUELY..ARGHHHHH..TAPI XPE..AKU SUKE DI TAG NI..KAHHHHHHHH

WHAT IF YOUR EX SAID THESE TO YOU?


This question i guess pointed to my LATEST EX rite??actually that is not my ex bf...my ex scandle lol!!!kahhhh..boleh kan???layan je la...kahhh..coz our story is very tragic ending..sob..sob...crying..crying..crying...but!!!im happy now!!much2 better!!ahakssss

1. hi, how are you?
ELLO..IM FINE ,TQ

2. hey! you wanna go to mall?
HUH??4 WHAT??WANT TO INTRODUCE YOUR NEW GF IS IT?

3. i love you..
YES..I KNOW..SO?

4. do you want some cookies??
COOKIES??THANKS BUT NO THANKS..I CAN MAKE IT MY SELF..I HAVE MY OWN OVEN!!KAHHHH

5. can you take me a picture?
SURE..CAN!

6. help me in my homework!
KO BAYAR AKU DUIT..AKU TOLONG!!

7. here's my gift to you..
REALLY??TQ SO MUCHIE

8. let's just be textmates
NO..TQ

9. do you want me to buy you an ipod??
MY ASBEN SAID..WHAT PEOPLE GIVE U,JUST ACCEPT IT TO MAKE THAT PERSON HAPPY.

10.let's sit together in the bus
HUH...LAME X NAIK BAS LA..TAKUT PENING LAK!!

11. hi baby..
YEAH..THIS IS MY 1ST BABY(MY DOTTER)

12. you still cute..
ARGHH...I KNEW IT!!OF COUSE..MY ID IS ADIEK_CUTE!

13. i still love you.
I LOVE YOU 2..BUT!!!ONLY AS A FRIEND & MY PAST MEMORIES

14. can i visit your house??
SURE...NO PROBLEMO..MY ASBEN KNOW BOUT OLEDY..

15. do you love me??
HMM..YES...LOVE AS A FREND!!!NOT MORE THAN THAT..(NAK KENA KELAR NGAN LAKI AKU????)


Follow this instruction:
1. named 5 candidates on your list
2. ask them to complete this tag
3. repost on their blog
4. write the title "what if your ex said this to you"

tag nie akan aku sebarkan pada:

1. KAK KIR
2. KAK AIZAH
3.CIK LIN
4.KAK CT ONE
5.ILA
NGEHH..NGEHH..NGEHH..AMEK OBAT!!

Monday, November 17, 2008

2nd Award 4rm kak fiza nordin


TQ KAK ZA..SUDI BG AKU AWARD KE-2 DARI KO..HEHEH..AKU SANGAT2 MENHARGAI PERSAHABATAN KITE..HEHEH..TQ AGAIN..MOGA PERSAHABATAN KITE TERJALIN SAMPAI BILE2..AKU TUJUKAN JUGAK AWARD NI KAT KAWAN2 DLM LIST AKU NI..KALAU KORANG RASE KORANG SAYANG AKU..SILA LA FORWARD2 KAN AWARD NI KAT BLOG2 KAMO....LAPP U ALLLL...MUAHHHHHSSS

i've been tag lol!!

i have been tag by my far fwen...ladyzie brunei http://zs-hana.blogspot.com/





1 - Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2 - Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture. 3 - Post that picture with NO editing. 4 - Post these instructions with your picture. 5 - Tag 5 people to do this.


AKU NAK TAG SAPE WEH????
1. SURAYA
2. ILA
3. NASRAH
4. K.WILDA
5. K.AIZAH

TAG YANG KE 2

rules: snap work station anda then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda... iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada.. tengok contoh yang dibuat nih... begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok... sekiranya tag ini berkembang... pasti akan ada banyak link-link di bawahnya... kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...lastly... tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...pass la pada siapa-siapa..



kakcik,ela,ct delima,hana,kak fiza,zie,syafa


SAPE MANGSA TAG I???

1. SURAYA
2. ILA
3. NASRAH
4. K.WILDA
5. K.AIZAH
6. NIK MAZLIANI
7. YAM

WHAKKAKA..PADAN MUKE..AMEKK UBATTTTTTT..



Sunday evening @ house


Aku rase aku dah nak dekat sebulan meninggal kan dapur...hehehe..lepas raya la kate kan..nak masak pun x guna...sbb tiap2 miggu ade open house..hehehe...ok la tu..jimat skit..gi jalan2 cari makan kat luar je..hmm..skrg ni..dah slow..sabtu ahad pun dah kurang aktiviti berjalan...

So,smalam dok rumah jer...asben pun keje petang..dlm kul 2.30ptg..asben nak gi keje...ujan selebat2 nyer..dina syok tido...aku x leh tido petang2 ni..lemau jadinyer..huh...so,bukak notebook..belek2 fp,blog,fb..dll..ehehe..eh,terasa nak belek myresepi la..lame dah aku tinggal kan..dulu setiap saat nak bukak myresepi!kahhh...okla..nak share ngan korang..smalam aku terjumpa resepi yg menarik utk anak2 kite..hehehe...DONUT STICK ALMOND + CHOC..heheh..bunyi mcm pelik..tapi sedap sangattt..korang mesti cuba bg anak2 korang makan...slalu donut org wat bulat mcm tayar tu kan..kali ni kite wat stick lak...mmg menarik..budak2 nak pegang pun senang...try la...resepi ade kat http://syafazul.fotopages.com/


Sunday, November 16, 2008

DINNER @ PIZZA HUT

Dlm kul 8mlm...asben aku tanye..nak mkn ape mlm ni, yang? hmm...sye pun xde idea...ape2 je la...Kami pun siap2 la...keluar...pusing2 skali ke Pizza hut,Wangsa Maju je la destinasi dinner kami..hahaha..x sempat nak snap gambo pizza..masing2 dah kebulur !!





Ari ni rase mcm nak ikat rambut anak dara aku ni!!!rambut dah panjang skit..baru leh nak ikat2..ahhaha..layanzz










DINA @ HUKM..

Tujuan aku ke HUKM hari ni adalah kerana..dina..huh...mcmane nak cite yer..hmm..Actually ari Rabu ari tu..aku balik keje..sampai umah mil nak amek dina..aku tgk dina jalan mcm lain mcm je...hmm..aku dah x sedap ati..aku tanye la mil...pastu mil aku bgtau la..dina jatuh tadi..main2 ..tapi x tau dia jatuh mcmaner..xde sape nampak..aku x puas ati..aku suruh dina jalan..huh..aku dah cuak dah!!!sbb dina jalan x mcm biase...kaki kanan dia ter encut2..dia x pijak sepenuh nyer kat tumit dia...aduss...aku dah x tenang ati ni...

Xpela..x moh fikir bukan2..maybe terseliuh je kot..esok baik la tu...tapi...agak mengecewakan aku...sampai ari ni...sabtu...aku still x nampak perubahan kat kaki dina...Aku tanye pendapat kawan2..semua suruh bwk gi hospital..kebetulan tadi aku ym ngan abg aku..aku ajak dia pegi hukm..asben keje pagi..so, mintak tolong abg aku..dlm kul 1130am aku sampai hukm..Sampai je dlm bilik doc..doc tu belek2 kaki dia...doc ckp...

doc "bile jatuh nye ni?"
aku "ari rabu"
doc "mcmane dia jatuh?"
aku "erkk..sye x tau la doktor..sye x de mase tu.."
doc "sye tgk..xde ape yg serius kat kaki dia..sbb kalau ade bengkak, lebam2, biru2 baru kite akan buat x ray..ni xde ape2 saya tengok..maybe terseliuh sikit je ni...awak boleh cuba la cara timur.."
aku "yeke doktor...alhamdulillah...risau tul sye"(dlm ati lega sgtttttttttttttttttt)
doc "xde ape yg serius la..jgn risau..sye bagi dia paracitamol je..ubat tahan sakit..kalau ade bengkang2 ke..bwk sini balik...ok?"
aku "ok..tu je doktor..time kasih.."
doc "same2.."

alhamdulillahhhhhhhhhhhhh...lega aku bile doc ckp gitu...tapi!!!!!aku masih x puas ati...dina x jalan dgn normal...mcm ade something yg membuatkan kaki dia mcm tu..aku nak explain kat semua pun susah..huh...xpela..biar aku je yg tau..huhuhu...

Korang doakan la kaki dina sembuh seperti sedia kala yer..aku nak dia berlari mcm slalu...ni dia lari pun terjungkit2 kaki...huhuh..cian sgt...mcmane pun..aku still nak bwk dina gi urut gak!!kalau leh skrg nak gi!!!!huhuhuh..

Friday, November 14, 2008

lagi aksi terlampau mak2

Ari ni dah planning nak gi karaoke ngan ila,sarah,k.fiza...tapi k.fiza last minute x jadi..huhu..xpe next time kite gether key...

Pergh..lebam la kami melalak kat RB tu..huhuh..sonok sgtttttttttt..puas rase nyer dapat menjerit..hehehhee..korang bile lagi nak joint kami melalak ni??jom..jom..sonok wooo..



video

KARAOKE BERSAMA TEMAN2 @ RB,PAVILION







Thursday, November 13, 2008

EXCIDENT IN FRONT MY HOUSE..


Arggghhh...di kala semua tengah nyenyak tido..ade gak yg dah bgn..utk menunaikan solat subuh..ade juga yg bgn utk melakukan rutin2 harian sebagai suri rumah...

Aku yg sedang lena di ulit mimpi...tiba2..aku terdengar dentuman "BOOOMMMMMMM" Masyaallah...terkejut aku!!terus terduduk!!Astarafulillahalzimm....aku tgk jam..pukul 6.15am..aku bermimpi ker??hmm..rase nyer tidak..aku tengok..hubby dah bgn..sbb dia keje pagi..Tetiba dia bukak pintu luar..nak tgk aper terjadi...(depan rumah aku tu highway baru tgh buat..LEBUHRAYA DUKE)Dari arah care4 wangsa maju menghala ke Setiawangsa(jln lurus tu)..

Aku dah x sedap hati..dgn mate terkebil2..Berpakaian lengkap berbaju kelawar...aku keluar gak..nak tgk ape terjadi..aku tanye hubby
"Nape tu yang?"
"masyaallah..eksiden la..terbalik kereta!"
"Haaaa??yeke...awat eh..mabuk ke x nampak?"(keadaan agak gelap ..maklum ar..kul 6am..samar2 je..sbb kejadian seberang jalan sane..)
"ntah la"
Duduk la kami depan umah tu..jiran kiri kanan keluar nak tgk kejadian...huhuh..dah mcm ade pesta lak semua keluar..tapi xpe kan..sbb kami x halang lalulintas..huhuhu...Aku try snap 1st pic..tapi mengecewakan..sbb gelap..then jauh..aku x leh zoom..nanti gambo blur..so,tgu la terang skit..dlm kul 645am tu..dah terang..so aku snap la..



Aku ckp kat hubby.."yang..sye kena keluar cepat ni..tgk tu..jalan dah jem gile!!!krg lagi teruk..sye x nak lambat mcm semalam!!"aku pun tanpa fikir panjang..terus capai towel..mandi2..siap2..keluar..(nak ngelak jem punye pasal..)Tension wooo dok dlm jem..
inga aper?!!!?!?!

Pastu hubby suruh aku ikut jalan lain utk tembus ke ampang..tapi aku berdegil..huhuh..tetap nak lihat kejadian tul2 depan mata aku(kiranye..kali ni aku dah halang lalulintas la..maklum la..rakyat malaysia prihatin..kalau ade eksiden..mesti nak benti..aku ni kira mcm mamarazi la..snap!snap!) Mase aku lalu tu..kereta yg terbalik tu..dah di terbalik kan semula kepada asal..

Mcmaner pun..aku masih x tau condition pemandu kereta + penunggang motosikal yg kemalangan tu..huhuh..aku doakan mereka xde ape2 kecederaan serius la...aminnn...Punca pun aku x dapat tau gak..(ape punye mamarazi ni..x bertauliah tul..semua x tau..kahhhh)